Morgen krijg ik mijn nieuwe frituurpan, ik was de actifry toch een beetje zat Waarin frituren jullie: blokken vet, vloeibaar frituurvet, zonnebloemolie of andere olie? En hoelang blijft dit "schoon"? Hmmm heb er helemaal zin in, dit weekend weer frietjes uit de frituur
Arachide olie, daar maak je frituren weer redelijk gezond mee. Ligt eraan wat ik frituur maar meestal 3 keer. Frituur ik bijv garnalen in tempura beslag dan 1 keer.
Voorheen gebruikte ik vloeibaar frituurfet, sinds kort gebruik ik zonnebloem olie maar dat is meer ivm dat die goedkoper is en gaat even lang mee als gewoon frituur vet
wij gebruiken gewoon frituur vet. En hoe lang het goed blijft ligt aan je eet gewoontes, bak jij iedere week kroketten ofzo dan zal je vet minder lang mee gaan dan wanneer je dat niet doet.
Zonnenbloem olie Maar ik bak meestal met arachide olie... en zie hier dat er ook in gefrituurd wordt dus miss een idee... hij moet toch binnenkort schoon
In vloeibaar frituurvet, van dat arachide olie had ik nog nooit gehoord. Dat is dus gezonder? (tsja mijn man had het vet al gekocht)
Bedankt voor de snelle reacties! ik dacht aan zonnebloemolie, maar zie hier dat arachide-olie ook een idee is, wel vaak verschonen iedere drie keer... Volgens mij deed ik er vroeger zo'n 7-8 keer mee, maar ja ik ben ook eigenlijk best wel een luie huisvrouw haha.
Wij frituren lekker ouderwets. Gewoon een paar lekkere blokken vet in een emaillen braadpan. Gas aan en pan op het gas en frituren maar. Vet verwisselen is ook een koud kunstje en makkelijk schoon te maken. Geen geknoei met vet overgieten in een fles, maar gewoon pan op de kop en hoppa in de vuilnisbak. We hebben wel eens een elektrische pan gehad, maar wat een troep is dat zeg. Niet schoon te krijgen die krengen. Met name de deksel wordt 1 gore zooi. Dat frituren zonder vet heb ik 1x geproefd, maar zit dan geen smaak aan.
hier met olie dan dan verschillend zonneblome of frituur olie. en hoelang we er mee doen? euhm totdat ik denk nooouuuu ik zie de bodem niet echt meer haha vrij laat dus.
Vloeibaar. Meestal iets van Diamant, of appie huismerk. Ik gooi het weg als er te veel in ronddrijft, of als het gaat stinken.
hier ook vloeibaar frituurvet, wij doen er vrij lang mee,. ik kijk gewoon hoe het vet eruit ziet. als het nog helder is is het goed. de ene keer gaat het wat langer mee dan anders