Lekkere onzinnige vraag, maar heb werkelijk geen idee Gister kipfilet gehaald en in de vriezer gedaan. Niet bij nagedacht dat ik het voor vanavond op de planning had staan. Nu heb ik het net uit de vriezer gehaald en in de koelkast gelegd, zou het vanavond ontdooid zijn? Ander vlees leg ik wel eens op het aanrecht om te ontdooien. Maar met kip vind ik dat een beetje eng. Hoe doen jullie dat?
Wat is er eng aan? Het is geen 30 graden buiten hoor en je gaat het ook nog verhitten straks. Gewoon op het aanrecht leggen tot het ontdooid is en dan in de koelkast bewaren tot je het gaat gebruiken. Dat doe ik altijd, omdat ik er nooit aan denk het de avond van tevoren al in de koelkast te laten ontdooien
Ik gooi het ook wel eens in de magnetron, dan is hij al wat meer ontdooid. En dan gewoon in de pan, duurt iets langer maar lukt wel
wij hebben in onze combi oven/magentron een ontdooi progamma erop zitten dit gebruiken weleens zodat het al wat ontdooid is maar inprincipe is het in de ochtend eruit halen wel genoeg.
Als ik snel iets moet ontdooien dan leg ik het op een bordje op de radiator. Of in het zakje waar het al in zat in een bak met heet water... Anders gewoon ruim van tevoren in de koelkast of op het aanrecht leggen.
Gewoon in de koelkast werkt ook prima. Vind het zelf wel makkelijk altijd als hij nog niet helemaal ontdooit is, vind ik hem makkelijker te snijden
Weer een slachtoffer van de doe-spastisch-over-kip hetze. Gewoon op het aanrecht zetten dan is het straks ontdooit.
dat doe ik altijd met het vlees voor de hond, dat vergeet ik wel eens Met een uurtje of wat is het ontdooit
Haha ja op de een of andere manier ben ik geen held met kip Was bang dat als het buiten de koelkast ontdooit, het dan meteen bederft. Maar het staat op het aanrecht! Bedankt
Dit doe ik altijd, of op een bord in het keukenkastje want het gaat wel lekken. Maar als ik een keer erg laat ben met uitpakken om 14.00 uur ofzo, dan pak ik een bak met koud water en daar leg ik de kip in, een uurtje is het ontdooit.
Waarom zou kip wel bederven en gehakt niet? Met kip moet je alleen oppassen dat je het goed verhit, dan is er niets engs aan kip. En natuurlijk je snijplank en mes goed schoonmaken ivm kruisbesmetting. Ik zet dingen alleen op 't aanrecht als ik thuis ben; gehakt ontdooien op 't aanrecht en dan gaan wandelen = de kat in de pot vinden... Stomme fout!
Hahahahahaha hier net zo! Net als kaas overigens even onbewaakt laten staan. Een uitgeholde kaas was het gevolg (en een likkebaardende kat )
Haha ja dat zou onze kat ook gedaan hebben. Maar die maakte ook keukenkastjes open dus niks was veilig voor hem