Wat zijn jullie recepten voor eigengemaakte sausjes voor bij vlees, pasta, rijst? We eten toch wel vaak met sausjes uit een pak en nu onze kleine meid met ons mee gaat eten wil ik toch een wat gezonder alternatief, maar ben niet zo'n keukenprinses .
Spagettisaus kun je heel makkelijk zelf maken. Doe 500gr gehakt in de pan en rul bakken. 1 ui, 2 groene paprika's en 6 grote tomaten. Om de tomaten goed fijn te krijgen miet je het wel tijdje laten sudderen. Als hè meer saus wilt kun je meer tomaten toevoegen of blikje gepelde tomaten. Op smaak maken met zout, peper, basilicum en oregano (naa wens knoflook). Ik doe er ook altijd klrin beetje suiker in, maar kun je ook vervangen door 1 rode en 1 groene paprika te pakken ipv 2 groene. Zo kun je zelf scherpte bepalen voor kleine meid. Edit: sorry voor typefouten, zit op iPhone.
champignonne roomsaus champignons snijden en bakken, ketjap toevoegen (klein scheutje) dan een pakje room (125ml vaak) eventueel peper en zout naar smaak dan maizena aangemaakt met wat water om het dik te maken. jammie jammie...!!
Voor de pasta's gebruik ik altijd een verse roomkaas of zelfgemaakte tomatensaus van gewone tomaten en zelgedroogde cherrietomaatjes,ui en welke ingredienten die je verder maar wil. Ik eet alleen biologisch en dat verplicht je bijna om zelf sausjes te maken gezien er weinig kant en klaar of in pak te krijgen is Een lekkere paprika saus maak je door rode paprika's (zwart) te roosteren, in een plastic zak afte laten koelen zodat je daarna heet velletje er af kan halen. Ontpitten en pureren. Verse basilicum en oregano er door heen, peper, zout. Heerlijk! Doe er groenteboulion bij, dan heb je een soep. Extra lekker met een schepje (zelfgemaakte) pesto. (basilicum, pijnboompitten, olijfolie, kaas, citroensap)
Mijn kindjes eten het liefst alles met saus en ik vind dat niet z'n goed plan. Dus maak ik knoflook-yoghurt saus. 2 grote scheppen magere kwark Flinke plons magere yoghurt Teen knoflook door de pers Kruiden naar keuze En de truuk om het zure een beetje weg te halen.....3 druppels zoetstof.
Ow ik lees even mee,ik ben ook van de makkelijke kant en klaar sausjes maar het mag ook wel wat gezonder. Hoe maak ik een lekker kaassausje voor bij broccoli?
spinazie saus voor bij de pasta: 1 pak diepvries spinazie verwarmen en als je zalm gebruikt dit rauw in stukjes mee verwarmen, gaar laten worden. 1 grote verpakking boursain toevoegen en peper, zout en evt knoflook op smaak toevoegen. Zalm kun je ook vervangen door spekjes of gehakt. Ik maak dit uit mijn hoofd en niet aan de hand van een echt recept, dus ik heb niet het aantal gram voor je.
Rijst met kerriesaus: Roux maken van boter en bloem, bouillon toevoegen en roeren tot het een mooie saus is. Kerrie toevoegen (best veel). Dat kun je combineren. Bijv. Ui toevoegen, of andere groente. Bij mn schoonfamilie eten ze het met banaan en gekookt ei erdoor. Ik doe er ook wel eens ananas door.
Ik vind die zakjes van Maggi wel errugggg lekker, hoor. Stampotjus en jus naturel... jeetje dat is echt zo lekker. Verder gebruik ik ook vaak die groente roomsausjes. Buiten dat maak ik alles zelf. Ik lees mee!
Slankie of andere smeerkaas een seconde of 30 in de magnetron niet heel gezond... Maar wel lekker Je kan ook na het koken wat geraspte kaas erover doen en dan nog even in de oven o der de gril zetten !
Geen sausje, wel een dressing: Mayonaise, sap van augurken, peper, zout, aromat en ketoembar. Recept van vriendlief, lekker!!
Ajam pangang (varken eet ik niet) saus kan je maken met tomatenpuree, stroop, bruine suiker, azijn, sambal, ketjap en evt. wat kruiden.
Niet erg gezond maar voor bij patat en vis! Fish & chips Mayo Kappertjes Augurken Bieslook En flink wat citroensap!