Hier ben ik nu echt nieuwsgierig naar Ik heb heel veel allergieen, oa grassen, diverse bomen, (hooikoorts), kat,hond,paard,nikkel en nog een paar. Vooral heb ik erg last van mijn handen exceem en dan vanaf midden vingers en dan naar boven. Net was ik ergens op visite en daar ben ik half ziek weggegaan. (die heeft enkele huisdieren). Ook kreeg ik het benauwd. Maar goed ik denk erover serieus een heel gezond dieet te gaan volgen, na wat googelen ben ik nogal geschrokken wat voor ongezonds we eigelijk naar binnen proppen. (wist ik eigelijk wel, maar ja kop in het zand steken). Zo kwam ik er dus achter dat er ook veel nikkel in voeding kan zitten. (echt nooit geweten). Ergens anders las ik dat bakken in olijfolie helemaal niet gezond is net als veel andere bakprodukten die not done waren. (die ik altijd dus wel gebruik). Wie heeft hier ervaring/tips over?
m'n broer is er de laatste maanden heel erg mee bezig, en meent ook dat als je ziek wordt, dat dit komt door problemen binnenin (zowel psychisch als lichamelijk) Olie (olijf-, frituur-, gewone boter,...) zouden allemaal niet goed zijn. Tijdens verhitten komen er dan bepaalde stoffen vrij die ongezond zijn. Voor frieten bakken gebruik je dan best kokosolie (bio) en sinds vorige week of zo smelt ie zelfs boter eerst, en dan zeven geloof ik? En dan dat pas gebruiken om mee te koken, dan heb je genaturaliseerde boter of iets dergelijk (weet het niet precies) Wat ik vroeger (heb er nu geen last meer van, eet nu wel alles weer) niet mocht eten met exzeem, dat waren melkproducten (kaas, melk, yoghurt,...) geen cola, geen alcohol (volgens sm), niet te veel vlees,...
Eczeem is zoiets geks. Afgezien van de contactallergieën (dus van buiten) weten ze volgens mijn dermatoloog nog niet precies waardoor het wordt veroorzaakt. Maar jij hebt dus een nikkelallergie en nikkel zit ook in ons eten. Missvhien heb je hier iets aan: http://www.jeroenboschziekenhuis.nl/website/patientenfolders/DER/DER-706.pdf Ga anders een naar een orthomoleculair voedingskundige/therapeut/arts die kan kijken naar je dieet en je tips en adviezen geven. Er is overigens niks mis met olijolie om in te bakken, zolang je dat niet in die groene (extra vierge/vergine) doet.
Het kan goed dat je van voeding eczeem krijgt, maar meestal is de oorzaak dan iets van koemelk of tarwe oid. Ik ben afgelopen maandag naar de allergoloog in het UMCG geweest en wordt de komende maanden op van alles onderzocht en ga naar een dietist. Ik heb op dit moment geen eczeem, wel gehad, maar veel lichamelijke klachten dus nu kijken wat de oorzaak zou kunnen zijn.
Bedankt dames, daar kan ik wat mee. Maar wij eten inderdaad altijd tarwe of volkoren brood, wat is dan een goede vervanger?
Het is misschien handig om eerst uit te laten zoeken waar je allergisch voor bent voordat je stopt met bijv. tarwe. Misschien kan je daar prima tegen en reageer je op heel iets anders.
Ik heb vijf jaar terug alle onderzoeken al gehad. Maar ik weet niet of daar ook voeding bij zat. Ik heb de priktest gehad en al die plakkers op mijn rug.
Volgens mij bedoel je ghee (geklaarde boter). Dat kan je inderdaad zelf maken, maar de natuurwinkel verkoopt het ook.
toen mijn broer jaren geleden als kind last kreeg van exceem heeft mijn moeder het kevierplantje gekocht (tijdje terug 2 euro op marktplaats0. dit plantje leg je in de koelkast in een bakje met melk. De melk wordt dan dikker en dit smeer je op je huid. je kunt steeds opnieuw een bakje melk maken met 1 plantje. Mijn broer is er zo vanaf gekomen en het is nooit meer terug gekomen! Dit onder het mom van baad het niet dan schaad het niet
Tarwe is een allergeen, maar een tarwe-allergie is zeer zeldzaam hoor! Spelt is een mooi graan! Waar je als eerste mee kunt stoppen is: melk, varkensvlees, suiker en alle chemisch synthetische geur- kleur- smaakstoffen, conserveermiddelen etc. Wat je wel kunt nemen is zure zuivel en kaas en alle anders soorten zuiver vlees (dus geen gepaneerde kipschnitzels enzo). Als je biologisch gaat eten ben je meteen een hoop stoffen kwijt die belastend zijn voor je lichaam; chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest zijn een aanslag voor je lichaam. Geraffineerde suiker put je lichaam uit, het kost energie iov dat het je geeft. Het is slecht voor je darmen en in je darmen wordt je weerstand bepaald. Als jij een betere weerstand hebt, heb je minder eczeem.
Dankjewel, ik gebruik altijd rietsuiker. Maar helemaal geen suiker is beter dus. Spelt kan je bij de bio winkel krijgen toch? ik heb een broodbakmachine dus dat moet wel lukken dan. Ik ga het gewoon proberen. Eet jij ook biologisch?
Voeding aanpassen heb ik geen ervaring mee. Wel hele goede ervaringen gehoord over bioresonantie. Ik ken iemand die jaren enorm last van exceem had. Echt heel extreem. Na bioresonantie heeft hij nooit meer enige last gehad, al jaren er vanaf nu.
Ja, ik eet biologisch en zonder 'zooi'. Ik heb mijn leven op voedingsgebied een jaar of 6 geleden radicaal omgegooid omdat ik een aantal auto-immuunziektes heb en dat is me heel goed bevallen.
Ik haal altijd speltbrood bij een bakker die alleen met spelt en Rogge bakt. In de supermarkt verkopen de vaak ook speltbrood maa daar zit vaak ook gewoon tarwe en toevoegingen bij. Mijn zoontje heeft oa een tarweallergie en dit zit in zoveel dingen, goed de verpakkingen lezen dus als je daarmee wilt stoppen.