Wie eet hier volledig biologisch?

Discussie in 'De lounge' gestart door Tjilpje, 2 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tjilpje

    Tjilpje Fanatiek lid

    3 mrt 2010
    1.950
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb een topic geplaatst over allergie en exceem en nu ben ik heel benieuwd wie hier serieus mee bezig is.

    Dus ook de E nummers in de gaten houd, kleur, geur toevoegingen etc.
     
  2. novaa

    novaa Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.286
    0
    36
    Jep ik. Eet geen vlees, heel weinig vis (alleen bio), geen gluten, geen zuivel, geen suiker, geen caffeine. Al zeker geen E nummers of iets dergelijks.
     
  3. Tulp21

    Tulp21 Niet meer actief

    Dan vraag ik mij toch af wat eten jullie dan wel allemaal? En waar kopen jullie de producten allemaal? Ik heb het idee dat er dan echt niet veel keus meer is :)
     
  4. Merryl

    Merryl Fanatiek lid

    25 jun 2012
    4.368
    192
    63
    Wij eten zo min mogelijk e nummers. Het is heel erg moeilijk om volledig e nummer vrij te eten. Dan moet je alle andere woorden ook kennen die ze ervoor gebruiken zoals gistextract gewoon e621 is.
    Smaak versterkers vermijden we en de rode e nummers. Er zijn namelijk ook groene die niet schadelijk zijn.

    Gevarieerd eten en vers is het belangrijkste.
     
  5. Tjilpje

    Tjilpje Fanatiek lid

    3 mrt 2010
    1.950
    0
    0
    NULL
    NULL
    Maar je hebt toch zuivel nodig?

    Eet je nog wel wat?:p
     
  6. Tjilpje

    Tjilpje Fanatiek lid

    3 mrt 2010
    1.950
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik vraag me dan echt af of je dan met een lijstje nummers in de supermarkt staat. Ik heb net even op rode E nummers gezocht en dat zijn er nog wel wat.

    (ik mag graag de lays paprikachips eten, doe ik ook wel vaak in de avond, maar dat is helemaal goed ben ik nu achter). Hmm ik ga er maar een studie van maken.
     
  7. Merryl

    Merryl Fanatiek lid

    25 jun 2012
    4.368
    192
    63
    Die studie heb ik er het laatste jaar ook van gemaakt. Ik krijg paniekaanvallen van smaakversterkers. De enige chips die je kunt eten is naturel. Pakjes knorr, maggie, honig alles kun je laten staan. Light producten zijn uit den boze. Denk ook aan het woord aroma op producten. Vaak zijn dit in hartige producten ook smaakversterkers.

    Nee ik sta niet met een lijstje. Ik koop iets na op de achterkant te hebben gekeken en als ik thuis dan toch zie dat het niet goed is eten we het nog die keer maar daarna haal ik het niet meer.

    Gelukkig kun je nog heel veel eten. Wij eten ook gewoon wraps of soep, maar dan met bouillon zonder troep.
     
  8. Agter

    Agter Fanatiek lid

    3 mei 2012
    2.266
    0
    0
    In een huis
    Ik eet niet volledig biologisch of e-nummer vrij. Maar ik ben me wel bewust van de E621 e.a. nummers die ik eet. Vaak uit gemakzucht gekocht. :)
    En wat betreft vlees vind ik het fijn dat de AH duidelijk maakt op de verpakkingen wat het dierenwelzijn geweest is (je weet wel, die sterren). Daar let ik wel op.
     
  9. Tjilpje

    Tjilpje Fanatiek lid

    3 mrt 2010
    1.950
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik schrik inderdaad van het E621 nummer. Ik heb hier dus echt nooit op gelet, waar zit het oa veel in? Ik zal morgen eens even in mijn kasten gaan kijken.:)
     
  10. Agter

    Agter Fanatiek lid

    3 mei 2012
    2.266
    0
    0
    In een huis
    Het zit in bijna alles waarvan je geneigd bent een tweede portie te nemen: knorr, Maggie, pastasauzen, chips, salades etc.

    Vind het wel moeilijk om het helemaal uit ons leven te bannen, maar ik weet in elk geval wanneer we het binnenkrijgen. :)
     
  11. Tjilpje

    Tjilpje Fanatiek lid

    3 mrt 2010
    1.950
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik was me er tot vandaag helemaal niet van bewust, maar ik ga me er zeker in verdiepen en als eerste zoveel mogelijk de E621 uit te bannen. (ik ben bang dat dan mijn kasten leeg zijn morgen).

    Maar het moet allemaal niet te magertjes, daar ik snel ondergewicht heb en mijn oudste kampt met ondergewicht. Wat zijn dan goede vetten?

    (Sorry voor al mijn vragen):)
     
  12. eef80

    eef80 Niet meer actief

    Ik eet volledig biologisch, al een aantal jaren. Bevalt goed. Is bewuster kijken naar wat je binnen wil krijgen voor jezelf en voor de kinderen. Soms, zoals vandaag gaat het wel eens de mist in. Ik ben een aantal dagen ziek op bed en dan doet mijn man boodschappen bij de AH. Die overigens ook goede biologische producten heeft maar hij neemt gewoon maar wat (mannen!! ;))

    Ontzettend toevallig net dit topic en mijn vraag....
    Ik kom namelijk net uit het zh terug. Ik nam een trachitol (wel vaker genomen) tegen de enorme keel pijn en at een broodje (niet bio, gehaald door mijn man) met vleeswaar (ook niet bio, gehaald door mijn man :x) omdat er niets anders was.
    Krijg ik mij daar een allergische reactie!!! Dikke tong, verdoofd gevoel in mond, keel en tinteling tot achter mijn neus. Ik kon zelfs bijna niet meer slikken of water drinken. In het zh een injectie gekregen en na een tijd wachten met medicijnen naar huis.
    Kijk ik net op de verpakking, zitten er allemaal E nummers in het brood, in het vleeswaar en die trachitol (klerezooi!) vertrouw ik ook niet. Bah bah..

    Het is toch vervelend dat 'normaal eten', lees zonder klerezooi, tegenwoordig biologisch moet heten!
     
  13. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Niet volledig, puur gemakzucht denk ik.
    Wij eten voor 85 % biologisch schat ik.
    Let zoveel mogelijk op enummers en kook bijna altijd vers.
    Maar ik hou van bros chocolade en soms een pakje lasagnesaus voor het gemak.
    Ach.
     
  14. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Haai Tjilpje,

    Ja, ik eet volledig biologisch. Nou ja, bijna dan. Mijn nespresso niet bijv.
    En vlees zoveel mogelijk.

    Maar groente, fruit, zuivel, eieren, brood, meel, rijst, pasta, crackers, beschuit, koekjes, etc. Allemaal bio.

    E-nrs zeggen mij niet zoveel, want je hebt ook natuurlijke E-nummers. Ik gebruik iig geen chemisch synthetische hulpstoffen om het dan zo maar even te noemen.
    Ik koop vnl pure producten dus niet die met een waslijst aan ingredienten om een product lekkerder, smeuïger of langer houdbaar te maken.

    Rietsuiker is overigens ook geraffineerd. Kijk eens op de site van de keuringsdienst van waarde, daar ging laatst een uitzending over. Sowieso een leuk programma dat je inzicht geeft in je dagelijkse voedsel.

    Ik drink overigens gewoon koffie (max 3 kopjes per dag) en na het een paar jaar niet gedaan te hebben, eet ik ook weer zuivel en ei, zij het met mate. En ik drink ook graag een glaasje wijn of een biertje. Ik geloof heel erg in alles met mate.
     
  15. MommyA

    MommyA Fanatiek lid

    11 okt 2010
    1.016
    0
    36
    Ik ben niet vies van een snack, maar probeer zoveel mogelijk zelf te maken en gebruik maar zelden een pakje. Voorheen wel iets vaker, vond de Knorr wereldgerechten wel lekker. Vooral Kip Madras bijv. Niet vaak, maar toch wel een paar keer per maand. Dat doe ik niet meer. Vanwege e621 dus. Maar los hiervan kook ik liever vers.

    Soep maak ik zelf, maar de laatste tijd niet veel meer, aangezien ik tot nu toe nog geen bouillon heb kunnen vinden zonder smaakversterker. Iemand?

    Zuivel (melk) word hier wel gedronken, we gebruiken ook yoghurt.
     
  16. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    De biowinkel heeft wel bouillonblokjes zonder gistextract, maar zijn vies, je kan beter gewoon zout en verse kruiden gebruiken.;)
     
  17. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Wij gebruiken eigenlijk weinig zuivel. Op griekse yoghurt of gewone volle yoghurt na. Melk drinken we ook nooit.
    Kaas wel, maar das lekker van de plaatselijke biokaasboer :

    Gebruik idd ook gewoon zout en kruiden ( niet altijd vers, hier verkoopt de biowinkel kant-en-klare kruiden ).
     
  18. eef80

    eef80 Niet meer actief

    Dat was ik nou net van plan ook te zeggen!! Ik heb de boulionblokjes van de biowinkel, bah bah bah! Misschien als je goed zoekt is er wel wat te vinden maar ben bang dat je het beste zelf boulion kan trekken met vlees en kruiden! Ik maak zelf eigenlijk alleen groentesoep (met die gore blokjes,,) en verse tomaten en paprika soep. Door de laatste doe ik gewoon water en kruiden. Heerlijk!
     
  19. Tjilpje

    Tjilpje Fanatiek lid

    3 mrt 2010
    1.950
    0
    0
    NULL
    NULL
    Maar melk is toch gezond? of alleen die biomelk?
     
  20. Tjilpje

    Tjilpje Fanatiek lid

    3 mrt 2010
    1.950
    0
    0
    NULL
    NULL
     

Deel Deze Pagina