Ik ook, eet al jaren bijna helemaal biologisch, maar gingen het ook voelen in de portemonnee, wij eten bizar veel groente en fruit namelijk.
Ik ben er nog niet achter of dit nu wel of niet schadelijk is. Chronische ziektes komen vaak voort uit een vitamine, mineralen tekort. Ze slopen je cellen die toevoegingen. Veel mensen geloven daar helemaal niet in, maar zodra ze beter gaan eten merken ze het verschil. Ze verdienen een hoop geld aan al die ongezonde dingen. Je blijft ervan eten. Die wereld gerechten zijn zo vreselijk lekker, maar ja. Wat iemand al eerder zei de reden dat je door blijft eten van paprika chips is door die verslavende mononatriumglutamaat.
Kan je dit een beetje verduidelijken? Welke chronische ziektes doel je op en wat sloopt precies je cellen? Graag ondersteund met bronnen e.d.
Hier ook zo veel mogelijk biologisch, zeker de kinderen! Ik wil nog wel eens "zondigen" met iets ongezonds. Het is alleen echt heel erg duur en aangezien hier ook niet altijd alles te krijgen is (canarische eilanden) koop ik noodgedwongen soms ook niet biologisch. Er kunnen soms opeens weken lang geen bio appels of aardappels te krijgen zijn. Daar baal ik dan heel erg van, want zeker aardappels worden heel erg bespoten, maar eten de kinderen wel graag. Pakjes, blikjes, zakjes komen er hier niet in. Enigste uit een potje is de geconcentreerde bio tomatenpuree, mijn eigen tomatensaus draaien heb ik gewoon echt geen tijd voor! In mijn ogen is het vrij eenvoudig, hou het natuurlijk en stop zo min mogelijk rare laboratorium of fabrieksgeproduceerde dingen in je lijf, dan breng je ook geen dingen uit balans en heb je veel meer kans gezond te zijn en te blijven! Las laatst weer eens in de krant dat we trouwens heel ongezond bezig zijn met dat biologische eten. Erg vervuilend, al die extra uitstoot van broeikasgassen!
Ik vind het lastig. Ik ben het er zeker mee eens dat er allerlei onnodige toevoegingen in ons eten zitten (onnodig qua voedingswaarde), maar ik ben nog niet overtuigd van de schadelijkheid van van alles en nog wat. Voor de mensen die zeggen: E621 zit in alles waarbij je niet kunt stoppen met eten, kun je het wel bij één blokje chocola houden dan? Van allerlei ongefundeerde uitspraken word ik een beetje kriegel en dat vind ik jammer. Er ging laatst ook zo'n uitspraak op FB rond: biologisch eten duur? Weet je hoeveel een behandeling tegen kanker kost? Daar gaan mijn haren recht van overeind staan. Is er ook betrouwbare literatuur die zo min mogelijk ideologisch getint is, maar waar je wel inzicht van krijgt in nuttige, onnodige en schadelijke dingen die je eet?
Hier eten we geen biologisch puur om het feit dat het veel te duur is. Als ze het goedkoper zouden maken (dus zelfde prijs) dan wordt het een ander verhaal. Tot nu toe zien we het nut er ook nog niet van. Vroeger had je geen toevoegingen e.d. en toen werden mensen maximaal 40 jaar oud. Nu met toevoegingen worden we zelf ook geconserveerd tot 70+ jaar inmiddels. Laat ze dus eerst maar eens wat aan de prijzen doen. Tot die tijd blijft het hier plofkip, smaakversterkte chips enz...
Je zou die 10 euro die jullie samen per dag overhouden natuurlijk voor een deel kunnen besteden aan een gezonder leven. 'Vroeger werden mensen maximaal 40 jaar oud.' Heul vroeger ja, in de 19e eeuw toen we ons doodwerkten op het platteland, we stierven aan pokken en pest, geen warm stromend water hadden, onbenul over hygiene, veel kindersterfte etc.
Ik kan zo snel even geen stukje vinden. In mijn lesmateriaal (orthomoleculair) staat heel veel hierover.
Dat zou kunnen, maar als ik de keuze heb tussen iets wat 2 euro kost of biologisch 5 euro dan kies ik dat van 2 euro. Qua geld zouden we gerust biologisch kunnen eten, maar het verschil is gewoon TE groot en ik ben nog geen dief van mijn eigen portemonnee.
O wat leuk! Als de kinderen groter zijn zou ik me daar ook graag meer in gaan verdiepen. Hopelijk wonen we over een paar jaar weer in NL en kan ik ook aan de slag! Doe je echt orthomoleculaire geneeskunde?
Maar misschien wel van je eigen gezondheid. Het is maar net wat je belangrijk vind. Bij mij gaat gezondheid voor geld, zeker als het op mijn kinderen aankomt. Wij zouden per maand ook bijna de helft goedkoper uit kunnen zijn, maar dat zou wel betekenen dat we niet biologisch en veel minder vers zouden eten. No thanks.
Ja zeker leuk. Als je ortomoleculaire geneeskunde wilt studeren moet je al een basisartsen diploma op zak hebben. Ik heb de suppletie gedaan en nu bezig met voeding. Wel algemene voeding en dietiek
ieder zijn/haar eigen keuze maar dat mensen vroeger maar 40 werden, is idd heel vroeger ja...Mijn oma is bijna 98 jaar geworden en heeft twee oorlogen meegemaakt. Er was seizoens fruit/groente en dat was stukken schoner dan het nu is! Er is al voorspeld dat onze generatie lang niet zo oud gaat worden...we leven nl in een zeer toxische wereld...
Zo denk ik er ook over.Alleenstaande mama, weinig inkomsten nu, maar mijn geld gaat liever naar schone producten...zoveel mogelijk dan! Toen ik in GR woonde hadden ze gelukkig elke week bij ons om de hoek een bio markt. En in de stad waren enorm veel bio winkels en ook in twee supermarkten waren zeer betrouwbare bio producten en groente/fruit te kopen.Wel stukken duurder idd en ook duurder dan hier...Hier is het ook niet moeilijk te vinden.En ja, je betaalt wat meer, maar je kan ook goed bij lokale boeren kopen.dat scheelt al! Hebben ze op de Canarische Eilanden geen lokale boeren die kleinschalig en bio produceren?dat hebben ze in Griekenland gelukkig wel...
Voor 2 euro per week kan je een fles frisdrank halen en chips. Voor 2 euro meer per week kan ik geen biologisch vlees, groenten en fruit halen hoor. Dus vind dat wel kort door de bocht. Ja als je elke dag 3 zakken chips en per week 8 flessen cola drinkt is het inderdaad een ander verhaal. Maar wij kunnen ons biologisch echt niet veroorloven of we het nou willen of niet.
Nou ja zeg, zoveel duurder is het nou ook weer niet. Zeker in de winter. Je hebt een veel breder assortiment wintergroenten dan een gewone super, en kool, knolletjes, penen, bietjes, etc, zijn sowieso niet duur. Sommige groenten en fruit zijn, soms, duurder. Aardbeien, frambozen, bramen, dat soort dingen. Overigens pukken wij onze bramen gewoon zelf. Die groeien vaak gratis in de berm. Aardbeien groeien we zelf, frambozen zijn echt een feestje. Ik kom net van de biowinkel en zag dat de avocado's nu goedkoper zijn dan bij de AH. Wereldgerechten zijn ook duur, maak het maar eens vers. Pakken soep (die 'gezellige' zakken van Unox, bijv), veel te duur voor wat je krijgt. Je kan het zelf veel goedkoper maken als je een grote pan maakt en delen invriest. Is het ook nog bio ook. Het is voor sommige producten wel duurder, koekjes en chocolade bijv., maar als je uit het seizoen eet valt het echt reuze mee.
Dat vind ik oprecht vervelend voor jullie! Ik weet hoe duur het is, toen we iedere keer aan het eind van het salaris een stukje maand overhielden. Stukje terug gaf ik wat links waar je goed en goedkoper biovoer kunt kopen, ik hoop dat er een adresje tussen zit voor je!