Als laatste voor vandaag: biologische kipleverworst van AH. Zit in E 250 aangeduid als natriumnitriet. Dus oppassen met bio producten
Ik zag tot mijn schrik gisteren dat er in de biologische cervelaatworst van AH ook natriumnitriet zit :x. Moeten ze officieel het E-nummer niet op de verpakking vermelden? Want natriumnitriet is idd gewoon E250. Voortaan toch maar weer naar de groene slager.
Aroma's in zoute of pittige producten kunnen smaakversterkers zijn. Aroma in bijvoorbeeld een dr oetker pizza is geen gevaarlijk of slecht enummer. Natuurlijk aroma's moeten voor een bepaald deel natuurlijk zijn, maar zit ook een deel fabriekszooi in.
Natriumnitriet - Wikipedia Jakkes ... Wij hebben in het weekend altijd verse rosbief van de slager, die is soms nog warm. Dat is aangebraden rundvlees met wat peper en zout, meer niet!
conclusie het is en blijft heel moeilijk om compleet gezond te eten! Je schijnt amper brood vleeswaren enz zonder toevoegingen te hebben in de supermarkten.
Helaas wel ja. In de natuurlijke variant moet een percentage natuurlijk zijn om het natuurlijke aroma te mogen noemen. Vaak denken mensen dat het gezonder of beter is als er natuurlijk staat.
Ik doe trouwens echt stapje voor stapje Ben begonnen met gezonder broodbeleg zoals vruchtenspread ipv jam honing pindakaas/notenspread uit de natuurwinkel ipv gewone stroop vd natuurwinkel roomkaas geitenkaas beide ipv gewone smeerkaas Nu hier voor het eerst biologische groente besteld via Groente-enzo.nl en dat word morgen voor het eerst geleverd. Ook heb ik koekjes enz van het merk goodies gekocht bij de ah zit een no junk garantie op zoals ze het zelf zeggen. Zo ga ik langzaam de goede kant op. Ben nu nog opzoek naar een goed brood... kids en man zijn echte broodeters dus ja..
Mijn eerdere vraag is misschien over het hoofd gezien, maar is er betrouwbare literatuur beschikbaar over dit onderwerp? En geen links naar websites met spelfouten (sorry, Mukkie!)
Yeah, ik know, heb een vader die chemicus is. Een natuurlijk aroma is wat je ruikt als je koekjes bakt of aan een bloem ruikt. Je zou mij nog iets laten weten over de link tussen chronische ziektes en de relatie tot vitaminen/mineralen weet je nog?
Er is heel veel te vinden. Zoek maar eens op google. Op mijn laptop een hele lijst met verschillende links, maar daar kan ik nu even niet bij.
Ik weet niet of je dit bedoeld. Een recent onderzoek: Bio-voedingsmiddelen gezonder? - Sterk bewijs ontbreekt Gevonden door in google het volgende in te toetsen: bewijs dat biologisch gezonder is
Er staat niet gezonder maar als je het artikel goed leest zijn er weldegelijk voordelen, bv de antibioticumresistentie waarop je aanzienlijk minder kans hebt wanneer je bio vlees eet!
Wat luidt de topictitel, Marnatman? Wat doe je hier? Ik heb niet zo'n zin in gesar en gezeik. Ga jij lekker een topic starten met: 'Wie eet er ook landbouwgif, antibiotica en natriumglutamaat?'
Zeik niet zo mens. Ik probeer alleen iemand anders te helpen of mag er tegenwoordig helemaal niks meer op dit forum?
Het spijt me, maar op dit punt vind ik internet gewoon niet zo betrouwbaar. Ik vind het ook altijd lastig controleren wie er achter bepaalde sites zit. De heftigste voor- en tegenstanders komen natuurlijk het best in de zoekresultaten naar voren, maar ik kan niet beoordelen hoe betrouwbaar de gevonden informatie is. Er spelen ook zoveel dingen mee, dat het waarschijnlijk onmogelijk is om het hele terrein in één keer te coveren, maar een chemicus bijvoorbeeld vind ik (misschien naïef, maar goed) betrouwbaarder dan een supplementenverkoper, om maar iets te noemen.
Ik zal eens wat overwegingen, vragen en opvattingen van mij posten, ben benieuwd naar de reacties. Volgens mij loopt er van alles door elkaar, ik snap heel goed dat groente en fruit vaak bespoten wordt en dat je dus beter onbespoten kunt eten. Maar ik vind pindakaas dan weer zoiets waarvan ik de meerwaarde om dat biologisch te eten niet zie. Ligt dat dan aan bepaalde toevoegingen of aan het feit dat die pinda's in heel schone grond worden geteeld? Tony Chocolonely gaat toch om eerlijke betaling van de cacaotelers? Of is het ook echt biologisch en waarom dan? Zitten er echt meer voedingsstoffen in bioproducten of zitten er minder/geen schadelijke stoffen op en in. De discussie over überhaupt melk en vlees is een andere dan de discussie over biologisch, lijkt me? Is kweken in kassen op schone grond zonder bestrijdingsmiddelen (als dat mogelijk is) niet veel beter dan buiten? Daar heb je geen uitlaatgassen en zure regen, om maar iets te noemen. Dat zijn wat van de vragen waar ik mee zit en die me verhinderen (naast de prijs) om biologisch te eten. Ik hoop dat jullie uit eigen overtuiging hier wat over kunnen vertellen.
Vleeswaren zijn inderdaad zo goed als niet te vinden. Wat vlees betreft bestellen wij steeds diepvriespakketten bij ko-kalf, bevalt goed!