De caissiere kon niet vaststellen dat er boodschappen van een andere winkel in lagen, want ze mocht niet kijken van TS. Het boodschappenmandje in die kinderwagen is van een materiaal waar niet doorheen gekeken kan worden en het kan ook nog eens afgesloten worden. Dus dan heb je 2 keuzes: - of je gaat er niet meer winkelen - of je kiest die andere doorzichtige boodschappenzak die eraan kan worden gehangen Hoe dan ook, een winkelbeleid moet je respecteren. Natuurlijk hoef je niet mee te werken aan een controle, maar dan mag jou de toegang worden ontzegd.
Ik vind het behoorlijk asociaal hoe jij hebt gereageert, het is een hele normale gang van zaken hoor. Ik zou mijn kop er niet meer durven te vertonen
Persoonlijk vind ik het kinderachtig om op deze manier met opzet(zoals ik het lees) stampij te maken in een winkel. Een controle in een winkel is normaal,zorg gewoon dat je een bonnetje bij je hebt van de andere winkel,toch meer dan normaal lijkt mij.
Het ligt misschien aan mij, maar snap niet dat hier een topic voor aangemaakt word.. beetje vaag. Als ze mij een bonnetje vragen laat ik m meteen zien! Is toch nie meer dan normaal denk..?
Hahahaha ja wie weet! Maar ach...ts is vast ook wel het onderwerp in de pauzeruinteruimte geweest vandaag. Is ook eens wat anders
Ik heb dus echt niet alle vijftien pagina's gelezen maar ik krijg de indruk dat ik de enige ben die het wel herkent? Ik kom al jaren in de AH en C1000 hier om de hoek en bij de C1000 wordt ik altijd vriendelijk behandeld maar bij de AH... breek me de bek niet open! Wanneer ik de kassa passeer met een boodschappentas van de C1000 (met boodschappen erin) wordt mij toegebeten dat ik die tas bij de infobalie af had moeten geven. Er wordt niet eens een bon gevraagd! Die ik overigens wél al paraat had voor het geval ze het zou vragen. Ik voel me daar echt een dief terwijl ik eruitzie als een duffe huismoeder! Hahaha .
Nou ik lever de tas automatisch bij de bali in om dit soort reacties te voorkomen, ze staan in mijn ogen volkomen in hun recht.
Bij de Cranenbroek moet je tegenwoordig ook je handtas open doen en laten zien wat erin zit.Ik ben daar ook niet van gediend! Mijn handtas is iets persoonlijks en prive...ik vind niet dat ze daar standaard in hoeven te neuzen,alleen als ze me verdenken van diefstal! Ze zijn geen douane ofzo.Ik heb ook duidelijk laten merken dat ik het niet normaal vind....straks vragen ze me mijn slip uit te trekken,want tja..wie weet verberg je wat in je d**s
en dit zou ik dus echt nooit doen. wie zegt mij dat de gene achter de service balie niet iets uit mijn tas haalt. ik zou best mijn tas open willen doen zodat ze erin kunnen KIJKEN. maar de eerste de beste die an mijn spullen zit mag inderdaad even de bedrijfsleider gaan roepen en uitleggen waarom ze aan mijn eigendom zit.
Toen ik bij de groenrijk werkte waren we eerst nooit zo streng op kinderwagens, tot er na de kassa ineens een heggenschaar uit donderde. Sindsdien keken we altijd in de mandjes. Als ik bij Aldi of Lidl aan de beurt ben en ik langs de kassa loop en mijn tassen uitvouw dan toon ik ze al gelijk aan de caissièr.
Sooo, die cassiere zal wel flink koppijn hebben gekregen denk...! Wat is dat nu voor moeite, een bonnetje laten zien? Nu zal je wel langer bezig zijn geweest daar, dan dat je gewoon meegewerkt had. Voelde je je wel beter naderhand?
Maar bekijk het nu eens van de andere kant. Wie zegt dat jij niet nog iets in die tas erbij hebt gegooid. En als meerdere klanten hun tassen met boodschappen van andere winkels meenemen moeten ze iedereen controleren. Dan is het einde zoek. Jij zegt hier dus eigenlijk dat ze wel vertrouwen in jou moeten hebben, maar jij hebt dat niet in hun. Breng dat eerst je boodschappen naar huis en ga dan naar de volgende winkel. Ik kan me heel goed voorstellen dat ze niet willen dat je daar met boodschappen loopt die zij ook in het assortiment hebben. Dat hoort gewoon niet en het kan ook nog zijn dat je de boodschappen dan allang thuis hebt en het bij hun nog eens uit de schappen haalt. Het is te fraudegevoelig en ik vind dat je daar als klant best begrip voor mag hebben. Daarbij kom je bij hun op "bezoek" en daar gelden hun regels en daar heb je je aan te houden. Bevalt dit je niet, dan ga je er maar niet naar toe.
Als je zou weten hoe ontzettend veel er gejat wordt met behulp van kinderwagens, rollators, boodschappentassen (met of zonder wieltjes) etc. dan zou je misschien iets meer begrip hebben voor het beleid.. Wie weet hoeveel minder derving AH heeft door dit strenge beleid ivm alle andere supermarkten?
Ik heb niet alle voorgaande reacties gelezen, ben op nr 3 afgehaakt. Ik laat mijn kinderwagen ook niet zomaar controleren. Bonnetje of niet. (heb vaak niet eens een bon). Als er een alarm afgaat dan werk ik mee zonder problemen maar als een cassiere vraagt om in mijn tas of wandelwagen te kijken zeg ik nee. (Heb het overigens maar 1 keer meegemaakt).
Ben het hier totaal niet mee eens. Je bent bij hun op bezoek? Jij bent de klant! Ze moeten blij zijn dat jij daar je boodschappen doet. Als ze echt denken dat je wat weg hebt gehaald gaan ze de camera beelden maar bekijken. Bonnetje zouden ze zo mogen hebben maar ik ga echt niet eerst mijn boodschappen thuis brengen en dan weer terug! Genoeg andere winkels waar je wel welkom bent. Zoiets als klantvriendelijk bestaat dan dus niet meer.
Staat er bij de appie waar je komt aangegeven dat ze proefsgewijs een tassen controle kunnen uitvoeren?? Zo nee ben je niet verplicht je tas laten te zien, en zij kan dan de politie ook niet bellen. Omdat dat aangegeven moet staan bij de deur. Is mij ooit verteld door een politie agent, omdat ik destijds ook de tassen controle weigerde en ik stond in mijn recht!! Geen bord geen controle
Toch heb jij je als klant te houden aan de regels die daar gelden. Of je dat nu leuk vind of niet. Vind je het niet leuk ga je naar een andere winkel, maar loop niet achteraf te zeuren als je weet wat het beleid van de winkel is. Je weet dan dat je gecontroleerd kunt worden en dat heb je dan maar te accepteren. En ja, je bent als klant op bezoek bij dat bedrijf. Dat ze hierdoor klanten kwijtraken hebben ze zelf in de hand, dat is het risico van deze huisregels, maar daar kiezen ze voor.