Hoe slavink goed klaarmaken?

Discussie in 'De lounge' gestart door Tweekids, 7 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Slavinken en rundervinken wat een hel!
    Nu lees ik op google.nl dat je ze het beste net zoals gehaktballen kan bakken in de braadpan dus:
    Even rondom aanbakken en dan water erin en 20 minuten laten sudderen.
    Hou helemaal niet van krokant dus dit zou een goede optie zijn.
    Werkt dit ? En hoe maken jullie je slavink/rundervink?
     
  2. Angela2009

    Angela2009 Niet meer actief

    Zoals je hierboven zegt

    Rondom bakken en dan water erin en dan een tijdje laten sudderen.
     
  3. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Oh ik bak ze gewoon 15 tot 20 minuten rondom. Dan even 5 minuten laten rusten in zilverfolie. Nooit ergens last van.
    Ik hou van knapperige slavinkjes, jum!
     
  4. Fuchsia

    Fuchsia Niet meer actief

    Hier idem
     
  5. seallable

    seallable Bekend lid

    3 nov 2011
    684
    89
    28
    NULL
    NULL
    Haha precies zo ;) Ik laat t ff aanbraden tot ze mooi bruin zijn, dan wat gekookt water erbij en lekker laten sudderen, evt met een deksel erop, wel opletten, want t water verdampt. Gister nog gegeten :D
     
  6. e1987

    e1987 Actief lid

    19 jan 2011
    456
    0
    0
    Brabant
    Ik laat ze een tijdje op laag vuur staan met deksel er op.
     
  7. dobbel

    dobbel Fanatiek lid

    12 feb 2009
    3.868
    39
    48
    ergens in het heelal
    ik laat het ook eentijdje staan met deksel er op, zo ook met van die worstjes , gehaktballen suddervlees (1 keer per jaar ofzo)
     
  8. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Ik heb ze het liefst halfgecremeerd. ;)
     
  9. Charmed

    Charmed Fanatiek lid

    16 sep 2012
    2.589
    79
    48
    Zoals je op google hebt gelezen, zo maak ik ze.
    Als mn vriend kookt, maakt ie er knapperige bijna aangebrande dingen van, dus ik maak t liever :D
     
  10. juf85

    juf85 Niet meer actief

    Ik duw ze altijd plat...
     
  11. Flipske

    Flipske Fanatiek lid

    25 mrt 2011
    1.330
    0
    36
    overijssel
    Ieeeuw, maar zo worden ze bij mij ook vaak. Draaien, draaien, draaien en dan nog worden ze zwartig...
     
  12. Tavsan

    Tavsan Actief lid

    30 apr 2012
    377
    0
    0
    Deventer
    Slavink is met spek toch?
    Nouja die eten we niet, koop heel af en toe rundervinken.

    Bak ik rondom aan, dan in een ovenschaal met wat water in de oven tot ze gaar zijn.
     
  13. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    De rundervinken bak ik gewoon 20minuten tot 30 minuten rondom.
     
  14. Bougainville

    Bougainville Niet meer actief

    Hier staan ze op het menu vandaag. Liggen nu in de pan. Ik bak ze altijd gewoon....Een op niet te hoog vuur. Gaat prima...Ik houd van krokant!
     
  15. Esmaralda

    Esmaralda Fanatiek lid

    8 nov 2009
    4.023
    10
    38
    Vrouw
    Somewhere
    Ik snij ze doormidden van tevoren en leg ze op hun buik in de pan. Zo zijn ze lekker snel gaar en knapperig ^^
     
  16. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Ooooh wat heb ik nu zin in een slavink.. :(
     

Deel Deze Pagina