Maar wat is dan het verschil tussen biologisch en scharrel? Volgens de website van deze specifieke slager wordt er bijvoorbeeld o.a. geen antibiotica in het voer gebruikt. Er is ook een site, scharrelvlees.net, waarop de eisen van PROduCERT aangegeven staan.
Dit zo'n beetje? Biologisch of Scharrel Dan is scharrelvlees dus echt niet te vergelijken met scharreleieren, die koop ik wel altijd biologisch, want scharreleieren schijnen echt een wassen neus te zijn. Maar tussen scharrel en biologisch vlees is het grootste verschil dus blijkbaar het voer dat de dieren krijgen.
Ja, precies. Ik wil het serieus proberen te begrijpen, maar net zoals met scharreleieren wordt je eerst wijsgemaakt dat dat geweldig goed is en hallelujah voor de kippen. Dat blijkt dus niet zo te zijn en ik weiger de kas te spekken van producenten die proberen een slaatje te slaan uit de biologische hype die op het moment gaande is. Begrijp me goed, met een onbeperkt budget zou ik blindelings de biologische winkel inlopen en alles kopen wat mijn hartje begeerde. O nee, dan nog zou ik willen weten of het allemaal wel klopt. Paprika's en druiven eten we bijvoorbeeld wel biologisch, dat zijn mega vervuilde groenten. Varkensvlees eten we sowieso niet, maar bij gewoon vlees let ik dus nog niet op de herkomst en ik denk dat het van belang is dat wel te gaan doen. Toch maar stapje bij beetje proberen dus.
Ja vandaag maar eens boodschappen gedaan en op 2 dingen na ( vanillevla van campina had vriend genomen en scharrel rookworst want van bio+ was op) heb ik rest alles biologisch gehaald Benieuwd of het ook echt veel beter smaakt zoals ik overal lees. In ieder geval dragen we alvast een steentje bij aan de boeren en de dieren. Maar over de kokosolie: volgens mij is juist de extra verge helemaal niet goed om in te bakken. Wat ik ervan gelezen had is de naturel versie heel goed. Ik heb daar eens een tijdje in verdiept en uiteindelijk kokosolie in huis gehaald. Moet nu ook nieuwe bestellen voor de frituurpan. Is wel wat duur in aanschaf maar je kunt het wel 1 jaar lang gebruiken mits er steeds overgebleven resten eruit wordt gehaald en is ook nog veel gezonder
Meiden, ik ben even heeeel druk met nieuwe baan, maar heb wel meegelezen.t blijft interessant! Ik heb een vraagje over brood.wij eten voornamelijk bio brood van AH maar op de verpakking staan geen ingrediënten...heeft iemand van jullie dit gecheckt?
Ik weet het zo niet maar heb wel een tip; het stoepje heeft biologisch brood en 'brood van toen'. Net als veel broden niet 100% vrij van alles, bijvoorbeeld nog gist en bij sommigen bloem, maar het benaderd het heel dichtbij. Hier staan ze iedere week op de markt en je kunt vantevoren bestellen.
wat gaaf! vond je het moeilijk? ik neem het me zo vaak voor, maar het lukt me nog geen dag zonder suiker, stom he? ik zit nu op mijn gsm, maar stuur je vanavond of morgen ff een pb met mijn mailadres. Dan zit ik achter mijn pc echt heel fijn!
wat goed! waar een topic al niet toe kan leiden. ik merk vooral verschil in de smaak vanaf groenten als tomaat, komkommer en sla. veel lekkerder hoop dat het jou ook bevalt
Ik leerde in de cursus dat gist niet zo goed voor je is, en aangezien ik liefst zoveel mogelijk 'goed' eet wil ik het graag vermijden. Wanneer ik zelf brood bak gebruik ik vloeibare zuurdesem die we bij de molen kopen. Stukje uit het cursusboek: Gist en desem In de supermarkt is alleen gistbrood verkrijgbaar. Wil je voor de meest pure vorm van brood gaan, dan zul je de biologische winkel/bakker moeten bezoeken. Als je van natuurlijk eten houdt, is zuurdesem wat je zoekt. Gistbrood rijst dankzij de commerciële gist. Gist is een schimmel en zet glucose om in alcohol en koolzuurgas. In dit geval dus in koolzuur. Waardoor het brood lekker luchtig wordt. Precies zoals het brood in onze supermarkten. Wat ik ook las is dat gist suiker nodig heeft als voeding. Allisonbrood van de AH is een uitzondering en bevat geen suiker maar is gortdroog.
Weet je, veel dingen gaan uiteindelijk weer uit mijn hoofd. Ik lees en leer, trek mijn conclusies en bedenk of ik er wel of niet in geloof. Daarna onthou ik alleen nog maar het product wat ik niet meer wil eten. Ik weet niet of het komt omdat ik hoogzwanger ben, maar het viel me al vaker op in dit topic dat ik van sommige dingen gewoon niet meer weet waarom ik het niet meer eet. Als ik dan terugzoek waarom het ook alweer was denk ik OH JA!
ik eet nu 1,5 jaar biologisch en moet zeggen dat ik mij nog nooit zo fit heb gevoeld... en zie het ook terug in mijn haar (meer glans, dikker!).
Biologische gist is echt een mooi product hoor. Ik heb het dus niet over de commerciële drooggist. In heel veel producten zit dat echter wel.
In plaats van kokosolie kun je ook rijstolie gebruiken. Het is maar een tipje! Niet zo duur en in bijna elke supermarkt te verkrijgen. Wij gebruiken het om in te bakken en te frituren en het is supergezond!
Nou dames.... ik wil het toch nog even kwijt. Langzaamaan zijn wij begonnen om wat meer biologisch te gaan eten. Zo heel veel is er niet veranderd....ik eet alleen geen paprika chips meer. (at ik wel aardig veel in de avond). We gebruiken alleen nog biologische melk en yogurt, door de yogurt biologische vezels, rozijnen, noten. (heerlijk).. We bakken braden nu in Ghee Verder ben ik zeker de helft minder suiker gaan gebruiken. Let ik meer op de E621 produkten. Pak vaker iets gezonds ipv bijvoorbeeld een boterkoek oid. Dit gaat moeiteloos allemaal. Langzaamaan, wat meer.......... Maar mijn handen hebben er voor het eerst in VIJF jaar niet meer zo mooi uitgezien!!! Ik wilde een foto plaatsen. (maar bedacht me ook wat overdreven). Ik hoef ze niet meer 10 keer per dag in te vetten, nog maar twee keer. Exceem is heel minimaal nog. Beetje rood nog wel...(maar ja dat is logisch na vijf jaar dagelijks last Toeval of niet, ik ben om en blijf zeker meer op de voeding letten.
Klinkt goed Tjilpje! Vraagje aan alle dames, wat is nu een goede smeerbare roomboter voor op brood? Heb er nu al een paar geprobeerd,maar nog geen goede gevonden
Hier ook, maar dan zitten er na het smeren wel gaten in mn boterham Ik bewaar roomboter gewoon in zo'n botervlootje (?) in de kast.