Melk/zuivel

Discussie in 'Voeding' gestart door Skatje, 1 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. adi

    adi Niet meer actief

    na 1 jaar heeft zij nog steeds zuivel nodig.

    Volle kwark, griekse yoghurt, boter, kaas, creme freishe en kookroom enz
     
  2. Biancamv2

    Biancamv2 Niet meer actief

    Mijn meisje drinkt 2 keer per dag een yogolinodrinkpapje met fantomalt.
    Daarnaast krijgt ze nog 3 flesjes nutrinidrink.
    Dat is ook op melkbasis.
    Krijgt ze dan te veel koemelk binnen of zit hier geen koemelk in?

    Gewone volle melk vind ze echt smerig dus dat geven we niet.
     
  3. Jo86

    Jo86 Bekend lid

    16 apr 2009
    658
    0
    0
    Hier drinken we ook bijna geen melk, sochtends vaak havermout en dat maak ik met sojamelk. Verder eten ze wel gewoon kaas en zo, maar melk bijna niet.
     
  4. Linana

    Linana Niet meer actief

    Ik heb al een paar keer geprobeerd mijn zoontje aan de melk te krijgen, maar zodra hij proeft dat er normale melk in zijn tuitbeker zit ipv drinkyoghurt, karnemelk of water laat hij het staan.
    Zelf drinken we ook nooit melk, heel soms in de cornflakes ofzo. Kaas, boter, drinkyoghurt etc eten we wel en ons zoontje ook. Maar normale melk niet.

    Zelf drink ik nog wel eens soja, maar ook niet op dagelijkse basis maar ben niet van plan dit aan ons zoontje te geven
     
  5. Sanne1985

    Sanne1985 Niet meer actief

    Hier wil dochter, sinds ze griep gehad heeft 4 maanden terug, ook niks meer weten van melk. Ik heb me er regelmatig druk over gemaakt en vanalles geprobeerd maar ze wil het echt niet meer. Ze eet graag kaas, is dol op kwark met kersen erdoor, dus het zal vast goed komen :)
     
  6. rijtjes

    rijtjes Niet meer actief

    Pfff, deze week had ik, via het gastouderbureau, een thema avond met een diëtiste. Daar werd verteld dat ik toch echt wel melk moet geven. Ze konden mij alleen het waarom niet vertellen. Mijn gevoel zegt mij toch wel om gewoon geen melk te geven straks, maar het is toch wel echt waar, dat het niet nodig is?
     
  7. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Tja, dat moet ieder voor zich weten. Heb je het filmpje gekeken?
     
  8. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Een kind heeft tot de speenleeftijd, (ergens tussen 3 en 7), zuivel nodig. In vroeger eeuwen en in andere culturen ook nog wel, was dat vaak moedermelk en als ze dat niet krijgen, moet er wel een alternatief zijn.
     
  9. rijtjes

    rijtjes Niet meer actief

    Daar heb je gelijk in! Ja, ik heb het filmpje gekeken. En eerlijk, ik ga haar niet standaard melk geven. Mijn moeder was hier allergisch voor en ik heb het daarom ook niet vaak gedronken.

    @ Rozemarijke, maar waarom zou een kind dan koeien melk als vervanger van moedermelk moeten drinken, ik ben het met je eens hoor, met de natuurlijke speenleeftijd, maar in principe zou dat dan toch zijn zodra ze stopt met de flesvoeding, nu laat ze die ook zelf vallen.

    Mijn dochter eet iedere avond een toetje, eet boter op brood, zuivelspread, kaas. Dat lijkt mij zuivel genoeg. Bovendien lijkt mij straks een calcium tablet bijgeven dan toch al voldoende?
     
  10. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    De uiterlijke speenleeftijd ligt bij 7 jaar. Daarna kan een kind niet meer bij zijn moeder aan de borst drinken, hij verleert het gewoon!

    Dus kan je biologisch gezien zeggen dat een kind daarna geen melk meer nodig heeft.

    Wat zit er in melk? Eiwitten, vetten en calcium oa. Eiwitten haalt een kind met gemak uit vlees, vis en eieren. Vetten zitten ook voldoende in ons eten. Calcium zit in groente en granen. En in chiazaad bijvoorbeeld.

    Een kind van 2 dat geen melk wil/lust, heeft geen zuivel nodig als het tenminste wel zo goed eet dat het alle bouwstoffen die in melk zitten binnen krijgt. Hoe ouder een kind wordt des te meer en diverser het gaat eten en des te makkelijker het alle benodigde bouwstoffen binnen krijgt.
     
  11. Juudje81

    Juudje81 Fanatiek lid

    14 mei 2010
    1.216
    0
    36
    NULL
    NULL
    Hoi dames,

    Interessant dit! Ik ben echtopgegroeid met 'melk de witte motor' ;) net als jullie denk ik. Ben me de laatste maanden meer en meer in voeding aan het verdiepen, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer.

    Ik ben absoluut niet dom ;) :D maar ik begrijp iets even niet en wellicht dat iemand van jullie me da uit kan leggen (is echt een oprechte vraag): melk is not-done maar andere zuivelproducten mogen dan weer wel. Zuivelproducten die als basis net zo goed melk hebben (kaas, roomboter, yokidrink, yoghurt, kwark etc.) waarom zijn deze producten wél ok en bv. halfvolle melk niet? Ergens heb ik geloof ik iets gemist ;)
     
  12. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Nee joh, dat is een persoonlijke aversie!:D

    Melk zo uit een pak drink ik dus ook niet, maar bewerkte melk, zodat het een andere vorm krijgt wel. Niet veel, maar toch. Ik krijg ook enorm het zuur als ik een glas melk drink, vind de structuur en smaak ook vies, etc.
     
  13. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Op zich is dat ook niet gezonder of zo, maar als je helemaal geen zuivel binnenkrijgt, bouw je lactoseintolerantie op. En dat is gewoon erg onhandig!
     
  14. Juudje81

    Juudje81 Fanatiek lid

    14 mei 2010
    1.216
    0
    36
    NULL
    NULL
    Dank voor de uitleg dames! Ik begrijp dus goed dat alle producten die als basis koemelk hebben even 'slecht' zijn?! Is wellicht beetje kort door de bocht gezegd, maar zo komt het nu wel een beetje op mijover.

    Wellicht dat iemand me dan nog iets kan uitleggen? (Nu ik toch bezig ben met vragen ;) )
    Baby's mogen al vrij vlot yoghurt, melk wordt pas aangeraden vanaf een jaar (tenminste, zo was het mij destijds verteld). Wat is hier de rede van? Is een melkproduct watis aangezuurd dan zó anders dan een beker melk? Qua oeveelheden krijg je hetzelfde binnen. Tenminste: zoon krijgt hier een bekertje melk van zo'n 100 ml en yoghurt ook dezelfde hoeveelheid ongeveer.

    @ skatje: ik neem aan dat je sowieso wel voldoende wordt blootgesteld aan melkproducten in het dagelijksleven toch? Ik bedoel, in zó veel producten zitten bewerkingen van melk, dat als je de roomboter zou vervangen door kokosolie, geen melk, yoghurt, room e.d. Meer zou gebruiken zelf, je alsnog voldoende aan lactose wordt blootgesteld (tenzij je natuurlijk bewust geen producten koopt waar dit in zit). Dus in hoeverre moet je dan zelf melkproducten aan je voedingspatroon toevoegen om geen lactoseintolerantie te krijgen?

    Ik heb toch het idee dat ik het ergens niet helemaal begrijp hahahaha
     

Deel Deze Pagina