Ik zie dat ook vaak. Maar dat komt omdat sommige apps op je telefoon berichten delen met alle aangesloten media tegelijk. Dus dan wordt datzelfde berichtje op twitter, facebook en wat ze verder nog hebben tegelijk gedeeld. Maar het staat wel raar ja. Ook ik heb er een hekel aan dat er overal kk voor wordt gezet alsof het niks is. Ook erger ik me aan dat het woordje "sowieso" 9 van de 10 keer fout wordt geschreven. SOWIESO schrijf je zo! ( het komt uit het Duits, so wie so..) "Wij zijn zwanger" is ook een...brrrr
Nou, zo te lezen, irriteren we ons met z'n allen aan elkaar Dialecten, accenten, spreektaal, daar kan ik mij echt niet aan irriteren hoor. We zijn niet allemaal hetzelfde gelukkig. Populair taalgebruik; daar moet ik altijd stiekem om gniffelen. Of bepaalde kreten op Facebook of Twitter of Hyves horen; ik heb geen idee, ik doe ook maar wat leuks, wist niet dat het irritaties kon opwekken, wanneer je het "fout" doet. Het enige waar ik mij aan kan irriteren, is dat men geen enkele poging meer lijkt te doen om iets grammaticaal correct neer te zetten. Wanneer ik dingen van mijn 17-jarige nichtje en haar vriendinnen op Facebook lees, kan ik de helft niet eens ontcijferen wat het zou moeten betekenen . (Dus ik heb het niet over een spelfoutje.) Oh ja, ieder zijn ding, maar het woord " klussen" zou ik echt nooit gebruiken, behalve wanneer je je huis aan het opknappen bent haha.
Ik hoorde laatst een leidster op het kdv praten over 'snoezelen', brrrr... En 'briljant' is ook het nieuwe stopwoordje geloof ik. O.a. Floortje Dessing en Valerio Zeno gebruiken het continu!
Opzich heb ik niet echt irritatie punten qua woorden. Vind alleen niet kunnen dat er zovaak overal woord kanker voor gebruikt moet worden (kanker dit en dat ) Daar kan ik niet tegen. Wat ik wel echt raar vind is waarom word er steeds gezegd : even aan ONS mam of pap vragen? terwijl je alleen bent? Snap dat het in (brabant en die kanten toch?) normaal is maar ziet en klinkt zo raar. Ook in België: Even kaka of pipi doen?? Of als iemand zegt even pissen ipv plassen. Voor de rest nee irriteer ik mij er niet aan. Had trouwens nog nooit van voorbibs gehoord haha. Maar zou dit zelf nooit gebruiken/zeggen.
In de werkkring: poppetjes..... zoveel poppetjes op deze plek en zoveel poppetjes daar... ik vind dat getuigen van zo ontzettend weinig respect voor je medewerkers... men vergeet 1 ding: het zijn diezelfde medewerkers die het bedrijf maken. Dan praat je niet over ´poppetjes´.
Poppetjes brrrr Mijn man en ik hebben er best veel en pesten er elkaar regelmatig mee Kindjes staat hoog in de lijst Vleesje Sapje Centjes Eigenlijk veel verkleinwoorden woorden
bips of nog erger " een drukker doen".... getsie.... van die in mijn ogen overdreven nette woordenvind ik eerder vies klinken dan netjes haha
Tja... in limburg zeggen ze niet hij zei maar hij zo..... das pas raar..... zo heeft iedere streek zijn gewoontes....
Ik weet niet in welke context de leidster het woord snoezelen gebruikte, maar dit is een vakterm uit de zorg. Google maar eens, het kan heel nuttig zijn!
Mijn familie uit Twente zegt ook vaak "zijn" i.p.v "haar". Dus b.v "zijn fiets" als ze eigenlijk "haar fiets" bedoelen, ook zoiets vreemds?!
Ik weet wat snoezelen inhoudt, maar dat doe je niet met een bijna kleuter als je even afscheid neemt op het kdv. Gebruik dan de term knuffelen of een knuffel geven oid.