nou niet dus. het moet rundveel zijn idd maar het blijk dat bijna alle filet is gemengt met varken. getest door een labratorium
Eens! Helaas gebeurt het al te vaak dat fabrikanten hier niet eerlijk over zijn en verzwijgen wat ze allemaal in hun producten gebruiken/verwerken. Zo, dat ze hun producten alsnog kunnen door verkopen aan mensen die geen besef/weet hebben over wat ze nu precies naar binnen werken. Want al lees je vaak de etiquete op de verpakking, dan nog staat de helft er niet bijgeschreven, ik noem dat oplichterij. Hoe vaak heb ik weleens producten gekocht waarbij ik achteraf de fabrikant bel of email en je dan leest en hoort dat er dit en dat in is verwerkt, dat wanneer je dit van te voren wist je het product nooit had gekocht. :x
Helemaal mee eens. Maar idd, het is wel zo netjes om het even op het etiket te vermelden. Ik eet graag konijn, smaakt heerlijk. Maar daar word ik vaak raar op aangekeken. Dat snap ik dus niet zo, want konijn wordt over het algemeen weinig gegeten hier dus heeft het vaak een veel biologischer leven geleid dan een 'gewone' kip of koe.
Maar net als in tig producten waar luis of varkenshaar zit verwerkt, dat verstoppen ze dan mooi onder een vreemde naam of een of ander E-nummer waardoor je er haast niet achter komt wat er nou eigenlijk in zit.
Een konijn??? Niets raars aan hoor, vroeger thuis aten wij op de boerderij heel vaak konijn. Mijn vader schoot ze zelf af omdat we een konijnenplaag hadden die de gewassen opaten. Zou ze zelf alleen niet stropen. Konijn vind ik ook lekkerder dan haas, daar zit een typische wild smaak aan en daar houd ik niet van. Reden misschien ook waarom wij van huis uit geen paard eten, heel vroeger op een akkerbouwbedrijf waren de paarden zo'n beetje 'heilig'. Die deden het zware werk. Die kregen ook het beste voer en werden heel goed verzorgd. Die eet je niet op, dat zit er diep in gebakken.
Pas had ik zoiets verse rundvleessalade , ik keek naar de ingrediënten en zat er een groot deel paardenvlees in, nou laat maar dan..
Nee, ik eet geen paard, zit er bij mij ook ingebakken. En ik eet liever ook geen varken want daar krijg ik pukkels van, dus ook geen filet americain, ossenworst en dat soort dingen, want daar zit het allemaal door heen.
Een paard is een edel dier en dat word door veel mensen nog steeds zo gezien...ik eet het liever nut bewust maar zal hr best al eens hebben gegeten denk ik zo..
Nee hoor, bij een echte slager zit géén varkensvlees door ossenworst of filet american! En de slager waar ik mijn filet haal gebruiken ze echt rundvlees in de supermarkt haal ik het eigenlijk niet meer daar ik idd niet meer kan achterhalen wat er nou allemaal in zit.
Kennis van me maalt haar eigen filet, van rundvlees, maar ze draait vaak stukje vet spek mee, dan wordt het smeuiiger.
ik heb een bijbaantje gehad bij een slager, en heb ook filet leren draaien. En nee, hij deed daar varkensvlees bij, denk niet dat dat uberhaupt gebeurt in de ambachtelijke recepten, misschien in fabrieksfilet..,
Nou maak ik lasagne altijd zelf maar als ik het zou kopen dan zou ik het gewoon eten. Tja, zie het verschil tussen een koe of een paard niet.
Ik moet hier best wel om lachen..In de UK is er paard gevonden in de lasagna en burgers, en hier is wordt het beschreven als een crisis. Mensen willen hun geld terug, ze willen niet meer dat hun kinderen op school een lekkere meatpudding krijgen etc etc. Drama om niets. Het is paard, geen rat of muis of insect of krokodil of iets in die richting. Extra stukje vlees kan geen kwaad. De enige rede waarom mensen boos zouden kunnen worden en waar ik dan nog wel begrip voor kan hebben is als ze boos zouden zijn omdat er op het pakje "100% beef" staat en dan is er 80% paard. Maar nee, in de UK is het een crisis omdat paarden niet zomaar gedood mogen worden. Vraag me af wat er gebeurt als er eens een stukje zwaan in een burgertje terecht komt (zwanen zijn heilig hier..)
De slager waar ik werkte draaide eerst tartaar van rundvlees. En van de tartaar maakte hij filet ( en dat maakte ik dus ook vaak ) Er zat niks anders door heen dan rundvlees. Overigens heb ik wel eens lasagne van de euroshopper op vond er niets vies aan en vond het paardenvlees blijkbaar ook erg lekker ( net zoals de rest die het misschien gegeten hebben ) Vind dat het best wat ophef is om niks. Al vind ik wel dat ze het er eerlijk op hadden moeten zetten.
Waar haal je die "paniek" reactie van de ouders vandaan?? Ik hou het nieuws dagelijks bij maar wat je hierboven beschrijft heb ik dus blijkbaar gemist? wat ik grotendeels zie en hoor is de reactie dat de consument zich voor het lapje gehouden voelen en dat daar meer duidelijkheid over moet zijn. Ik lees net nog op nu.nl dat er n enkeling de lasagna heeft terug gebracht, dus het valt in mijn ogen dus eigenlijk wel mee dat ouders "overdreven" reageren. Maar dat is mijn mening
Kaala heeft het ook niet over NL he Maar over de UK. En wat voor ophef daar geweest is ( of nog is ) Is hier ook niet in het nieuws geweest.
Ti's een fabeltje dat varkensvlees ongezonder is. Aan een varken zitten magere delen en vette delen vlees. Bij een rund is dat precies hetzelfde. Het gaat erom welk stuk vlees van het dier je eet het magere of het vette
lijkt me niet dat rauw varkensvlees eetbaar is? Heb het programma niet gezien, hoop voor de fileteters dat dat er niet in zat.