Ik ben al een tijdje aan het meekijken naar al die mooie foto's van jullie taarten en cupcakes! Ik vind het het echt geweldig! En deze rainbowcake helemaal! Is dit echt je eerste taart? Hij kan denk ik ook met minder lagen toch? Het effect is dan zeker wel minder? En hoeveel punten kun je van snijden, is dat überhaupt te doen het snijden door een 6 laagste taart? Oh ik moet maar eens een dagje vrij maken denk ik om dit te kunnen doen, m'n dochtertjes naar het kdv, vriend lief aan het werk en ik de keuken in
Die taarten bakken gaat me denk ik nog wel lukken haha maar het bekleden van zon hoge ronde taart met marsepein lijkt mij een frustrerende klus. Ik ben niet zo geduldig Ik ben van de klasse, nog nooit marsepein uitgerold. Maar icing lijkt me zo vies zoet. Ik weet inmiddels dat je decoratie een week kunt bewaren, mits goed verpakt, maar hoe zit het met de cakes zelf? Hoeveel dagen kun je dat van te voren maken tot het nog lekker blijft? Lijkt mij wel leuk om voor mijn dochtertjes eerste verjaardag te maken.
Done! Morgen naar de jarige job brengen, hoop dat hij er ook blij mee is.. (spongecake gevuld met kersenjam en bokkenpootjescreme)
meiden even een vraagje. Ik heb net chocolade cupcakes gemaakt, die gevuld met banketbakkersoom en bovenop ook een toef banketbakkersroom, maar......hoe ga ik dit bewaren? Ik denk niet dat ze allemaal op gaan vandaag...Moeten ze in de koelkast voor de banketbakkersroom of kan ik ze gewoon in de oven bewaren die nu weer koel is? Wat is het slimst?
niet buiten de koelkast hoor!!!! BBR is een vulling die absoluut in de koelkast moet.. (ook als het van een mix met water is) Daarom kan je overigens beter geen bbr of slagroom oid gebruiken op cc.. cc in de koelkast worden niet lekker en oud..
Ik denk dat de koelkast beter is, maar pin me er niet op vast, ik heb er nog niet zo erg veel verstand van.. Hier ook even een vraagje, waarschijnlijk heel voor de hand liggend maar ik weet het echt niet.. Ik weet dat je fondant kunt kleuren, maar zou je bijvoorbeeld ook een penseel kunnen pakken, die in de kleurstof dopen en dat op het fondant verven? Of gaat dat uitlopen? Ik heb iets in m'n hoofd, maar het heeft best wel veel kleine details die ik denk niet zou kunnen 'vormen' door de fondant helemaal te kleuren en dat ministukje er dan uit te halen en op de taart te doen.. Sorry, voor m'n onsamenhangende verhaal, haha. Oh en, als je rode kleurstof gebruikt op witte fondant, blijft het wel gewoon rood toch? Of wordt het dan toch een tikkeltje roze? Want dan zou ik beter verschillende kleuren kunnen kopen..
je zou wel kleurstoffen met rejuvenator kunnen mengen of met jenever.. niet gewoon zo mee verven, dat gaat niet
Mijn taart op de vorige pagina zie je hoe het wordt als je met kleurstof verft op fondant.. En de rode fondant die je ziet was eerst wit en heb ik zelf zo gekleurd
Ligt eraan wat je wel verven want de cijfers op mijn taart (zie vorige pagina) zijn gewoon met kleurstof geschilderd
Dankjulliewel! En hij is mooi Nikske. Ik ga nog even verder puzzelen of ik toch niet liever iets simpelers wil, haha..
Wat ik dus wilde doen was het onderstaande plaatje, als puzzeltaart.. Maar bijvoorbeeld die details aan de onderkant van de jurk kan ik niet zomaar weglaten.. Dus dat wilde ik een klein beetje uitlijnen met een mes en dan 'inkleuren' met kleurstof.. Hoe zou ik het maken hiervan het beste kunnen aanpakken? (Van het meisje dan he, de rest van de achtergrond niet)
Dank je. In vergelijking met de taarten die hier voorbij komen is het niet veel maar het is een begin haha.
Je hebt ook kleurstiften voor taartdecoratie. Weet alleen niet of die er in verschillende kleuren zijn,maar iig in het zwart. Daarmee zou je de meeste details wel aan kunnen brengen. Als je de onderlaag in kleur doet, dan kun je daarop de details tekenen om het af te werken.