Even een vraagje, ben even in discussie met me ma. Ik was begonnen met de aardappels aan de kook brengen, en mijn ma ziet mij koud water in de pan doen. Ze zegt waarom gebruik je koud water? Ik gebruik altijd warm water om aan de kook te brengen. Maar ik doe het dus altijd met koud water, nu ben ik toch benieuwd wat jullie doen. Vind het gewoon een gek idee, warm water aan de kook brengen.
Ik gebruik ook altijd kou water, gaat gewoon automatisch. Mijn schoonmoeder gebruikt altijd warm water.
Ik doe altijd heet water bij de piepers in... Kost minder energie/gas dan wanneer je koud water moet laten koken, maar misschien maakt het uiteindelijk niks uit als je bedenkt dat je voor warm water ook energie nodig hebt... Nooit bij nagedacht eigenlijk.
Ligt eraan.. Als ik ze na het schillen gelijk ga koken doe ik heet water in de pan, kookt het sneller. Als ik ze eerder geschild heb en het nog niet gelijk aanzet dan gooi ik er koud water op.
Als je aardappelen met koud water opzet worden ze mooi geleidelijk gaar. Doe je het met warm/kokend water krijg je aardappelen die van buiten gaar zijn en van binnen minder gaar.... Dus gewoon met koud water doen om de lekkerste aardappelen te krijgen.
Een laagje koud water in de pan en vuurtje aan, ondertussen laat ik water koken in de waterkoker en giet dit er later bij.
Ik kook eerst water in de waterkoker en giet dat over dat wat gekookt moet worden. Scheelt tijd, maar kost wel energie..
Nooit geweten. Maar ik doe eigenlijk altijd koud water. Als ik eerst warm water doe, dan verspil ik al 'n hoop koud water voordat het warm is en dan ook nog eens een hoop gas om het warm te krijgen.
Jouw manier is volgens deze website de juiste: Starten met koud of warm water | Cook&Co Kookblog; tips, trucs en meer!
altijd met koud, alles, tenzij ik water kook in de waterkoker voor rijst en macaroni. Maar dat komt omdat ik bang ben voor stilstaand (warm) water, dat die bacterie erin zit (salmonella? weet even zo gauw niet meer welke bacterie