Legionella, maar als jij elke dag je warme kraan gebruikt, hoef je daar absoluut niet bang voor te zijn. er is trouwens zelfs wel eens een praatje geweest dat het gebruiken van warm water uit de kraan zeer slecht is om in te koken en te drinken: Waterbedrijf Groningen - Kan ik lauwwarm water uit de kraan zomaar drinken?
Nou...... Ik moet anders heel wat gereedschap erbij pakken om de kraan de andere kant op te draaien. Dan moet ik eerst de hele kraan ombouwen wil dat gaan lukken. Dus kleine moeite niet echt..... (sorry kon het niet laten )
hahaha nee stilstaand water uit de kraan. Wanneer je warm water pakt, heeft dat een tijdje stilgestaan in de leidingen. Is met koud water ook, maar doordat het water warm is, is de kans op een bacterie in het water veel groter. Daarom moet je wanneer je een paar dagen weg bent geweest altijd eerst alle kranen minstens een minuut open laten staan, voordat je weer water gebruikt.
ja legionella (kon er niet meer opkomen) En idd is dat toen destijds een periode geweest dat het echt ontraden werd. Ik deed het al nooit, maar sinds die tijd helemaal niet. Ook al weet ik dat de kans zeer klein is in een normaal huishouden, maar ik vind het idee gewoon niet prettig.
ik pk altijd warm water, lijkt me een beetje raar om koud water te pakken, dan moet je toch langer wachten? Dat van dat mooi geleidelijk gaat worden slaat ook nergens op, hier altijd normale aardappelen hoor, volledig gaar geen rariteiten of iets...
Koud water. Heb altijd maar een cm of 3 water nodig. Kost meer water voordat het een keer warm is. Op het gas warmt het zo op.
Koud Pak ik warm moet ik zoveel water weg laten lopen in de gootsteen voor het eindelijk warm is. Vind ik zonde. Wacht dan liever 3 minuutjes langer.
ja hoor heb heus wel eens uit getest of dat ons warm water het niet goed deed (wij hebben stadsverwarming dus heeft wel eens zijn kuren gehad) Precies hetzelfde resultaat (alleen duurt het langer) niet zoveel langer moet ik ook toegeven maar een dikke 5 minuutjes ofzo, soms kan dat net uitmaken als je alles tegelijk aan het koken bent... Ik moet wel zeggen dat dat met een hele pak water is, niet zo'n klein laagje water in zo'n speciale pak, die gebruik ik niet meer..
Heet water uit de boiler de waterkoker in. Die is dan weer snel klaar en dan de aardappels koken. Hoe sneller ik weer klaar ben hoe beter.
Ik heb een quooker dus heb direct kokend water uit de kraan Heerlijk zou niet meer zonder willen! Scheelt zoveel tijd! En ik heb er nooit last van dat de aardappels niet goed gaar zijn hoor