Hallo dames, Mijn dochter (bijna 10 maanden) eet erg goed. Brood en fruit gaat er zo in en krijgt ze ook in stukken. Ik heb vanaf het begin stukken aangeboden, maar het warm eten vind ze toch erg lekker om geprakt te krijgen. In het begin (6 maanden gestart met groenten) pureerde ik het nog heel fijn en later ging ik het grof prakken. Nog later gaf ik het haar in haar hand, maar ze speelt dan vooral met haar eten. Na een half uur, als dan het grootst egedeelte van de groente op de grond ligt, is ze niet tevreden. Als ik haar dan een geprakt hapje aanbiedt, vliegt dat er zo in. Is dit herkenbaar? Ik had het liefst gehad dat ze alles zelf zou eten, maar met warm eten zit ze echt te wachten op haar bordje met de lepel Als ik alleen stukken aanbied en ze na haar speeltijd niets zou krijgen, is ze echt niet tevreden. Kan het 'kwaad' om haar nog geprakt te geven op deze leeftijd?
Geen ervaring maar ik persoonlijk eet ook geen hap van een stronk broccoli dus dan zou ik het mn kind ook niet kwalijk nemen als hij of zij liever een prakkie heeft :-D wat is het probleem om het te prakken en te voeren? Dat kunnen ze later ook zelf leren toch?
Heel eerlijk.... Ik snap werkelijk waar het probleem niet... Ik eet mn prakkie nog steeds geprakt(22 jaar) gewoon omdat ik het apart niet te eten vind.. Als je kind het ewoon geprakt wil, geef het dan gewoon geprakt en gevoerd Waarom zou je perse willen dat ze het apart en in stukken eet als ze dat schijnbaar niet lekker vind.. Je hoeft het niet heeeeel fijn te prakken zodat het prut word maargewoon normaal
Ik zou het gewoon op deze manier blijven aanbieden. Ik denk dat ze vanzelf wel meer echt de stukken gaat eten. Ik vond zelf rapley mede heel goed voor de motoriek, maar je kindje eet ook brood en fruit in stukken dus daar is het op zich niet voor. Komt vanzelf. Wel grappig, ik eet juist graag stukken van alles, het liefst ook nog met mijn handen (wat ik over het algemeen niet doe hoor ). Mijn dochter eet ook nog wel eens als ik het op een vork prik en dan haalt zij het eraf. Vind ze leuk geloof ik . Maar met het niet in stukken willen eten van groente ben ik niet bekend, die van mij is juist niet echt fan van prutjes.
Het is misschien zo'n ideaal dat ik heb, dat ze alle groenten puur leert proeven en eten. En omdat ze aangeven dat zelf eten en stukjes eten zo goed is voor de ontwikkeling, zou ik het het liefst in alle eetmomenten toepassen. En ze eet ook gerust van die stukken, maar dus niet genoeg.
Sam, het is ook inderdaad niet echt een probleem maak me een beetje zorgen om niets. En ik vroeg me af of het herkenbaar is, dat het stukken eten goed gaat, maar niet bij alle maaltijden. Als het iets te grof geprakt is, eet ze het ook minder goed. Maar geprakt fruit, daar moet ze weer niets van weten. rijtjes, we gaan zo door. Ik vind het stiekem ook heerlijk om te eten met mijn handen dus je bent beslist niet de enige
Ja, dat is een mooi ideaal inderdaad, maar je kleine denkt er anders over Misschien vind ze het voeren ook wel gewoon heel fijn? En die ontwikkeling komt het echt wel goed mee, zeker als ze fruit en brood wel gewoon goed eet en die groente komt vanzelf wel een keertje. Hier heeft het overigens heel lang geduurd hoor, voor ze echt goed ging eten 's avonds. Pas sinds een week of 3 kan ik haar maaltijden echt maaltijden noemen. Wat hier dan wel helpt is om er wat komkommer en tomaat bij te doen, dat eet ze sowieso heel erg goed dus dan zit ze vaak wel vol genoeg. Sowieso geef ik altijd en rauwe groente en gekookte, de ene dag eet ze meer rauwe, de andere dag meer gekookte. Best mooi om te zien vind ik dat, ze bepaald het zelf
Ik zou inderdaad ook meer komkommer en tomaat kunnen geven. Dit eet ze heel graag en (hoe kan het ook anders) allemaal in stukken. Als het warm is, wil ze het blijkbaar in een prakje. Uiteraard niets mis mee, en goed om te lezen dat er niets is om me zorgen over te maken.
kan ze al druiven eten enz...dus stukJes... bijv mijn zoontje vind gewokte courgette in knoflook en olijfolie met wat peper heerlijk..maar dat zijn dus hapklare stukjes, soms "voer" ik die hem tussendoor dat hij zelf ook die dingen oppakt... Mn zoontje zit namelijk wel soms met zn mondje open omdat ie dan bijv geen zin heeft ofzo... Vooral te grote stukken vind hij irritant...hij hapt en kauwt maar het overige gaat ie dan weggooien ofzo.. Dus al sik merk dat het weer zover is, geef ik ehct hapklare stukjes, die hij zo kan oppakken en in 1 x in zn mond kan doen...
miis, dat kan ik ook nog proberen inderdaad. Druiven en kerstomaatjes enzo gaan er zo in, dus dat is geen probleem.
ja mn oudste bivj vond grote stukken juist heel fijn..zijn pincetgreep was ook veel later pas goed...teriwjl de jongste al heel vroeg kleinere stukjes kon pakken.. hij wilt blijkbaar na een hap zn handen vrij hebben...anders gaat ie met zn handjes op de tafel slaan e spettert alles in het rond!! Ook bijv mn oudste at boterhammen dubbelgeklapt ( en dan sneed ik het 1x door) Jongste vidn dat 10x niks, die wilt gewoon dat ik hapklare stukjes voor hem neerleg... succes ben beneiuwd of het werkt!
Hier hetzelfde als Miis. Ook combineer ik vaak: deel geprakt, deel hapklare stukken. Zoontje is nl nogal ongeduldig en als hij honger heeft wil hij gewoon lekker dooreten
Oudste at gelijk alles in stukken, alleen papa gaf soms een prakkie maar dat was niet zo'n succes. Zij haalde alles weer uit haar mond en stak het er dan zelf opnieuw in. Nog steeds een meisje dat alles zelf wil doen Jongste had wat moeite met stukken toen ze 6 maanden was dus gaan prakken. Inmiddels wil ze vrijwel niet meer gevoerd worden en krijgt ze een combi van stukken en geprakt (merk het verschil in de nachten als ze goed heeft gegeten dus dat vind ik ook wel fijn). Maar ik zou dus gewoon je kindje volgen. Oudste eet vanaf 14 maanden zelf met een vorkje en eet sinds die tijd prakjes.
Ik prak zelf m'n groente en aardappels ook altijd dus de kleine krijgt ook gewoon een prakkie. Ik zie het voordeel er niet van in om ze grote losse stukken te laten eten, dat zou dan zijn om ze pure smaken te laten kennen. Ik denk dat hoe je het eten ook aanbiedt alle kinderen komen op een leeftijd dat ze bepaalde dingen wel willen en andere dingen niet. En dat voorkeuren gaan krijgen, ook krijgen ze allemaal periodes dat ze slechter gaan eten.