Mijn relatie is denk ik op.

Discussie in 'De lounge' gestart door A2CA, 13 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. djennes

    djennes Bekend lid

    24 apr 2012
    823
    29
    28
    Vrouw
    Thuis mama
    Rsn
    Goed dat je de stap naar de dokter hebt gezet!
    Dikke knuffel!
     
  2. raspberry

    raspberry Niet meer actief


    Mocht je aan de psycholoog weinig hebben, dan is dit misschien nog een goede aanvulling? Kwam deze site van de week tegen: Natuurgeneeskundige praktijk voor vrouwen - Home
     
  3. Kirrebir

    Kirrebir Fanatiek lid

    24 sep 2009
    1.125
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb niet je hele topic gelezen, maar ik wil toch even reageren en een andere kant belichten dan dat de meesten hier gedaan hebben....

    Ik herken heel veel in je verhaal (bij mijn vorige partner)! En ja, er lag ook een depressie aan ten grondslag.
    Maar bij mij lag het wel degelijk aan mijn relatie. Ik heb ik de jaren (!) dat ik me zo voelde aan alle kanten hulp gezocht omdat ik ook dacht dat het aan mij lag. Van (meerdere) psychologen via haptonomen tot homeopaten.
    Ik heb antidepressiva gehad en kalmeringspillen.
    Ook ik vond mezelf zo verschrikkelijk onverdiend onaardig tegen mijn vriend en elke dag nam ik me voor om liever te zijn. Maar zodra ik hem zag, verviel ik weer in dezelfde houding t.o.v. hem.
    En ook hij was (en is) echt een lieverd die alles van me pikte en er alles aan wilde doen om het weer goed te krijgen.

    Op een gegeven moment was ik (en waren wij samen) zo veranderd dat er voor hem niks anders op zat dan de relatie te verbreken.
    En dat was de beste beslissing die hij ooit had kunnen nemen!!

    Vanaf het moment dat we uit elkaar waren en het eerste verdriet was gezakt, voelde ik me beter dan ooit! Hoe lullig dat ook voor hem was.

    Begrijp me niet verkeerd, ik ben de laatste die zal stimuleren dat een stel met een kind uit elkaar moet gaan (wij hadden geen kinderen). En dat je er alles aan doet om de situatie te verbeteren is echt super!

    Ik wilde alleen maar even aangeven dat er ook eventueel een andere kant kan zijn.... :)
     
  4. A2CA

    A2CA Niet meer actief

    Ben net terug van de huisarts, ik kreeg een psycholoog niet vergoed, totaal niet ook geen gedeelte, en met een consult van 100 euro per keer kan ik dat niet betalen. Nu heeft de ha antidepressiva voorgeschreven paroxetine als ik h et goed schrijf. Misschien niet de beste oplossing maar de ha denkt een prima alternatief. Ben alleen bang voor de bijwerkingen want lees veel negatieve tijd. En ja zoals jullie weten zal ik het meest bang zijn om aan te komen aangezien in de bijsluiter staat vaak. Maar goed eerst moet ik weer happy worden en hoop ook echt dat deze medicatie me erbij gaat helpen.
     
  5. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ik zou je verzekering eens bellen en informeren of je je pakket op kunt hogen voor psychologische zorg nog dit jaar. Lijkt me handiger dan starten met anti-depressiva, want daarmee doe je alleen iets aan de symptomen en niet aan de oorzaak... ;)
     
  6. A2CA

    A2CA Niet meer actief


    Ja daar dacht ik ook al aan dat het probleem nu niet bij de kern word aangepakt, ik heb alles geprobeert bij mijn zorgverzekering maar psychologen worden alleen in extreme gevallen vergoed, ik ben aanvullend verzekerd. Heb gevraagd of ik nog iets anders kon doen maar er was helemaal niks alleen zelf betalen dan. Toen ik vertelde dat ik het niet kon werd me verteld dat het dan wel niet zo hoognodig zou zijn.
     
  7. JongeMama22

    JongeMama22 Niet meer actief

    Kan je niet bij een andere verzekeraar gaan en daar informeren?
     
  8. A2CA

    A2CA Niet meer actief

    Heb ik al gedaan ik kan niet meer overstappen moet voor het begin van het nieuwe jaar
     
  9. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    En je kunt je pakket niet ophogen? Want dan is je aanvullende pakket blijkbaar niet groot genoeg?
    Wat krijg je wel vergoed? Is er een deel alternatieve zorg die je vergoed krijgt? Zou een haptotherapeut dan iets kunnen zijn? (Wel zorgen dat je dan eentje hebt die GZ-geregistreerd is, anders krijg je 'm nog niet vergoed).
     
  10. Charmed

    Charmed Fanatiek lid

    16 sep 2012
    2.589
    79
    48
    Wat vreemd dat het niet vergoed word, ook niet als je naar een tweede lijn psycholoog gaat? Dat word volgns mij bij elke verzerering 100% vergoed..
    Of is dat dit jaar allemaal zo verandert..

    Veel sterkte iig, hopelijk zullen de medicijnen je een steuntje in de rug geven, en lukt het je om je leven weer op te pakken en te kunnen genieten..
     
  11. tricie83

    tricie83 Bekend lid

    20 jan 2012
    872
    0
    16
    vlakbij schiphol
    Ik heb wel eens gebruik gemaakt van een eerste lijns psycholoog, dit werd voor het grootste deel vergoed.
    Ik zou inderdaad ook niet zo aan de antidepressiva gaan beginnen.
    Wellicht toch eens bij de huisarts vragen wat voor andere therapieën ook zouden kunnen helpen hierbij ? sorry heb een beetje het gevoel alsof je wordt "afgescheept"met een pilletje.
     
  12. A2CA

    A2CA Niet meer actief

    Ik heb gevraagd aan de huisarts of er geen andere oplossing was, ze zei dat die er niet was, en daarom kreeg ik die pilletjes ik moet wel elke week terugkomen om te kijken hoe het gaat.

    1e graads en 2e graads is niet meer zeiden ze. Ze hebben nu vanalles uit het pakket gehaald en alleen in extreme gevallen word een psycholoog vergoed maar dan moet je eerder denken aan psychiater. Ik heb echt zo ver ik weet vanalles nagevraagd maar er is niks. De dokterassistente zei ook dat ze wist dat het nu veranderd was en dat je bijna niks meer vergoed krijgt in zoiets. Ik was ook liever met iemand gaan praten baad het niet dan schaad het niet maar zo is het helaas niet met medicatie.
     
  13. tricie83

    tricie83 Bekend lid

    20 jan 2012
    872
    0
    16
    vlakbij schiphol
  14. Maira11

    Maira11 Niet meer actief

  15. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.303
    2.578
    113
    Bij een eerste lijnspsycholoog ( voor de lichtere gevallen) val je onder de regeling van een aantal gesprekken.

    Bij meer complexere zaken, depressie icm angststoornis kun je doorverwezen worden naar een tweedelijns behandelcentrum. Psyq is zo iets. Ik zelf val helaas onder de tweedelijnszorg, depressie opname en al bijna anderhalf jaar psychotherapie.

    Vaak kun je buiten crisissituaties niet meteeen bij zo'n instelling terecht als je huisarts je doorverwijst. Heb zelf ruim 8 maanden op de wachtlijst voor psychotherapie gestaan. Duidelijk was wel dat ik al meerdere depressieve episodes heb gehad en een stevige psychotherapie wel op zijn plaats was.
     
  16. Pandora

    Pandora VIP lid

    18 okt 2010
    6.530
    363
    83
    Noord-Brabant
    Let er wel op dat AD pas na 3 maanden.kan.gaan werken
    en de beste.therapie is toch AD icm praten
     
  17. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Je huisarts praat echt onzin. Je kunt je aanvullend verzekeren voor een heel aantal dingen en dus ook voor psychologische zorg. Ik geloof dat de meeste aanvullende pakketten dan 8-10 gesprekken vergoeden, met wel voor elk gesprek een eigen bijdrage.
    Kijk gewoon maar eens op de sites van verschillende zorgverzekeraars en bekijk de aanvullende pakketten, of vink die optie aan als je laat berekenen hoeveel premie je zou betalen als je ... enz enz :)
     
  18. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    AD gaan werken als de spiegel ervan in je bloed hoog genoeg is. Dat kan heel snel zijn, maar kan lang duren en bij AD werkt niet elke variant bij iedereen: dat kan nogal nauw komen.
    Om precies diezelfde reden mag je trouwens nooit zomaar pats-boem stoppen met AD, maar moet je deze langzaam afbouwen.
     
  19. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Wat een aantal anderen verder ook aangeven, klopt: als je huisarts je door zou verwijzen naar de GGZ-instelling in jouw regio, kun je daar onderzoek laten doen. Als zij vermoedt dat jij echt depressief bent, dan zou een verwijzing naar de GGZ een heel normale stap zijn en dan krijg je eerst onderzoek om een diagnose te laten stellen, (want die is weer nodig om een indicatie te krijgen, omdat GGZ onder AWBZ-gefinancierde zorg valt). Als er dan een diagnose is, wordt er een behandelvoorstel gedaan en dan kun je therapie krijgen.
    Je betaalt in dat geval naast de eigen risico ook nog 200-220 euro eigen bijdrage. Als je eigen risico al op is, betaal je uiteraard alleen de eigen bijdrage.
     

Deel Deze Pagina