Koud water, maar ook omdat ik mijn aardappels 's middags schil voor 's avonds. Zet ze dan al meteen met een beetje zout in koud water. Dus heet water heeft dan weinig zin.
Bij mij ligt het eraan wanneer ik de aardappels schil, is het al smiddags dan staan ze in koud water en zet ik het gas aan voor we gaan eten, dan duurt het dus langer. Als ik ze gewoon schil gelijk voor het opzetten gaan ze gelijk in 70 graden water, scheelt 5 minuten, dus dat is 25 minuten in de week minder lang het gas open. Boilertje stookt toch wel
Wat me opvalt: de dames die 's ochtends al schillen. Als je het 's avonds opzet, doe je dan niet even nieuw water in de pan? Ik vind dat dat toch echt wel schoon water verdiend dan. Het water is een beetje troebel van de aardappelzetmeel en je pan staat ook maar de hele dag zo op het fornuis bacterien te vergaren.
En onnodig vitamineverlies ga je tegen door zo weinig mogelijk water te gebruiken en zo kort mogelijk in het water te laten staan. Ik zet ze dan ook met warm water op en perfect gare aardappel hoor.
En hier zijn ze trouwens ook altijd goed gaar. Ondanks dat ik het met heet water aan zet. Rond kooktijd was ik altijd de vaat dus daar moet de cv toch al voor aan het werk. Aardappels in partjes, dan zijn ze snel gaar. Ik zet ze maar 10 min kokend op, daarna doe ik het gas uit en laat ik ze nog 10 min met deksel erop staan. Daarna zijn ze gaar en het bespaard weer 10 min gas
Het water is hier nooit troebel eigenlijk, en bacteriën, tja, ik kook mijn piepers altijd dus blijft er weinig van de bacteriën over
Een klein laagje koud water. Kookt dus ook lekker snel! Tegenwoordig zie je (ook op tv) altijd pannen vol water! Dit is echt onnodig.
Altijd met koud water!! Als je warm water uit e kraan pakt komt er altijd iets van het metaal van de kraan mee ( geloof me, ik werk op een laboratorium waar we water onderzoeken). En altijd even door laten lopen, tegen de bacterien.
Nooit troebel water gezien en heb een deksel op de pan. bovendien wordt het gekookt dus valt dat sowieso wel mee.
ik kook eerst water in de waterkoker en doe dat bij de aardappels in schil de aardappels trouwens altijd in kleine stukjes, zijn ze nog sneller gaar!