Aardappels koken. Warm of koud water. Hoe doen jullie dat?

Discussie in 'De lounge' gestart door Shawarma, 19 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Islah

    Islah Niet meer actief

  2. Appeltjes

    Appeltjes Fanatiek lid

    2 jan 2013
    1.276
    10
    38
    Ik doe met koud water :)
     
  3. kimmmmberly

    kimmmmberly Bekend lid

    9 mrt 2011
    894
    0
    0
    leeuwarden
    eens.
     
  4. Wen1975

    Wen1975 Fanatiek lid

    21 nov 2009
    3.619
    0
    36
    .
    Nederland
    Koud water, maar ook omdat ik mijn aardappels 's middags schil voor 's avonds. Zet ze dan al meteen met een beetje zout in koud water. Dus heet water heeft dan weinig zin. :D
     
  5. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Ik doe het met koud water!
    Rijst dan weer wel met kokend water.
     
  6. Sterrefeetje

    Sterrefeetje Niet meer actief

    Bij mij ligt het eraan wanneer ik de aardappels schil, is het al smiddags dan staan ze in koud water en zet ik het gas aan voor we gaan eten, dan duurt het dus langer.
    Als ik ze gewoon schil gelijk voor het opzetten gaan ze gelijk in 70 graden water, scheelt 5 minuten, dus dat is 25 minuten in de week minder lang het gas open. Boilertje stookt toch wel :)
     
  7. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Koud , warm water kraan open zetten kost net zoveel en heb altijd genoeg tijd :)
     
  8. kaboutertje

    kaboutertje VIP lid

    10 jul 2008
    5.651
    0
    36
    in mijn droompaleis
    Wat me opvalt: de dames die 's ochtends al schillen.
    Als je het 's avonds opzet, doe je dan niet even nieuw water in de pan?

    Ik vind dat dat toch echt wel schoon water verdiend dan. Het water is een beetje troebel van de aardappelzetmeel en je pan staat ook maar de hele dag zo op het fornuis bacterien te vergaren.
     
  9. sweetbel

    sweetbel VIP lid

    27 jan 2010
    5.519
    0
    0
    Ik heb een kokend water kraan, dus meteen kokend water in de pan.
     
  10. sweetbel

    sweetbel VIP lid

    27 jan 2010
    5.519
    0
    0
    Overigens zijn mijn aardappelen altijd goed gaar hoor ;), als ik ze met kokend water opzet.
     
  11. sprits

    sprits Fanatiek lid

    21 feb 2011
    3.917
    376
    83
    En onnodig vitamineverlies ga je tegen door zo weinig mogelijk water te gebruiken en zo kort mogelijk in het water te laten staan.
    Ik zet ze dan ook met warm water op en perfect gare aardappel hoor.
     
  12. bengeltje86

    bengeltje86 VIP lid

    6 jan 2007
    8.553
    0
    36
    renkum
    warm water duurt korter dan dat je het met koud water doet

    dus ja warm water is sneller aan de kook
     
  13. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.734
    7.501
    113
    Vrouw
    En hier zijn ze trouwens ook altijd goed gaar. Ondanks dat ik het met heet water aan zet. Rond kooktijd was ik altijd de vaat dus daar moet de cv toch al voor aan het werk.

    Aardappels in partjes, dan zijn ze snel gaar. Ik zet ze maar 10 min kokend op, daarna doe ik het gas uit en laat ik ze nog 10 min met deksel erop staan. Daarna zijn ze gaar en het bespaard weer 10 min gas;)
     
  14. Sterrefeetje

    Sterrefeetje Niet meer actief

    Het water is hier nooit troebel eigenlijk, en bacteriën, tja, ik kook mijn piepers altijd dus blijft er weinig van de bacteriën over :)
     
  15. Zomerrr

    Zomerrr VIP lid

    5 jun 2011
    5.097
    503
    113
    Eigenlijk altijd met koud water.
     
  16. Vagans

    Vagans Niet meer actief

    Een klein laagje koud water. Kookt dus ook lekker snel! Tegenwoordig zie je (ook op tv) altijd pannen vol water! Dit is echt onnodig.
     
  17. Schaapje1977

    Schaapje1977 Bekend lid

    21 aug 2012
    840
    0
    0
    Altijd met koud water!!
    Als je warm water uit e kraan pakt komt er altijd iets van het metaal van de kraan mee ( geloof me, ik werk op een laboratorium waar we water onderzoeken). En altijd even door laten lopen, tegen de bacterien.
     
  18. Mammie Patricia

    Mammie Patricia Fanatiek lid

    15 mrt 2008
    1.886
    0
    0
    koud water
     
  19. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Nooit troebel water gezien en heb een deksel op de pan. bovendien wordt het gekookt dus valt dat sowieso wel mee.
     
  20. pinguin

    pinguin Bekend lid

    8 apr 2011
    974
    1
    0
    somewhere
    ik kook eerst water in de waterkoker en doe dat bij de aardappels in
    schil de aardappels trouwens altijd in kleine stukjes, zijn ze nog sneller gaar!
     

Deel Deze Pagina