Wouw! Weer zo'n leuke regenboogtaart! Ook mijn eerste taart was een regenboogtaart. Hardstikke leuk om te doen! Maar mijn taart was van cake-beslag. De volgende taart wil ik van biscuitbeslag maken, maar dat vind ik best een beetje eng! Geen idee waarom eigenlijk, want mijn baksels zijn nog nooit erg mislukt. Kan de maakster van de taart hierboven nog even verklappen op welke temperatuur en tijd de laagjes zijn gebakken? Hoor variaties van 180-160 graden en 10-15 minuten?
Ik heb ze stuk voor stuk gebakken op 170 graden (regulier), 20 minuten, midden van oven 150 gram beslag in een bakblik van 20cm (binnenmaat 18,5cm). Dan wordt de biscuit ongeveer 2 cm hoog.
Ik heb vanmiddag ook weer een taartje gemaakt, was voor een ventje wat zaterdag een piraten feest heeft. Gevuld met aardbeienjam en pure chocolade mouse met stukjes chocolade erdoor.
Ziet er leuk uit... Maar heb je die voor je zelf gemaakt of voor een "klant"? Want ik begrijp dat hij pas zaterdag wordt gegeten..
Even een voorproefje voor mijn jongste zijn verjaardag. We vieren het zaterdag dus moet de taart nog maken. Maar helemaal niets feestelijks is natuurlijk ook niet leuk. Grote broer heeft trouwens ook goed meegeholpen
Na een workshop en een heuse basiscursus denk ik klaar te zijn voor de verjaardagstaart voor mijn zoontje. Het viel me wel op dat de kids niet zo gek zijn op de marsepein op de taart. Dus dat wordt fondant de volgende keer. Maar wat vinden kinderen nou een echt lekker vulling? Ik wil geen chocolade.
Mijn zoon is zaterdag jarig, nu wou ik eigenlijk het liefst vandaag de cupcakes maken, dan invriezen en zaterdagochtend ze versieren. Zijn de cupcakes na het invriezen nog wel lekker?
Hey allemaal! Alvast ontzettend bedankt voor jullie hulp iedere keer! Nog een klein vraagje. Gebruiken jullie wel of geen maïzena in de biscuitmix, en waarom?
Ja hoor, ik heb gisteren een taart gemaakt, ingevroren en die word ook zaterdag pas genuttigd, doe ik wel vaker en is gewoon lekker hoor.