Ik heb gisteren voor het eerst zelf popcorn gemaakt. Wat leuk om te doen! Op het zakje stond dat je na het poffen naar smaak suiker of zout erover kan strooien. Nu had ik suiker erover gedaan, maar die lag gewoon op de bodem van mijn pan. Ik had gedacht dat die mooi ging smelten over de popcorn. Iemand enig idee hoe je dit mooi gesmolten krijgt?
Als ik het goed begrijp heb je maïs gepoft in een pan? Ik doe altijd maïs in de pan zonnebloem olie er over hen en dan lekker wat poedersuiker er overheen even roeren en dan pas gaan poffen.
Gewone suiker blijft niet liggen op de popcorn. Wat je kunt doen is suiker smelten in een pannetje en dat over de popcorn gieten. Maar voor een zoete smaak zou je ook wat poedersuiker over de popcorn kunnen doen of honing.
Ik gebruik ook altijd poedersuiker voor zoete popcorn. Ik heb het nog nooit vóór het poppen gedaan, maar altijd direct erna. Wel echt METEEN, niet even wachten. Direct na het poffen is de popcorn nog vochtig van de condens, dus blijft de poedersuiker plakken. Als je wacht wordt het droger en plakt het niet meer. Vóór het poppen is wat dat betreft misschien nog wel beter, al heb ik daar zelf nooit aan gedacht, omdat ik er van uit ging dat het dan ging verbranden / aankoeken / carameliseren. @mbeekje: Gebeurt dat dan niet? Overigens maak ik voor mezelf altijd zoute popcorn, want dat vind ik veel lekkerder. Zout blijft veel beter plakken, dus kan je ook makkelijker iets langer na het poffen er nog op doen.
Ik deed altijd suiker en olie tegelijkertijd in de pan. Poppen van de popcorn en je had heerlijke popcorn met een suikerlaagje. Net als in de winkel
@ suusjeuh en bramtim: doen jullie het ook met poedersuiker? Had er ook al aan gedacht om het samen met de olie al in de pan te doen, maar was bang dat het dan niet ging poffen. Straks of morgen een nieuwe poging wagen!