Ik wil ook een keer een taartje bakken.. Hoe krijgen jullie die marsepein of fondant( dat is het toch?!) zo strak en egaal er overheen? En hoe maken jullie de vulling tussen de normale 'cake' zeg maar?
Hahaha bedankt, en de pinquin op de slee heeft zelfs mijn 4 jarige dochter gemaakt,( behalve het mutsje, die heeft mama gedaan). De kleine pinquin op de grond mijn 6 jarige). Ze deden na wat mama ook deed. En ja over de mijn onderschrift;ik heb het nooit meer aangepast eigenlijk. Zal er eens naar kijken.
Nog even een vraagje: hoe lang moet je biscuit afkoelen voordat je kunt gaan snijden? Ik wil morgen een taartje maken, maar kan ik dat in 1 dag?
Kan wel, alleen kruimelt je biscuit dan iets meer. Afhankelijk van de maat zou ik iets van een uur aanhouden.
@macy77: nee ben niet Indisch, maar ben dol op spekkoek en eigenlijk op al hey eten wat veel kruiden en specerijen bevat. Incl exotische taarten. Jullie maken echt de mooiste baksels hier *jaloers*
Had vandaag niet zoveel inspiratie dus weer rozen cupcakes gemaakt. Deze keer gevuld met bramen/frambozen/aardbeienjam. Beetje zurig maar daardoor juist een heerlijk frisse tegenhanger van de cake. Afgesmeerd met botercreme met vanillearoma.
Mooie taarten hier dames. Ik lees al een tijdje mee en zie echt mooie dingen voorbij komen. Ik heb een vraagje. Het biscuit kleuren. Hoe doen jullie dat? En als je een taart van 24 cm maakt hoeveel lagen kun je dan kleuren en hoeveel bak je dan per keer en hoe lang? Ik wil graag voor donderdag ook zoiets maken, ik heb donderdag mijn laatste werkdag (noodgewongen ivm reorganiastie) en wil graag een taartje maken voor collega's.
Uhm, voor een noodgedwongen laatste werkdag ga ik persoonlijk niet in de keuken staan om een spectaculaire taart voor te schotelen Maar als je echt wil.. . Kleuren met kleurstofgel. Ik heb voor een ronde vorm van 20 cm 150 gram biscuitbeslag gebruikt en je krijgt dan een mooie laag van ongeveer 2 cm. Voor een 24 vorm zou ik gaan voor 200 gram beslag. Mocht ie nou te hoog worden kun je altijd het "kapje" er nog afsnijden. Succes! Ik heb ze per stuk gebakken op 170 graden 20 minuten. Even afkoelen, uit de vorm halen, nieuw beslag er in en weer 20 minuten in de oven. Zeg maar een half uur per kleur x6 is 3 uur (excl vullen bekleden en versieren). Een werkdag zeg maar..
Bedankt! Enne voor mijn collega's heb ik het wel over hoor, voor mijn werkgever niet, Maar die zie ik toch bijna nooit Dus je werkt dan met 6 lagen? Voor hoeveel personen heb ik dan?
Met mijn taartje was het echt wel voldoende voor twintig man. Ik sneed een punt en die dan dwars door de helft. Dus twee punten met elk drie kleuren.
Die varkentjes taart is gaaf he... heb ik dit weekend ook gemaakt..... Zooooo lekker...... (recept staat op smulweb)