Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussion in 'De lounge' started by Esmaralda, Nov 16, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Of gewoon je bakvorm ophogen met bakpapier en meer mix gebruiken.
     
  2. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Ik wil ook een keer een taartje bakken.. Hoe krijgen jullie die marsepein of fondant( dat is het toch?!) zo strak en egaal er overheen? En hoe maken jullie de vulling tussen de normale 'cake' zeg maar? :)
     
  3. alkievalkie

    alkievalkie Fanatiek lid

    Jul 23, 2006
    1,705
    0
    36
    groepsleidster
    in zuid-holland

    Hahaha bedankt, en de pinquin op de slee heeft zelfs mijn 4 jarige dochter gemaakt,( behalve het mutsje, die heeft mama gedaan). De kleine pinquin op de grond mijn 6 jarige). Ze deden na wat mama ook deed.

    En ja over de mijn onderschrift;ik heb het nooit meer aangepast eigenlijk. Zal er eens naar kijken.
     
  4. tassie

    tassie Fanatiek lid

    Mar 23, 2006
    1,888
    0
    36
    Nog even een vraagje: hoe lang moet je biscuit afkoelen voordat je kunt gaan snijden? Ik wil morgen een taartje maken, maar kan ik dat in 1 dag?
     
  5. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Kan wel, alleen kruimelt je biscuit dan iets meer.
    Afhankelijk van de maat zou ik iets van een uur aanhouden.
     
  6. Poohbear82

    Poohbear82 Fanatiek lid

    Feb 12, 2013
    2,415
    0
    36
    Female
    Secret agent
    Ergens in het midden
    @macy77: nee ben niet Indisch, maar ben dol op spekkoek en eigenlijk op al hey eten wat veel kruiden en specerijen bevat. Incl exotische taarten.

    Jullie maken echt de mooiste baksels hier *jaloers*
     
  7. minon

    minon Niet meer actief

    Had vandaag niet zoveel inspiratie dus weer rozen cupcakes gemaakt. Deze keer gevuld met bramen/frambozen/aardbeienjam. Beetje zurig maar daardoor juist een heerlijk frisse tegenhanger van de cake. Afgesmeerd met botercreme met vanillearoma.
     
  8. Micchan

    Micchan VIP lid

    Jan 24, 2012
    22,458
    2,258
    113
    Female
    Wenen
    Leuk!
     
  9. KayaLola

    KayaLola Bekend lid

    Apr 25, 2012
    578
    0
    0
    NULL
    NULL
    Waarom lukt het niet om foto's te uploaden met de iPad oftelefoon
     
  10. lucymila

    lucymila Niet meer actief

    Mijn tante verzamelt varkentjes, en is 50 geworden. Daarom deze taart gemaakt...
     

    Attached Files:

  11. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    Dec 8, 2011
    3,566
    2,031
    113
    Mooie taarten hier dames. Ik lees al een tijdje mee en zie echt mooie dingen voorbij komen.

    Ik heb een vraagje. Het biscuit kleuren. Hoe doen jullie dat?
    En als je een taart van 24 cm maakt hoeveel lagen kun je dan kleuren en hoeveel bak je dan per keer en hoe lang?

    Ik wil graag voor donderdag ook zoiets maken, ik heb donderdag mijn laatste werkdag (noodgewongen ivm reorganiastie) en wil graag een taartje maken voor collega's.
     
  12. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0

    Uhm, voor een noodgedwongen laatste werkdag ga ik
    persoonlijk niet in de keuken staan om een spectaculaire taart voor te schotelen :)

    Maar als je echt wil.. ;). Kleuren met kleurstofgel.

    Ik heb voor een ronde vorm van 20 cm 150 gram biscuitbeslag gebruikt en je krijgt dan een mooie laag van ongeveer 2 cm.
    Voor een 24 vorm zou ik gaan voor 200 gram beslag. Mocht ie nou te hoog worden kun je altijd het "kapje" er nog afsnijden.
    Succes!

    Ik heb ze per stuk gebakken op 170 graden 20 minuten. Even afkoelen, uit de vorm halen, nieuw beslag er in en weer 20 minuten in de oven.
    Zeg maar een half uur per kleur x6 is 3 uur (excl vullen bekleden en versieren). Een werkdag zeg maar.. :)
     
  13. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0

    Tof hee, ik zag die taart al een paar keer op facebook verschijnen.
     
  14. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    Dec 8, 2011
    3,566
    2,031
    113
    Bedankt!
    Enne voor mijn collega's heb ik het wel over hoor, voor mijn werkgever niet, Maar die zie ik toch bijna nooit ;)

    Dus je werkt dan met 6 lagen? Voor hoeveel personen heb ik dan?
     
  15. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    Met mijn taartje was het echt wel voldoende voor twintig man.
    Ik sneed een punt en die dan dwars door de helft. Dus twee punten met elk drie kleuren.
     
  16. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    7 of 8 lagen kan natuurlijk ook. Doe je er nog donkerblauw en roze bij.
     
  17. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    Dec 8, 2011
    3,566
    2,031
    113
    Oh das wel heel veel...
    Denk dan maar een 20 cm taartje.

    Maar liever wat lager taartje eigenlijk...
     
  18. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    Nee, hoog is juist mooi! ;)
     
  19. Fae

    Fae Niet meer actief

    Supertaart zeg :D heb je er een recept van voor mij of een linkje naar een recept?
     
  20. luckey

    luckey VIP lid

    Feb 16, 2010
    5,129
    0
    0
    Die varkentjes taart is gaaf he... heb ik dit weekend ook gemaakt.....
    Zooooo lekker...... (recept staat op smulweb)
     

Share This Page