Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussion in 'De lounge' started by Esmaralda, Nov 16, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. minon

    minon Niet meer actief

    Ik wil graag online marsepein bestellen bij deleukstetaartenshop maar nu zie ik marsepein 1:3 en 1:4. Wat is het verschil en welke is het beste? I, gebruik nu van de hema nog (pakje met vier kleuren) maar het is erg plakkerig.
    Welke kleuren gebruiken jullie het meeste? Bedoel dan kant en klare kleuren.

    @evi super mooi geworden!!
     
  2. Isis857

    Isis857 Fanatiek lid

    Dec 6, 2010
    3,584
    0
    0
    ergens...
    Eco, mooi hoor! Hoe heb je die 8 zo strak gekregen?
     
  3. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hahaha, Eco... dat is vast de autocorrect op je telefoon ;)Ik heb een 25x25 biscuit gebakken en gevuld, 5 repen van gesneden, die aan de bovenkant en de lange kanten bekleed en daarna ingevroren.Toen bevroren gesneden en daarna gedecoreerd.
     
  4. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
  5. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    Jun 8, 2008
    3,424
    48
    48
    thuis
    je kan het aller beste zeelandia marsepein kopen.. is gewoon het beste..
    verschil tusen 1:3 en 1:4 is suiker tov amandelen.

    in 1:3 zit 25% amandelen en 75% suiker
    in 1:4 zit 20& amandelen en 80% suiker.

    Hoe meer amandelen hoe lekkerder de smaak en hoe zachter (let op, zachter dus niet plakkeriger) de marsepein is..

    Hema spul is vaak rommel (net zoal xenon ed).. heeft te maken met dat ze vaak een gedeelte vervangen door witte bonenpasta.. bleh
     
  6. minon

    minon Niet meer actief

    Okay maar zelf kleuren zie ik niet zitten en funcakes is al voorgekleurd. En daar hebben ze alleen zeelandia in 5kg. Dus waar kan ik het dan kopen??
     
  7. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    Wat een schattige "grande" fours!
     
  8. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Zeelandia is er niet in kleinere hoeveelheden. Gewoon funcakes 1:3 nemen dan.
     
  9. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    Jun 8, 2008
    3,424
    48
    48
    thuis
    jawel hoor... :D
    Zeelandia heeft tegenwoordig ook 500 gram, kilo's en zelfs kleuren op de markt gebracht.. uit mijn hoofd weet ik even niet zo snel een collega die ze verkoopt.. zal voor je nadenken..
     
  10. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Excuus!
     
  11. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
  12. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    Jun 8, 2008
    3,424
    48
    48
    thuis
    haha.. zo bedoelde ik het niet hoor.. sorry... in de snelheid misschien niet tactisch getypt..:(;)
     
  13. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oh, en ik niet zo! Hahaha, geeft echt niet hoor, leer ik ook maar van ;)
     
  14. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Morgen ga ik de bruidstaarten maken. Ik heb al wat vlinders en bloemen klaar.
    Maar nu heb ik een vraagje. Ik heb lint voor de onderkant om er tegen aan te doen, maar hoe maken jullie dat vast. Het moet toch op de één of andere manier blijven zitten lijkt mij.
    Net als zoiets
     
  15. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Overlappen er tussen de overlapping wat dubbelzijdig plakband.
     
  16. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    Waarom maak je linten niet eetbaar? Mooi dun uitrollen, een "stiksel" langs de randjes en dan met een paarlemoerpoedertje kleuren.
     
  17. Sukke

    Sukke VIP lid

    Jan 14, 2010
    5,538
    1
    0
    Ik heb het lint laatst vast gemaakt met tylose lijm gewoon iedere keer een druppeltje. Een andere keer gewoon met een heel klein beetje botercreme. Ging prima.
     
  18. Sukke

    Sukke VIP lid

    Jan 14, 2010
    5,538
    1
    0
    Vulling, pure chocomouse met stukjes witte chocolade en kokosbotercreme om af te smeren.
    Hij is niet zo strak en netjes, zoontje wilde helpen.
     
  19. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    Mar 3, 2009
    6,374
    0
    36
    Female
    Doktersassistente
    Limburg
    Precies zo!
     
  20. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    Jun 8, 2008
    3,424
    48
    48
    thuis
    het lint wat langer laten en dan aan de "achterkant" iets laten overlappen. In lijm dat stukje dan persoonlijk altijd met royal icing of piping gel maar tylose lijm zou ook kunnen.

    Let op, geen tylose lijm over het hele lint doen want dan krijg je allemaal vlekken..
     

Share This Page