In olijfolie bakken slecht, beter roomboter

Discussion in 'De lounge' started by Tweekids, Feb 27, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Booey

    Booey VIP lid

    Dec 6, 2006
    5,663
    0
    36
    Radiator Springs
    Raapolie of koolzaadolie, dat is hetzelfde. De gele velden (geel bloemetje, lijkt wat onkruiterig) die vaak worden geplant nadat een akker het seizoen ervoor mais heeft gehad. Dit planten ze dan om de grond te ontgiften van bepaalde stoffen en weer andere stoffen toe te voegen. Zo rouleert de akker met het ene seizoen mais, dan raapolie uit raapzaad, dan aardappelen, dan suikerbieten, dan weer raps, dan mais oid. Een akker staat nooit seizoenen achter elkaar met hetzelfde gewas, dan put de voeding in de grond uit.
     
  2. Me81

    Me81 Bekend lid

    May 9, 2011
    780
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik verwijs je graag naar andere info. Wij eten alleen maar Roomboter en ander verzadigd vet, olijfolie alleen in de salade maar wij zijn geen van alle dik hoor. Dik wordt je van suiker, koolhydraten en teveel een verkeerde vetten.

    Het grote overzicht van olie & vet | De Groene Vrouw

    Onverzadigde vetten eet je bij voorkeur onverhit, verzadigde vetten kun je verhitten.

    Bij een normaal gezond voedingspatroon wordt je van deze vetten echt niet dik.
     
  3. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Ik kook altijd in kokosolie of roomboter. Geen zonnebloemolie of olijfolie.
    Ik ben ook van mening dat het schadelijk is, en weet dit eigenlijk al geruime tijd.
    Gewone olijfolie is trouwens niet zo schadelijk als extra vergine e.d.
    Belangrijkste is om het niet teveel te verhitten, en het geleidelijk te verhitten.
    Google maar eens op transvetten.

    Trouwens, ik weet niet beter dan dat mijn ouders in roomboter koken. En niemand binnen het gezin heeft overgewicht. En ook mijn man en kinderen niet.
    ( bij mij mag er nog wel wat kilo's vanaf, maar dat komt omdat ik dat mooier vind. Ik heb een BMI van 21.5 ).
     
  4. Booey

    Booey VIP lid

    Dec 6, 2006
    5,663
    0
    36
    Radiator Springs
    Ik eet Becel dieetolie, met gezonde omega´s 3 en 6, goed voor hart en bloedvaten als ik het etiket mag geloven. Als dát niet gezond is eet ik m´n schoen op....
     
  5. Me81

    Me81 Bekend lid

    May 9, 2011
    780
    0
    0
    NULL
    NULL
    #25 Me81, Feb 27, 2013
    Last edited: Feb 27, 2013
    Dat is in mijn ogen dus troep. Het zijn geharde plantaardige vetten en dat mijd ik als de pest.
    Margarine etc. komt mijn huis niet in. Vloeibare bak en braad ook niet.
    Google maar op gehard plantaardig vet.

    Weet je, het is de commercie, Unilever die ons wil doen geloven dat hun bewerkte producten zo gezond zijn. Maar dat zijn ze vaak niet.

    Mijn stelregel is dat ik voedsel eet met zo min mogelijk bewerkingen. Pure producten, en zeker geen Becel enzo.

    Kleine edit, eet vooral wat je wil, geloof wat je wil geloven. Ik denk dat de voedselindustrie erg ziek is en alleen op geld belust. Door gezondheidsclaims nog meer willen verdienen. Raadpleeg ook andere bronnen en trek je plan.
    Op Pijnenburg staat ook dat het gezond en verantwoord is en vol vezels. Maar werkelijk, er zit 35% suiker in. Lekker gezond ;)

    Edit 2, er was laatst een programma, ik meen Zembla? Dat de voedsel industrie een MILJARD euro heeft uitgegeven voor de lobby tegen een stoplichtsysteem op onze producten. Je kan dan te makkelijk zien waar veel suiker e.d. in zit.
     
  6. Aszz

    Aszz Niet meer actief

  7. Booey

    Booey VIP lid

    Dec 6, 2006
    5,663
    0
    36
    Radiator Springs
    weet je, dood gaan we allemaal een keer. Roken is ook slecht, snoepen is slecht, alcohol is slecht.... We kunnen maar beter helemaal niks meer eten en drinken. Oh nee. Dan gaan we nog sneller dood.:D Dan eet ik liever vergezeld van een paar druppels Becel. Goed voor m´n hart!
     
  8. Trees

    Trees Niet meer actief

    Ik gebruik ook regelmatig kokosolie, maar ik vind het wel ontzettend spetteren. Hebben jullie daar geen last van?


    brrr... margarine, halvarine etc. en allerlei andere boters met onuitspreekbare voedingsstoffen komen er hier ook niet in. Voedsel dat er na verloop van tijd uitziet als plastic beneemt mij mijn eetlust. Wij eten ook alleen roomboter. Lekker en gezond! Dat roomboter ongezond is naar mijn mening echt een wijdverbrijd misverstand.
     
  9. Merryl

    Merryl Fanatiek lid

    Jun 25, 2012
    4,368
    192
    63
    Roomboter is inderdaad gezonden. Als je gewoon beweegt is er niks om je zorgen over te maken dat je dik wordt. Zonnebloem olie is heel slecht om te verwarmen.
     
  10. Me81

    Me81 Bekend lid

    May 9, 2011
    780
    0
    0
    NULL
    NULL
    Trees, dat komt denk ik doordat hetgeen je gaat bakken erg nat is, kan dat? Door water (of vleessap) krijg je spetters.

    Nou ja, Booey, suit yourself!
     
  11. Booey

    Booey VIP lid

    Dec 6, 2006
    5,663
    0
    36
    Radiator Springs
    Zo kan ik me nog wel een paar dingen bedenken wat nooit goed voor je kan zijn... maandverband met zo´n gore plastice plakkende bovenlaag.... wtf? Welke kerel heeft dat bedacht? Maak je mij niet wijs dat dat een vrouw geweest is. Ja, misschien eentje die een hekel aan zichzelf heeft.

    Mobiele telefoons... ook heel erg slecht voor je gezondheid....
    Hoge hakken, pantys, intieme sproeidouchjes ...

    :D
     
  12. Babyliz

    Babyliz Fanatiek lid

    Feb 4, 2011
    1,038
    0
    36
    NULL
    Inderdaad ook wel eens gehoord.

    Bak/wok nu in arachide olie (ook wel pinda-olie), schijnt ook een stuk beter te zijn. De wokolie van conimex is daar ook van gemaakt overigens.
     
  13. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Nee eigenlijk spettert het nooit.
    Heb je dat met vlees? ( watergehalte? )

    Ach ja, dood gaan we allemaal inderdaad. Maar ik doe er zoveel mogelijk aan om mijn korte leventje hier op aarde zo aangenaam en lang mogelijk te maken.
    Ik voel me er prettig bij, andere mensen blijkbaar bij hun levensstijl; prima.
     
  14. engeltje1977

    engeltje1977 Actief lid

    Nov 24, 2008
    313
    0
    16
    Ik schraap het vet altijd van me dijen af en daar bak ik dan in....heel gezond hahahah
     
  15. Me81

    Me81 Bekend lid

    May 9, 2011
    780
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn doel is in ieder geval niet ziek worden van mijn eten. Kijk naar de USA wat het eten met de mensen daar doet. Slechte voorlichting en als wij met zijn allen lekker voorverpakte en bewerkte troep blijven kopen gaan we die kant ook op.

    Aan ieder de keus hoe ver je wil gaan. Ik vind het wel belangrijk een tegengeluid te laten horen.
     
  16. Booey

    Booey VIP lid

    Dec 6, 2006
    5,663
    0
    36
    Radiator Springs
    Over spetteren gesproken... moet altijd zo lachen om die reclame van kerel die die kipblokjes aan het bakken is, het spettert en hij gaat bij de deur staan, gooit de blokjes van die afstand één voor één in de pan... dan loopt hij later naar de pan en glijdt uit over zijn gladde ondergespatte keukenvloer... wahahahaha! Heerlijke humor...
     
  17. wendy339

    wendy339 VIP lid

    Oct 27, 2010
    9,745
    1,073
    113
    Tsja.. Vandaag is dit niet goed en morgen dat niet.. Ik bak zelf gewoon in normale vloeibare bakboter en alleen mijn biefstukje en wokken gebeurd met (deels) olie. Verder is alles waar te voor staat niet goed.

    (En jeej laten we aub ook niet doordraven over wat wel en niet gezond is, rekening houden met oké.. Maar als ze morgen op tv zeggen dat appels slecht zijn stop ik toch echt niet met ze te eten..)

    Ik zeg; met een gezond verstand kom je een heel end..
     
  18. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ik gebruik arachideolie om in te bakken. Is geschikt voor hoge temperaturen, zit geen smaakje aan en is goed betaalbaar! Ik vind het ideaal. Roomboter vind ik persoonlijk niet lekker dus daar ga ik niet in bakken.
     
  19. Me81

    Me81 Bekend lid

    May 9, 2011
    780
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ieder zijn keus toch Wendy? Wat voor jou doordraven is is voor mij normaal, en wellicht andersom.

    Iedereen is in staat zijn eigen keuzes te maken, maar daar mag hier toch hopelijk wel over gesproken worden?

    Wat voor jou gezond verstand is, is dat voor een ander niet, bijvoorbeeld dat jij in vloeibare bakboter bakt, en ik het mijd als de pest. Wat is gezond verstand? dat is voor iedereen anders.
     
  20. Trees

    Trees Niet meer actief

    Ik zal er eens opletten. Het is hier inderdaad groentes wassen en vervolgens giet ik de hele berg kleddernat in de pan, maar met andere bakproducten heb ik er minder last van en daar gaat de boel er even nat in. Zal het ook aan de soort kokosolie kunnen liggen? Ik gebruik een pot van de G&W.

    Ik vind kokosolie trouwens ook erg geschikt én erg lekker voor het bakken van koekjes, cake, taarten en dergelijke.
     

Share This Page