Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. liedjepiedje

    liedjepiedje Fanatiek lid

    15 mrt 2009
    3.148
    23
    38
    Wat zijn die 'petit' fours leuk geworden!!!

    Ik wil graag vanavond mn eerste taart gaan maken. Ik wilde graag biscuitdeeg van funmixes/funcakes, of hoe heet t? Maar daar kon ik zo snel niet meer aankomen, ik wil graag zometeen nog even naar de supermarkt. Wie weet er een supermarkt waar ze een goede biscuitdeeg verkopen? Wij hebben hier de digros, lidl, hoogvliet en AH.
    Iemand nog do's en don'ts voor de eerste taart?
    Liefs en alvast bedankt!
     
  2. minon

    minon Niet meer actief

    Ik heb wolkencake gebruikt van dr oetker voor mn eerste taart. Was erg lekker maar machtig. Vond dit wel een goede mix om mee te starten zonder dat je gelijk dure mixen in huis gaat halen. Had em gevuld met botercreme en aardbeienjam. Dont: proberen aan de slag te gaan als de taart warm is. Je kan em beter vanavond maken en dan morgen snijden en vullen.
     
  3. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Easypeasy beschuitbollentaartjes.

    De kinderen smullen ervan.
    Vulling van banketb.room en granaatappeljam.
    Glazuur en spikkels.
    image.jpg
     
  4. Trutje89

    Trutje89 Fanatiek lid

    8 okt 2012
    1.166
    3
    38
    Hoi,

    Hoe kan ik een simpele bischuittaart maken , voor de varkentjes taart in modderbad.
    En weten jullie een recept voor een simpele bischuittaart vulling.

    Groetjes trutje89
     
  5. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
  6. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    8 dec 2011
    3.566
    2.031
    113
    Mijn regenboogtaart is ook klaar! Hij is best mooi geworden (al zeg ik het zelf :D )
    Maar wat is fondant erg om mee te werken. Dat doe ik dus nooit weer! Het scheurde steeds....
    Mijn taart mist wel een laag want de blauwe laag scheurde toen ik hem uit de springvorm wilde halen.
    Morgen zal ik zeker resultaat komen showen. eerst morgen met de taart naar mijn werk.

    Ik had ook nog een taartje meer gemaakt. Manlief wou ook graag een stukje. Is gemaakt met 3 kleuren biscuit.

    Taart is gevuld met lemoncurd en mona toetje citroenkwarktaart.
     
  7. luckey

    luckey VIP lid

    16 feb 2010
    5.129
    0
    0
    wat een verschillen ervaringen.
    ik heb een keer marsepein gekocht (aveve) maar pfff wat een ramp zeg... zweer op de fondant van funcakes of taartoutlet.nl

    Werk verder ook altijd met het recept voor basisbiscuit van de leukste taarten.... super. spatelen is wat meer werk maar vind het net zo lekker smaken als de mixen....
     
  8. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Ooh ik ben erg benieuwd!
    Succes met je laaste dag op het werk..
     
  9. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    8 dec 2011
    3.566
    2.031
    113
    KAn hem wel even snel showen, maar haal hem ook snel weer weg hoor
     
  10. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    8 dec 2011
    3.566
    2.031
    113
    Mijn regenboog
     
  11. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    8 dec 2011
    3.566
    2.031
    113
  12. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Thnx! Ik heb geen icing dus ik gebruik denk ik tylose.

    Die petit fours waren trouwens erg mooi. Ik heb ze vorig jaar voor mijn verjaardag gemaakt. Wel een hoop werk vond ik het.

    Zelf vind ik de fondant van Satin Ice erg goed werken. Ik gebruik eigenlijk nooit meer marsepein. Ik krijg mijn taarten veel mooier met fondant.

    @krabje wat een leuke taarten zeg!
     
  13. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Leuk! Hoog ook. Cm of 14 ook? Haal maar gauw weer weg.
     
  14. tuc

    tuc Niet meer actief

    misschien staat het hier al ergens beschreven, sorry dan, maar kan iemand mij uitleggen hoe je die regenboogtaart maakt. In ieder geval kleine laagjes neem ik aan, maar hoeveel bisquit maken jullie per laag, en kleur je met dezelfde kleurstof als waarmee je marsepein kleurt of is dit speciale??
     
  15. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    8 dec 2011
    3.566
    2.031
    113
    Macy en tis toch een 20 cm taart geworden ipv 24. Ik had mijn springvorm van 24 laatst weggegooid kwam ik gister achter haha
     
  16. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Tuc, Vanaf pag 177 heb er vanalles over geschreven..
    Even een stukje terugbladeren..
     
  17. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    8 dec 2011
    3.566
    2.031
    113
    Tuc 150 gram biscuit per kleur. En dan op 170 een minuut of 20 bakken.
    Ik heb hem gekleurd met de wilton kleurgel.
    1 theelepel per bakje
     
  18. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    En 150 gr beslag per kleur?

    Edit: we postte tegelijk ;)
     
  19. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    8 dec 2011
    3.566
    2.031
    113
    Ja!
     
  20. tuc

    tuc Niet meer actief

    haha thanks dames, ik vind dit ook wel eens leuk om te doen. Heb tot nu toe alleen kleurloze;) bisquit gebruikt.
     

Deel Deze Pagina