Youre welcome. Ik ga voor het weekend weer lekker bakken. We krijge za en zo vrienden over de vloer. Deze gaat het worden, even geen slagveld in de keuken.. Everyday Gourmet
Ik zie hele mooie dingen voorbij komen en het kriebelt om zelf een keer een mooi taartje te maken. Waar bestaat de basis van spullen die je nodig hebt uit en wat zijn tips voor bakmixen en vulling? En misschien een rare vraag, maar als je zo'n taartje hebt gemaakt wat doe je er dan mee, zelf opeten, weggeven, stuk in vriezer?
Zo alle spullen zijn in huis. Ik ga toch maar morgen beginnen. Mijn dochter is nog wakker, dus wil nu even geen herrie maken. Ik ga het recept van de leukstetaarten.nl gebruiken. Ik heb de spullen in huis. Maar nu is mijn vraag ik heb geen keukenmachine maar klop alles met de staafmixer zou dat werken? Die regenboogtaarten zijn gaaf zeg! Die wil ik ooit ook eens proberen. IS88. Ik begin ook net. Ik heb het volgende nu is huis: bakvorm, taartzaag om de taart in plakken te 'zagen', roller voor marsepein, ingredienten voor taart en botercreme, fondant, uitstekers voor vormpjes, ehm.... volgens mij heb ik het zo wel. Maar er zijn vast nog wel meiden die me aan kunnen vullen.
Ik ben ook met begonnen hoor. Met basisdingen uit je keuken kom je een heel eind. Heb ook alleen een staafmixer. Wel een handmixer met twee kloppers naast elkaar zegmaar. Geen idee hoe die dingen heten. Gardes?? Verder gebruik ik een bakmat om mn marsepein op uit te rollen. Heb een houten deegroller dus leg een stuk huishoudfolie over de marsepein. Geen poedersuiker of crisco nodig en het plakt ook niet. Een puntmes Een sateprikker Een groot koksmes om af te smeren en een groot formaat pannenlikker/spatel. Heb nu een smoother gekocht bij de xenos dus kijken of dat fijn werkt voor het afsmeren. En verder inderdaad kleurtjes marsepein en uitstekers. Via you tube en deleukstetaarten kun je ook heel veel how to's vinden voor inspiratie
Misschien een vraag die al eerder gesteld is maar vroeg me af waar jullie je materialen (zoals kleur en icing) halen. Alles online of hebben jullie hier ook winkelsadressen voor? Bij ons in de stad kan ik het allemaal niet vinden en koop liever niet online...
met een staafmixer zal het niet luchtig genoeg worden denk ik. Wel met een handmixer, dus zo'n ding met 2 gardes () naast elkaar! Wat je kunt doen is je biscuitmix in 2 delen kloppen en dan bij elkaar.
Je kunt ook googelen of er een webshop in de buurt zit. Dat is bij mij het geval en ik bestel het daar, maar kan het (in overleg) ophalen. Dus betaal ik geen verzendkosten! Heel handig. Zag trouwens wel laatst dat pipoo's de tarieven heeft verlaagd. Marsepein is niet zo extreem duur meer, dus wellicht kun je daar ook nog terecht (als die in de buurt zit).
Met een staafmixer werkt alleen als je daar een garde opzetstuk voor hebt. Je moet namelijk de eiwitten kloppen.
Voor iedereen die wil beginnen met taarten maken: zoek en lees veel op www.deleukstetaarten.nl en ook op het forum daar. Daar staat zoveel info op, en ook veel recepten en werkwijzers. Op die manier (en via youtube) heb ik het mezelf aangeleerd. Workshops kunnen natuurlijk ook goed en handig zijn, maar destijds bedacht ik me dat ik voor het geld van 1 workshop zelf ook wel wat taarten kan verknallen
Oooh balen dat het niet gaat met een staafmixer. Dan toch misschien een handmixer aanschaffen morgen. Even kijken hoeveel die kosten. Bedankt voor jullie reacties anders was die waarschijnlijk mislukt!
tientje bij de hema geloof ik. Ik heb er niet meer voor betaald omdat ik steeds sta te kwijlen bij de keukenmachines. Kijk even naar het wattage als je twijfelt tussen verschillende. Ik weet niet of je ook bc zelf maakt met boter? Maar daar draai je echt je staafmixer mee stuk denk ik hoor. maar je kunt het proberen... En mislukken doet het niet. Je biscuit wordt hooguit niet luchtig en wat compact Succes hoor!! En mocht je in de buurt wonen, kom mijn mixervaneentientje gerust lenen!!
de smoother is vooral fijn voor het "smoothen" van de fondant. Eerst de bovenkant en dan de zijkanten!! Voor het smeren gebruik ik een rechte likster
Wat lief! Dank je, ik woon aan de kust dus niet in de buurt Ik ga er nu 1 op bol.com bestellen, die heb je ook vanaf 15 euro!
Hoi Hoi, Wat komen hier leuke taarten voorbij zeg. Ik kijk regelmatig even mee, maar vandaag dacht ik misschien mag ik ook een taart showen, deze was voor onze zoon die 3 werd. Vorig jaar hadden we in januari en februari (puur hobby) behoorlijk wat taarten gemaakt dat we er met zijn verjaardag niet veel zin in hadden en snel snel wat hadden gemaakt en uiteraard spijt hadden en zeker niet tevreden waren. Dat zal me dit jaar niet gebeuren dacht ik hihihi. Het huisje is enkel droge cake (puur voor decoratie gemaakt) en omdat we wel de hoogte wilde maar aan de onderste twee taarten voldoende hadden voor de visite is de laag onder het huisje een dummie..... Ik bak nu iets meer dan 2 jaar, maar we doen het met zijn tweetjes, mijn man vindt het net zo leuk om te doen als ik... Ik heb nooit workshops gevolgd, veel op internet gezocht en bekeken en veel oefenen. Voor je eerste taarten hoef je eigenlijk niets aan te schaffen, veel heb je ook in je keukenla liggen, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt dat is alles leuk en handig, ik ken t.
Voor die paar euro meer zou ik dan deze nemen bol.com | Tristar Handmixer MX-4152, Tristar | Elektronica Heerlijk om je handen vrij te hebben, want je moet best lang mixen.