Nou de verpakking schreeuwt omega's, er staat op 40% olijfolie... En het komt van de Aldi. Dat lijkt me voldoende zeggen.. Kan straks wel even op de verpakking kijken als je dat wil?
En wat is er mis met roomboter brood en wat roomboter door het eten? Ik snap nooit dat er gebakken ,moet worden in vet terwijl het totaal niet nodig is. De goede vetten kunnen kinderen ook op een andere manier binnen krijgen. Mijn peuter en kleuter hebben nooit diarree gehad en ik bak nooit in vet.
Ik ga het kokosolie-verhaal nog een keertje uitleggen, denk ik. Kokosolie is goed. Maar neem dan wel de biologische, ongeraffineerde. Door het ontkleuren en ontgeuren (=raffineren) blijven er residuën van chemische stoffen achter in het product (oa hexaan). Maar helaas kan die ongeraffineerde kokosolie niet supergoed verhit worden. Het kookpunt ligt bij 170 graden. Daarna verbrandt de olie en wordt deze toxisch. Bovendien vormt zich een donkerbruin knapperig randje om je eten: acrylamide. Ook niet goed. Dus: je koopt het beste ongeraffineerde kokosolie en die smeer je op brood of maakt er een lekker stoofpotje mee, maar je kan hem dus beter níet sterk verhitten.
Een peuter moet 40% van zijn energiebehoefte uit vetten halen. Dan moet je wel heel veel boterhammen met roomboter smeren of vergin olijfolie over het eten gieten. Peuterdiarree ontstaat doordat de verhouding fruitsuikers/vet zoek is.
Uiteraard maar mij ga je niet vertellen dat die 40 gram roomboter om in te bakken ineens alles goed maakt
In mijn bericht waar jij op reageerd reageerik op een bericht omdat ik bak in keramische pannen zonder olie of boter. Diegene reageerde dat mijn kinderen dan niet genoeg vetten binnen krijgen. Maar mijn kinderen komen met gemak aan hun vetten door bijvoorbeeld boter brood en een klontje boter door het warme eten. 2 tot 3 keer in de week vette vis en dagelijks noten. Jij regeerde erop met de reactie hierboven. Maar die 40 gram bakvet in de pan is dan ook niet afdoende
Iedereen die zijn kind Optimel laat drinken , of light rommel. Dat komt er hier dus niet in. Afgezien van het feit dat er geen smaak inzit, wordt het gezoet met aspartaam of sorbitol... lekker! Hier drink ik ook gewoon volle chocomelk! Heerlijk.
Ik heb het nergens over 40 gram en ook niet over bakvet in een pan. Ik zei dat 40% van de dagelijkse energiebehoefte van een peuter (1 tm 3 jaar) uit vet moet bestaan (nou ja, dat is wenselijk) dat is 440 gram. Kreeg mijn kind ook niet binnen hoor, bij lange na niet. Ik bak trouwens ook in keramisch, maar vind persoonlijk het aanzetten van groente en vlees in een beetje vet wel zo lekker, bovendien beschermt het je keramsiche laag, want die heeft ook niet het eeuwige leven.
Ach... een blog geschreven door iemand die zichzelf de titel ´voedingspecialist´ heeft gegeven. Ik, als nutricia specialist, ga nog even een heerlijk glaasje volle chocomel inschenken en, bijzonder visstickkennerspecialist die ik ben, een paar vette vissticks in de becel gooien! Die eet ik dan samen met een glaasje 7 up ... geen light Oei oei oei, somebody stop me!
Wij bakken vlees zoals gehaktballen in roomboter. Vind ik juist heerlijk! Kip bak ik in olijfolie. Geruld rundergehakt bak ik nergens in, dat is vet genoeg van zichzelf. In de tijd van dochter haar allergie (melk, ei en soja) bakte ik in kokosolie of ghee. Maar ik vind beide producten een typische smaak hebben welke ik niet zo heel erg lekker vind. Dus daarna ben ik daar weer mee gestopt. Dochter had wel peuterdiarree, door haar allergieën was het erg moeilijk om gezonde vetten toe te voegen aan haar dieet. Ik ben me toen wat meer gaan verdiepen in gezonde vetten. Deze blog over olie en vet vind ik erg duidelijk: Het grote overzicht van olie & vet | De Groene Vrouw
"Het cholesterol verhaal" is inmiddels ook al achterhaald. Verzadigde vetten heb je gewoon nodig, ook dierlijke. Alleen met mate. Zoals met alles.
Cholesterol-verhaal achterhaald? Leg uit! Dierlijke vetten heeft een mens niet nodig hoor. Ik geloof overigens wel dat een mens vlees nodig heeft.