Ben zo enthousiast geworden door jullie....vandaag mijn eerste taart gebakken en bekleed. Vanmorgen heel vroeg het biscuit gebakken, af laten koelen en 2 uurtjes in de vriezer (gelezen dat het dan nog lekkerder wordt) en vanavond bekleed. Voor een eerste keer vind ik hem nog niet eens zo gek....nu nog heel hard oefenen voordat ik net zo goed wordt als de velen hier.
Mooi voor een eerste keer!!! Hier wel wat meer ervaring met cupcakes maar niet met een hele taart bekleden met marsepein...dit weekend voor t eerst doen! Vandaag voor het eerst een taart met ganache overgoten. Chocobisquit gevuld met kersenvlaaivulling en chocolademousse.
Je wilt mijn eerste taart ook niet zien hoor.. en zie waar ik nu sta... Maar hij ziet er toch prima uit? Wat betreft invriezen, dat klopt maar dan moet hij wel echt een keer diepgevroren zijn geweest.. dus biscuit eerder bakken (in weekend ervoor bv) en lekker paar dagen in de vriezer..
Hier regio Gorinchem dus helaas en denk niet dat je mij voorlopig wil hebben heb net mn tweede taart af. Cake gevuld met framboos/bramen/aarbeienjam en botercreme vanille. Met dezelfde creme ook afgesmeerd. Voor het eerst de funcakes marsepein gebruikt voor de bekleding en dat gaat eht als een trein. Hier en daar nog wel wat foutjes maar vooruit. Heb ook niet iets waar ik mn taart op kan zetten dus vul en bekleed hem op een bord.
Sorry voor de slechte kwaliteit foto's maar het is dus witte marsepein. Het lijkt geel op de foto maar dat is het niet.
Nijntje, die krulletjes zijn leuk! Ik had trouwens een huis gemaakt omdat we een week geleden zijn verhuisd!
Leuk Liedje! Strak bekleed hee! Ik ben ook aan het bakken. Deze taart cheesecake jelly taart. Everyday Gourmet Aarrrhhh en ik MOET gewoon NIET bakken als de "O" in de maand zit.. Ben nu al met de derde bodem bezig.. Cupcakes gisteren ook mislukt. Zelfs het eten (voor vanavond) uit de oven was mislukt.. Hebben jullie daar ook last van??
Evi, ja, de tweede steeg wel gewoon! ik heb 5 minuten langer geklopt en een minder hoge temp in de oven. Macy, das balen dat alles mislukt! ik dacht even, o in de maand, maar ik snap m! koop je toch gewoon een lekker taartje bij de bakker in die periode! Hoelang zijn jullie bezig met zo'n basis taartje als de mijne? Ik was zonder de biscuit ongeveer 3 uur bezig!!!!! dus snijden, vullen, afsmeren en decoreren!
Macy huh ik snap hem niet helemaal Liedje leuk taartje. Enne hier ook wel een tijd bezig hoor. Vooral de regenboogtaart haha.
wil nog even de binnenkant van de regenboogtaart showen. Taart was een groot succes. Hij is helemaal op gegaan!
Krabje.. Ongesteld bedoel ik.. Nou bodem nummer 3 gaat zo meteen de oven in. Ja wat ik mijn kop heb.. Biscuit (blanda vorm vandaag bij Ikea gekocht en nog veeeel meer, ook een mooie siliconen hartvorm) daarentegen voor verjaardag van vriendin volgende week is wel gelukt en ligt in de vriezer voor decoratie volgende week. Ik ga een spaarvarken maken met "gleufje" met geld erin. Zoiets:
Gaaaf! zo'n regenboogtaart! Ik vind dat wel leuk voor de dere verjaardag van mijn dochter, maar dat duurt nog 11 maanden, haha! Ik wil dan wel twee kleuren om en om! Ipv 5 verschillende kleuren!
Ik vond het zelf zo spannend om hem aan te snijden hahaha. Mijn collega's stonden er allemaal bij toen ik hem aansneed. Volgende keer wil ik hem met minder kleusrtof maken, dat ie iets lichter van kleur word en wat dunnere lagen. Ooh ongesteld. Nee heb ik nooit last van (iig nooit opgemerkt) Dat idee is leuk zeg!