Mn eerste opdrachtje voor een bedankttaartje.. Vind het reuzespannend en heb veel te veel leuke dingen gezien om te beslissen wat ik nu ga maken. (vrije hand gekregen) Het is voor een vriendin die haar vader wil bedanken dat hij haar vaak naar haar werk brengt. Ideetjes van harte welkom
ohw wat een ontzettende mooie taarten zitten hier tussen zeg Ik wil nu mijn laatste creatie showen, dit is mijn eerste paastaart
Wauw! Mooie taarten weer, voor die taart ''Vallery'' echt PRACHTIG! Ik heb een vraagje, ik heb net een kapsel gebakken. Paar keer eerder gedaan en meestal wel goed, maar niet superhoog. Nu had ik laatst gelezen dat het belangrijk is dat de ingredienten op kamertemperatuur zijn en dat je de suiker + eieren lang moet kloppen. Nu had ik de eieren in de kelder, dus heb ze een tijdje in een bakje warm/heet water gedaan voor ik ze ging gebruiken. Vervolgens heb ik best lang geklopt en toen ik het beslag in de vorm ging doen (24 springvorm) vulde het beslag de hele vorm... Dat was voorheen niet zo. Nu haal ik het kapsel er net uit, was idd beetje over de rand heen gegaan en is heel hoog geworden! Maar voelt tegelijkertijd ook zo zacht/luchtig aan dat ik me afvraag of ik hem straks wel in 3en kan snijden.... Zal dit komen door de eieren die ik in warm water had gedaan? Of toch te lang geklopt? Hij is op zich supermooi hoog hoor, dat is het probleem niet. Maar voorheen kon ik het kapsel nog wel optillen in z'n geheel en dat durf ik nu niet aan (in elk geval niet net uit de oven) Snijden jullie trouwens liever met een broodmes of een taartzaag het kapsel in 3en? Ik heb beide
Is ie wel gaar?En een 24 cm biscuit is groot en dus niet echt stevig.Eerst af laten koelen en dan verder kijken maar.Evt een dagje in de vriezer, dan snijdt ie daarna nog makkelijker.
ja hij is wel gaar dacht ik, blijft nergens wat plakken als ik er met prikkers in ga. als ik het niet aandurf kan ik idd wel invriezen en morgen snijden, hoe lang uit de vriezer voor aansnijden ongeveer?
Hallo allemaal, Even een vraagje ik heb al aardig wat taarten gemaakt maar allemaal bekleed met marsepein. Nu ga ik volgende week voor mijn nichtje een taart maken zij wordt 1. Mijn zus vindt fondant veel lekkerder als marsepein, dus wil ik daar de taart mee bekleden, maar is dat moeilijker werken als met marsepein?
Ja het is inderdaad de combinatie van de warmere eieren en het lange kloppen van het eier/suiker mengsel wat je beslag luchtig maakt en de taart dus hoger. Ik verhoog meestal mijn bakvorm met bakpapier zodat hij mooi kan rijzen. Als je de taart te hoog vind kan je ook je vorm minder vol vullen, dan vul je gewoon tot 3/4 van de vorm. Gewoon goed laten afkoelen in zijn vorm en dan lijkt mij dat het snijden geen problemen geeft hoor.
Bedankt voor de reacties Ik heb vanavond met mijn restjes marsepein even geoefend om een hello kitty in 3D te maken. Nu volgende week aan de slag met de fondant, ben benieuwd! Als hij klaar is zal ik een foto plaatsen.
hihihi Nou mijn biscuit wil juist helemaal niet rijzen! Het kloppen van de suiker en eieren ging geweldig! Mooi luchtig en stevig schuim na 10 minuten, maar als ik dan het meel en de maizena erdoor moet scheppen word het weer slap en zakt alle lucht eruit. Ik denk dat ik morgen maar een kant en klare mix ga kopen...
Dat is me ook ooit overkomen. Erg frustrerend! Ik zweer bij de soezie biscuitmix. Iets van 6 euro voor een kilo. Morgen ga ik een taart maken voor een vriendin. Eerst zou het het spaarvarkentje worden, maar wilde graag een strik erop (deze: Tartacadabra - «How to» strik ) En ik heb alvast een rozet gemaakt, met golddust! View attachment 310350 Dus daar passen we het taartje dan maar op aan..