Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussion in 'De lounge' started by Esmaralda, Nov 16, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. momfertje

    momfertje Bekend lid

    Jul 8, 2011
    779
    0
    0
    leidinggevende kinderopvang
    Zuid Holland
    IMAG1727.jpg

    IMAG1728.jpg

    Een taartje voor mijn moeder gemaakt. Wilde deze techniek voor de bloemen eens uitproberen.
     
  2. momfertje

    momfertje Bekend lid

    Jul 8, 2011
    779
    0
    0
    leidinggevende kinderopvang
    Zuid Holland
    IMG-20121020-WA0000.jpg

    En deze van alweer even geleden.
     
  3. minon

    minon Niet meer actief

    Mn eerste opdrachtje voor een bedankttaartje.. Vind het reuzespannend en heb veel te veel leuke dingen gezien om te beslissen wat ik nu ga maken. (vrije hand gekregen)
    Het is voor een vriendin die haar vader wil bedanken dat hij haar vaak naar haar werk brengt. Ideetjes van harte welkom ;)
     
  4. ladylupos

    ladylupos Actief lid

    Oct 2, 2012
    309
    0
    0
    visagiste/haarstyliste
    capelle a/d ijssel
    ohw wat een ontzettende mooie taarten zitten hier tussen zeg :)
    Ik wil nu mijn laatste creatie showen, dit is mijn eerste paastaart :)
     

    Attached Files:

  5. minon

    minon Niet meer actief

  6. froukje86

    froukje86 Actief lid

    Jun 30, 2008
    469
    0
    16
    mijn 2 kinderen :)
    friesland
    mooie taarten weer :)
     
  7. giebel

    giebel Fanatiek lid

    Aug 26, 2011
    2,575
    633
    113
    Wauw! Mooie taarten weer, voor die taart ''Vallery'' echt PRACHTIG!

    Ik heb een vraagje, ik heb net een kapsel gebakken. Paar keer eerder gedaan en meestal wel goed, maar niet superhoog. Nu had ik laatst gelezen dat het belangrijk is dat de ingredienten op kamertemperatuur zijn en dat je de suiker + eieren lang moet kloppen. Nu had ik de eieren in de kelder, dus heb ze een tijdje in een bakje warm/heet water gedaan voor ik ze ging gebruiken. Vervolgens heb ik best lang geklopt en toen ik het beslag in de vorm ging doen (24 springvorm) vulde het beslag de hele vorm... Dat was voorheen niet zo. Nu haal ik het kapsel er net uit, was idd beetje over de rand heen gegaan en is heel hoog geworden! Maar voelt tegelijkertijd ook zo zacht/luchtig aan dat ik me afvraag of ik hem straks wel in 3en kan snijden....

    Zal dit komen door de eieren die ik in warm water had gedaan? Of toch te lang geklopt? Hij is op zich supermooi hoog hoor, dat is het probleem niet. Maar voorheen kon ik het kapsel nog wel optillen in z'n geheel en dat durf ik nu niet aan (in elk geval niet net uit de oven)

    Snijden jullie trouwens liever met een broodmes of een taartzaag het kapsel in 3en? Ik heb beide
     
  8. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Is ie wel gaar?En een 24 cm biscuit is groot en dus niet echt stevig.Eerst af laten koelen en dan verder kijken maar.Evt een dagje in de vriezer, dan snijdt ie daarna nog makkelijker.
     
  9. giebel

    giebel Fanatiek lid

    Aug 26, 2011
    2,575
    633
    113
    ja hij is wel gaar dacht ik, blijft nergens wat plakken als ik er met prikkers in ga. als ik het niet aandurf kan ik idd wel invriezen en morgen snijden, hoe lang uit de vriezer voor aansnijden ongeveer?
     
  10. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    1,5 uur of zo, je taart is best groot.
     
  11. Mara81

    Mara81 Actief lid

    Mar 4, 2013
    435
    0
    0
    Hallo allemaal,
    Even een vraagje ik heb al aardig wat taarten gemaakt maar allemaal bekleed met marsepein.
    Nu ga ik volgende week voor mijn nichtje een taart maken zij wordt 1.
    Mijn zus vindt fondant veel lekkerder als marsepein, dus wil ik daar de taart mee bekleden, maar is dat moeilijker werken als met marsepein?
     
  12. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Ik vind t veel fijner. Gebruik dus ook geen mp meer:)
     
  13. ladylupos

    ladylupos Actief lid

    Oct 2, 2012
    309
    0
    0
    visagiste/haarstyliste
    capelle a/d ijssel
    Ik vind fondant ook veel fijner er makkelijker werken dan marsepein.
    Succes met de taart :)
     
  14. Kari37

    Kari37 Fanatiek lid

    Nov 19, 2009
    2,571
    1
    0
    Ja het is inderdaad de combinatie van de warmere eieren en het lange kloppen van het eier/suiker mengsel wat je beslag luchtig maakt en de taart dus hoger. Ik verhoog meestal mijn bakvorm met bakpapier zodat hij mooi kan rijzen. Als je de taart te hoog vind kan je ook je vorm minder vol vullen, dan vul je gewoon tot 3/4 van de vorm.
    Gewoon goed laten afkoelen in zijn vorm en dan lijkt mij dat het snijden geen problemen geeft hoor.
     
  15. Mara81

    Mara81 Actief lid

    Mar 4, 2013
    435
    0
    0
    Bedankt voor de reacties :)
    Ik heb vanavond met mijn restjes marsepein even geoefend om een hello kitty in 3D te maken. Nu volgende week aan de slag met de fondant, ben benieuwd!
    Als hij klaar is zal ik een foto plaatsen.
     
  16. momfertje

    momfertje Bekend lid

    Jul 8, 2011
    779
    0
    0
    leidinggevende kinderopvang
    Zuid Holland
    Dank je wel :D:D
     
  17. Verox

    Verox Niet meer actief

    hihihi Nou mijn biscuit wil juist helemaal niet rijzen!
    Het kloppen van de suiker en eieren ging geweldig! Mooi luchtig en stevig schuim na 10 minuten, maar als ik dan het meel en de maizena erdoor moet scheppen word het weer slap en zakt alle lucht eruit.

    Ik denk dat ik morgen maar een kant en klare mix ga kopen... :(
     
  18. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    Dat is me ook ooit overkomen. Erg frustrerend!

    Ik zweer bij de soezie biscuitmix. Iets van 6 euro voor een kilo.

    Morgen ga ik een taart maken voor een vriendin.
    Eerst zou het het spaarvarkentje worden, maar wilde graag een strik erop (deze: Tartacadabra - «How to» strik )
    En ik heb alvast een rozet gemaakt, met golddust!
    View attachment 310350

    Dus daar passen we het taartje dan maar op aan.. :)
     
  19. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    Jan 21, 2010
    10,869
    1
    36
    Female
    Verpleegkundige
    Brabant
    Voor mijn Engelse schoonvader die 65 word :) niet denderend maar vind hem wel aardig :)
     

    Attached Files:

  20. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    Jan 21, 2010
    10,869
    1
    36
    Female
    Verpleegkundige
    Brabant
    Nog eentje
     

    Attached Files:

Share This Page