Mijn verhaal valt ook in dit stukje. Mijn zoontje sliep tot 2 jaar erg onrustig, en was meer wakker als dat ie sliep. Heeft ook tot 23 maanden vrijwel elke nacht een nachtvoeding gehad, en moest daarna in slaap gewiegd worden. Volgens de huisarts was het ook gewenning, en niks aan de hand. Hij had geen vocht achter de trommelvliezen. Totdat we bij de kno kwamen, en zij constateerde dat zoon extreem veel oorsmeer aanmaakt, en onrustig slaapt door de druk dat hij voelt door de oorsmeer (hij kreeg dan bijna hoofdpijn van). Ze heeft me een ab-zalf gegeven, en precies 14 dagen later sliep hij door.. en doet dat nu nog steeds. We moeten zijn oren wel wekelijks spoelen, maar het probleem is opgelost.
Hier hetzelfde probleem. Zoontje van 20 maanden slaapt nooit een nacht door. Tussen de 6 maanden is het echt dramatisch geweest, letterlijk elk uur à 2 uur wakker. Toen stonden we echt op het punt van flippen We hebben alles geprobeerd maar niks helpt. Nu is hij dus 20 maanden en met een goede nacht wordt ie om 23:00 wakker en om 03:00. Minder goede nacht dus vaker. Ik heb me erbij neergelegd en hoop dat ie oooooooit doorgaat slapen...
Hi! Mijn dochter is ook 19 mnd oud en ik herken wel wat je schrijft. En volgens mij is het echt gewenning Omdat mijn vriend simpelweg onwijs vast slaapt ben ik snachts de sjaak en heb daarom oik nog heel lang snachts melk gegeven (want dan sliep ze daarna weer lekker door) Met veel pijn en moeite heb ik toch met hulp van mn vriend er voor gezorgd dat ik vol hield en dr na gerust gesteld te hebben weer in haar bedje legde. Dit heeft een aantal nachten gekost met hysterisch gehuil en dergelijke maar ze moest echt doorhebben dat het genoeg was zo. Inmiddels slaapt ze redelijk door, wordt soms nog wel wakker snachts maar dan kunnen we haar meestal weer terug leggen na een knuffel. Wel wordt ze nog erg vroeg wakker (6 uur meestal) en dan krijgt ze wederom melk ontslaat ze daarna nog ff.... Ook dit moeten we nu dus gaan aanpakken. Keyword is echt volhouden, vooral bij de pittige tantes. Hoop dat je hier wat aan hebt
Ik zou voordat je gaat denken aan zaken als gewenning toch echt definitief uitsluiten dat het om pijn gaat (oortjes). Ik geloof zelf niet zo in gewenning, misschien is dat bij een fles anders maar bij bv zie je toch vaak dat kinderen zelf niet meer om een nachtvoeding gaan komen. Mijn dochter drinkt nu nog elke nacht bij me, en mocht ze dit over 10 maanden nog steeds doen zou ik het prima vinden.
Goedemorgen *gaap* Mijn gevoel zegt ook meer gewenning dan oortjes, dus wil eerst de gewenning doorbreken, helpt dat niet dan ga ik naar de HA. Gister werd ze om 23.55 wakker.Heb haar toen nog wel een voeding gegeven in de hoop dat ze door zou slapen ( ze had niet echt heel veel avondeten op ) Helaas kwam ze om 02.15 weer, en toen zijn we dus over gegaan op laten huilen. Heeft 2 uur geduurd, maar na 2 uur huilen en 6x aai over haar bol en opnieuw instoppen sliep ze door en moest ik haar om 07.15 wakker maken. Benieuwd hoe komende nacht gaat.
Reken er wel op dat de HA niets ziet als de ontsteking te diep zit. Zou dan echt vragen om een doorverwijzing. Ik zou het andersom doen. Eerst een (goed) onderzoek, dan het afwennen. 2 uur huilen klinkt mij als heel lang.
Laten we het er op houden dat Elin erg volhoudend is Trouwens niet twee uur lang gillen hoor. Tussendoor ook een kwartier mopperen en dan weer huilen. Ze ging dit keer iig niet zo over de zeik als bij eerdere pogingen. Ben niet iemand die steeds de HA of het ZH plat loopt, tenzij ik vermoed dat er echt iets is,maar zoals al eerder aangegeven.Elin heeft al een keer last van haar oren gehad, dit gaf ze toen zelf goed aan door haar oor te pakken en au te zeggen.
Jij kent je kindje toch het beste. Ik hoor goed of er echt iets aan de hand is of dat het puur aandacht is. Als het gaat om aandacht dan word hij echt boos als ik de deur uit loop en als er iets is dan huilt hij heeel anders en veel zieliger. Als hij boos is gooit hij ook de speen de kamer in. Ik zou goed naar je kindje kijken en je hoort vanzelf wat er is. Als het om gewenning gaat dan zou ik echt proberen die fles niet meer te geven. Steeds weer ernaar toe gaan en even troosten is dan prima. Hier helpt het ook om niet meteen bij het eerste geluidje/huiltje ernaar toe gaan. Vaak gaat hij dan zelf binnen 5 minuten weer slapen. Of hoor hem nog even rommelen en gaat weer slapen. Oh ja kindje van vrienden van ons had ook echt last van gewenning met de bv. Honger had ze echt niet want ze at en dronk prima overdag. Dus stoppen met bv in de nacht en 2 nachten strijd (elke 5 minuten neerleggen en gaan) en de 3e nacht kon ze ineens wel doorslapen. Vanaf toen ook geen bv meer gehad in de nacht.
Dit! Zelfde verhaal bij zoon van nu 14 maanden. Overigens ook eerst het medische uitgesloten. Hij was heel veel ziek en vorige maand is zijn neusamandel verwijderd. Hij is hier enorm van opgeknapt. Maarrrrrr hij viel (ook daarna) alleen maar in slaap met een fles(je). Soms wel 3 x per nacht. Dit was duidelijk gewenning. Wij hebben het precies zo aangepakt als hierboven en zelfs de eerste nacht sliep hij al beter dan normaal. Nu, een week later, slaapt hij door. Succes!
Bedankt voor alle reacties. iig fijn dat ik niet de enige ben met dit "probleem" . We gaan gewoon een paar nachten doorbijten en hopelijk heb ik daarna weer heerlijk mijn nachtrust terug
Ik ben het ook eens met de bovenstaande dames. Ook met het geven van BV kun je gewenning zelf creeeren. Ik vind vanaf 3 maanden eigenlijk al dat je een kind makkelijk kan verwennen met dat. En in principe vind ik dan ook, dat kindjes vanaf 3 maanden geen nachtvoeding meer nodig hebben, of je nu fles geeft of borst. Dat geven ze bij het cb ook aan.
Dit is echt onzin van het cb. Nachtvoedingen zijn tot een jaar heel normaal, waarom wordt er toch zo'n mythe gecreerd dat kinderen direct moeten doorslapen? Kinderen slapen door waneer zij daaraan toe zijn, soms is dat al met een maand, soms met 6 maanden en soms met 8. Als ze zich goed ontwikkelen en gezond zijn is daar toch niets mis mee? Of wil je een kind van 3 maanden onthouden van een nachtvoeding omdat in de boekjes staat dat hij zogenaamd zonder 'moet' kunnen? Kinderen ontwikkelen zich in sprongen en er zijn tijden waarin ze bijv. weer wel een nachtvoeding nodig hebben, bijv. met tandjes, een ontwikkelingsfase, gewoon niet zo lekker zijn. Ze kunnen heel goed aangeven wat ze wanneer nodig hebben en de taak van de ouders is daaraan te beantwoorden en meer niet. Anders doe je het kind tekort. En natuurlijk is er verschil tussen een kind van 5 maanden en een van 1,5 jaar. Bij 1,5 of 2 jaar kan er wel sprake zijn van een zekere behoefte aan troost en niet meer van honger. Maar dan nog vind ik dat je alle opties moet bekijken voor je overgaat op maar laten huilen. En gewenning 'creeren' kan helemaal niet. Zoals bovenstaand, als kinderen uit een bepaalde ontwikkelingsfase zijn hebben ze die nachtvoeding vaak ook niet meer nodig. In het geval van TS lijkt me meer aan de hand dan gewenning.
Dat klinkt wel als een pittige tante Je hoort inderdaad zelf goed om wat voor soort huiltje het gaat. Hoop dat het vannacht beter gaat en dat jullie er snel vanaf zijn en allemaal lekker slapen! Ben het ook eens dat er verschillende soorten huiltjes zijn en dat je hoort of het echt mis is of niet. Dat zou per kind verschillen. Mijn dochter sliep met 3 maanden klokje rond, maar sinds 6,5 maand, dus na het introduceren van vaste voeding, komt ze weer voor een nachtvoeding (of met tandjes 2 of 3 of 4). Ik ga er vanuit dat ze dit nu nodig heeft en na enorm gulzig gedronken te hebben valt ze direct weer in slaap. Maar dat een nachtvoeding met 3 maanden al niet nodig zou zijn, is echt pure kolder. Mensen die dat hebben bedacht weten blijkbaar niet veel van de ontwikkeling van een baby in het eerste jaar.
Hoi, Ook ik heb nooit een probleem gemaakt van de nachtvoeding. Ik had het gevoel dat ze dit nodig had en na een fles sliep ze heerlijk door (genieten die momenten samen snachts!). Mijn man en ik deden dit om en om zodat we steeds een keertje door konden slapen (nachtdienst noemde we het). Maar rond de 8 maanden (bleek een sprong) werd ze wel wakker, maar wou helemaal niks! Geen fles, geen knuffel, niet doorslapen.. ten einde raad waren we. We kende haar niet zo (trouwens ook een hele pittige dame wanneer ze haar zin niet krijgt.. al vanaf de eerste dag). En na een paar nachten alleen een heeeele lange knuffel en geen fles (wij boden water aan maar dat wou madam niet), zijn we maar door gaan zetten. Wij lieten haar ook niet heel lang huilen maar ik ben er ook weer niet op tegen. Grenzen aan geven, zelf in slaap laten vallen, rust voor de ouders is ook belangrijk. Wij horen aan het huiltje echt wel wanneer het te erg is en dan pakken we haar weer want anders wordt ze niet rustig en dat is nu ook weer niet de bedoeling. Maar nu, wonder boven wonder, slaapt ze van 7 tot 7. Soms komt ze wel wat eerder en dan overleggen we wat we doen. Maar gelukkig niet meer rond 3 u snachts! Succes!!!
Dat is de mening die jij hebt! Ik ervaar het wel zo, gewenning is te creeeren vanaf een maand of 3. Het is hoe jij als ouder er zelf mee omgaat. En ikzelf heb het dan niet over laten huilen. Dat een kind na de 3 maanden snachts huilt, wil niet perse zeggen dat dit van de honger is. Kan ook troost zijn, of zuigbehoefte of idd een sprongetje die een kind maakt. Wil dat dan gelijk zeggen dat je dan maar moet gaan voeden? Dat is idd voor vele wel heel makkelijk, zodat ze snel weer gaan slapen. Maar ondertussen creeer je dus gewoon gewenning.
Dat is niet alleen maar mijn mening, dat is bewezen. Zie anders de link: Borstvoeding.com: kenniscentrum voor borstvoeding - Samen slapen - Nachtvoedingen, fysiologisch en ook sociologisch? En ja, als je kindje weer rustig wordt van een speentje of een knuffel is dat natuurlijk ook prima. Maar anderen willen gewoon drinken en daar is ook niets mis mee.
O ja, en over 'gewenning': mijn dochter sliep vanaf 3 maanden klokje rond. Maar met 6,5 maand komt ze weer standaard voor een nachtvoeding. Ik heb ervaren dat zij dit nodig heeft omdat ze enorm is ontwikkeld en gegroeid. Ze accepteert ook niets anders en drinkt enorm gulzig. Ik ga er vanuit dat als zij uit deze fase is, ze gewoon weer gaat doorslapen. Ze heeft dit immers gedaan. Zo zie je maar dat het geen kwestie is van gewennen vanaf dag 1 en een luie mama die liever voedt dan een halve nacht met een huilend kind opzitten!
ik vind het ook kwalijk om te lezen dat de behoefte van een jonge baby als iets negatiefs bestempeld wordt door de ouder zelf, en als iets wat 'afgewend' moet worden.
Een kind is voor 6 maanden uberhaupt niet in staat om ergens aan te gewennen. Daarvoor moet je oorzaak en gevolg kunnen onderscheiden namelijk, en dat ontstaat gemiddeld genomen pas rond de 8-9 maanden... Leuk dat jij dus vindt dat een kind kan gewennen met 3 maanden, maar dat maakt het nog niet waar.
Zonder te veel van het onderwerp af te raken; ik weet niet of dit waar is. Ik wil wel geloven dat als je elke nacht eten krijgt, je lichaam/stofwisseling daar aan went en dat deze gewenning ook weer afgebouwd moet worden. Maar ik heb daar niet voor gestudeerd. Uiteraard heb ik het niet over heel jonge babies. De nachtvoeding was bij ons tot een maand of 6 geen enkel probleem. Was ook maar 1 x per nacht. Maar zoon kreeg steeds meer vast voedsel en gebruikte de fles niet om zijn honger te stillen, maar als sus-methode. Zeg maar als (fop)speen. En die fles wilde hij gemiddeld 3 x per nacht. Mijn man en ik werken allebei en ik ben een lichte slaper; dat is slopend hoor. Juist omdat mijn zoontje inmiddels 1+ is, vond ik het de moeite waard om daar nu wat aan te doen. Je geeft je kind immers niet zijn hele leven altijd maar klakkeloos dat waar hij "behoefte" aan heeft. Sterker nog, door het feit dat het afbouwen (of liever cold turkey stoppen) zo makkelijk gegaan is, heb ik zelfs het idee dat zoon juist behoefte had aan onafgebroken slaap zonder een vol maagje en prikkels van zijn ouders. Nacht 1 werd hij wakker en heeft hij 20 minuten gehuild (om de paar minuten gingen we kijken) en heb ik hem nog een paar keer heel kort gehoord. Nacht 2 jammerde hij 's avonds laat een beetje (liggend half in slaap) een half uur maar gingen we wel steeds heen en hebben we hem daarna nog maar 1 keer s ochtends vroeg heel kort gehoord en nu slaapt hij als een roos!! Terwijl hij tot vorige week elke nacht om (ongeveer) 23 uur, om 2 uur en om 5 uur wakker werd. Hij zit nu (ook door die amandel) heel goed in z'n vel. Nou ja, ieder op zijn eigen manier! Succes TS.