Heeft iemand hier ervaring mee? Mijn verhaal is nu wel bekend ik moet thuis bevolken. Maar ik heb geen kraamzorg. De vk doet niet moeilijk er over .
Bij mijn eerste was de kraamzorg niet op tijd. Ze was gebeld maar kwam pas een uur na de bevalling aan. Had een stort bevalling midden in een hevige sneeuw bui, vk was net op tijd. Heb haar op zich niet gemist, ware het niet dat ik van de eerste dus bijna geen foto's heb, wel dat hij bij mij op de buik ligt maar niet van het doorknippen van de navelstreng. Ze kon nog wel de rotzooi op ruimen, maar dat had man ook gekunt. Mijn idee heb je de kraamzorg dus echt niet "nodig".
Mag ik vragen waarom je geen kraamzorg hebt/wilt? Bij de oudste ben ik in het ZH bevallen (verplicht ivm wonen in D en bevallen in NL) en vond het heerlijk dat de kraamzorg er was. vooral met de BV was het ideaal. Het leren hoe je moet aanleggen enzo. Bij de tweede ben ik ook in het ZH bevallen, dit was in Duitsland, en in D blijf je de eerste paar dagen in het ZH (soort van kraamweek) en had thuis een soort van kraamzorg, maar dan meer specifiek voor de kleine, niet voor de huishouding oid. Qua complicaties etc zou ik het persoonlijk denk ik fijn vinden wanneer er ook nog een KV is naast de VK. Qua opruimen na de bevalling is het ook wel fijn wanneer zij er is.... dan kan je man zich ongestoord bekommeren om jou en jullie kleintje.
De vk kwam bij mij toen ik 5 cm ontsluiting had en vroeg of we de kraamzorg wilden bellen, ik wilde dat liever niet. Geen afleiding tijdens het wegpuffen van de weeen en lekker samen met mijn man alleen zijn. Vervolgens kwam de vk weer toen ik al moest gaan persen, ook toen hebben we niet gebeld, maar pas toen de baby was geboren. Bij het opruimen en wegen e.d. was ze er dus wel.
Hebben we niet aan gevraagd het is onze derde en wij zien de meerwaarde er niet van in. Vooral bij de tweede heeft de kraam hulp echt alleen maar op haar kont gezeten omdat mijn man alles zelf deed voor dat de kraamhulp er was. Hadden toen ook voor3 uurtjes af genomen omdat we het huishouden toch niet uit handen geven ivm allergie. Het is onze derde en ik wil heel graag naar het ziekenhuis maar in overleg met gyn is dat niet verstandig.
Hier kwam de kv binnen toen dochter al op mijn buik lag, turbo bevalling . Op het moment dat het even niet lekker liep (dochter zat klem) pakte de vk wel mis op hulp met ervaring. Nu moesten mijn man en moeder assisteren, niet zo handig...
Hier ook geen kraamzorg in de kraamperiode, maar had wel partus-assistentie waardoor ze wel bij de bevalling zou zijn. Mocht je dit wel willen is dat ook aan te vragen! Hier uiteindelijk bevallen zonder vk en kraamhulp dus ze kon alleen het bed verschonen en een wasje aanzetten waarna ze dus ook zo weer weg was haha. Hier was het overigens vanuit de vk wel verplicht die assistentie bij de bevalling. Maar eerlijk is eerlijk die eerste troep opruimen was wel lekker zo na die plotselinge stortbevalling.
Een hoop verloskundige doen geen thuisbevalling zonder dat je kraamzorg hebt aangevraagd. Een kraamverzorgende is er niet alleen om de troep op te ruimen, uiteraard komt dit wel voor omdat een bevalling niet te plannen is. Als er complicaties zijn tijdens de bevalling is het wel degelijk handig om een kraamverzorgende erbij te hebben. En waarom je man alles laten doen? Die wordt toch ook papa of zie ik dat verkeerd? Mijn man was echt niet in staat om alles ook nog eens op te ruimen na 2 nachten niet te hebben geslapen... Je kan eventueel ook alleen kraamzorg aanvragen voor de bevalling. En dus verder geen uren afnemen...
De vk zag geen probleem. Omdat het voor mij echt geheel onverwacht komt dat ik thuis moet bevallen. Mijn man wil trouwens alles doen die geeft niets uit handen dat heeft hij nog nooit gedaan. Hij is papa klopt ook hoor en de oudste zal ook 2 keer per dag naar school gebracht en gehaald moeten worden en de jongste heeft ook haar zorg nodig. Hij is ook 5 weken vrij na de bevalling.
Vindt het een beetje vreemd van je verloskundige.... Ze neemt een risico, wat als er wel wat mis gaat? Ik werk zelf al kraamverzorgende en heb rare dingen meegemaakt tijdens bevallingen. Ik wil je niet bang maken hoor, maar vindt wel dat je verloskundige een aardig risico op zich neemt. Omdat het je derde kindje is wil niet zeggen dat deze bevalling op rolletjes loopt. Elke bevalling is anders.
Weet ik en ik wil graag naar het ziekenhuis. Maargoed dat kan dus niet helaas. Ik kan natuurlijk wel gaan bellen naar de zorgverzekering voor partus ass
Hier complicaties bij de eerste bevalling, maar de kraamhulp stond erbij en keek ernaar. Uiteindelijk naar het ziekenhuis met ambu. Ze hebben niet eens de troep opgeruimd. Dat konden mijn ouders doen toen ze kleding voor mij gingen halen. Ik geloof niet echt dat het meerwaarde had en ze waren nog wel met z'n tweeen,....... Bij de tweede bevalling medische indicatie dus ziekenhuis. Kraamverzorgster of verpleegkundige heeft ook niets gedaan. Ze heeft het infuus aangelegd voor de synto en thats it. Ik vind het opzich wel prettig dat iemand ons helpt in die eerste week, maar bij de bevalling,.... Neuh.
Bij de eerste was de kraam te laat. Daarna er wel bij. Zij heeft vooral de vk geassisteerd. Maar bij complicaties is het wel fijn dat er iemand bij is die medisch kan assisteren. Al was mijn man fantastisch bij bevalling van M! Judith wat een vervelende ervaring. Maar ik denk wel dat het uitzonderlijk is. Wij hebben bij t en s ook gekozen voor een persoonlijke kraam. We wisten dus precies wie er bij ons zou komen. Topvrouw!
de vlosjes hier willen alleen thuisbevalling doen als er op zn minst assistente is bij de bevalling. dacht dat dat standaard was bij verloskundigen?? TS: ik zou zowiezo partus ondersteuning aanvragen. je gaf zelf al ergens aan dat je liever naar het ziekenhuis gaat voor de bevalling. dat wil je niet voor niets lijkt me. zou het dan wel raar vinden als er geen assistentie voor de vlos is tijdens je bevalling.
Om heel eerlijk te zijn zie ik het helemaal niet zitten dat de kraamverzorgster erbij is tijdens de bevalling, vroeger was dit volgens mij ook helemaal niet vanzelfsprekend en was er enkel de vk. Wat kan een kraamverzorgster doen om te helpen behalve wat aanpakken en schoonmaken?
Sorry alvast voor mij waarschijnlijk wat velle antwoord. Een kraamverzorgende volgt 3 jaar een opleiding, en niet om te leren hoe ze moet schoonmaken. Volgt continu bijscholing om bij te blijven. Een kraamverzorgende is tijdens de thuisbevalling de rechterhand van de verloskundige. Tegenwoordig worden kraamverzorgende zo vroeg mogelijk bij de bevalling geroepen wegens vroegsignalering en om zo dus de babysterfte naar beneden te brengen. Dingen die een kraamverzorgende doet tijdens de bevalling verschilt uiteraard per bevalling, in grove lijnen; we leggen alle benodigheden klaar, zorgen dat het bedje klaar en warm is, zorgen dat de kraamkamer op orde is, helpen de kraamvrouw waar nodig. Tijdens de uitdrijving kunnen er complicaties zijn bijvoorbeeld een schoudertje dat blijft hangen, wij zijn er dan om met ons volle gewicht op een buik te duwen. Vangen bij eventuele complicaties de aanstaande vader op. Als het kindje is geboren zorgen we voor warme doeken en een mutsje. Helpen met eventuele borstvoeding of zorgen voor een warme fles. Helpen de kraamvrouw op te frissen waar nodig, zorgen dat de kraamkamer is opgeruimd (dit is het enige huishoudelijke wat er gebeurd tijdens/na een bevalling) We kleden het kindje aan en zorgen dat deze warm blijft. Blijven alert op uiterlijke kenmerken van zowel moeder als kind, doen controles van moeder en kind. Helpen de verloskundige als er gehecht moet worden... En we zorgen dat de aanstaande ouders goed voorbereid zijn op wat komen gaat voordat we weg gaan..... Misschien een beetje warrig verhaal maar hoop dat je snapt wat een kraamverzorgende allemaal doet tijdens een bevalling. Nogmaals sorry voor mijn waarschijnlijk wat velle antwoord maar weet dat er een hoop verhalen in de wereld zijn over kraamverzorgende en je leest uiteraard alleen de slechte ervaringen
en waarom denk je dat er nu tegenwoordig een kraam bij is?? omdat er vroeger veel mis ging omdat de vlos er alleen voor stond. als er complicaties zijn dan kan de kraam helpen met bijv op buik drukken of wat dan ook..