Dat kan, maar hoeft niet. Hier heb ik de pasta (penne meestal) gewoon uit de hand laten eten. Dat ging eigenlijk direct prima. Sinds kort heeft ze door dat ze erdoor kan blazen
Ja, dat klopt haha, maar het word geen deegbal? Ik vind het zo eng nog die kleine stukjes, ze kan sowieso nog niet goed zelf rechtop zitten, en ze slikt het vaak zo door.. Leuk he dat ze er ook door heen kan blazen!
Leuk! Dankjewel voor alle antwoorden, zal zeker inderdaad de groente en saus mee pureren, is het heel raar als ik de saus gewoon maak van broccoli en pompoen, dus zonder tomaat nog even? en dan wat kookvocht erbij van het stomen van de groente.. en dan de pasta mee blenden..
Ja lastig te pureren? Ik doe het in de baby cook stomen, alleen de pasta apart koken, die erbij gooien met kookvocht van de groente. Ik ga het zeker proberen!
Voor mijn gevoel wordt gekookt deeg een deegbal als het vervolgens pureert.. Of je moet het goed laten afkoelen en goed kleinhakken in de keukenmachine of zo? wij hebben pasta gegeven vanaf 7 maanden, en dan gewoon heel.
Ik zou het eerder dan heel erg gaar koken en dan evt nog versnijden. De saus wel pureren. Lijkt me dat pasta in de de staafmixer idd een deegbal word. Net als aardappel lijm word.
Aardappel heb ik ook wel eens in de blender gedaan, met wat kookvocht word het geen lijm hoor, ik kan de macaroni anders wel prakken en de saus (groente) pureren..
Nee aardappel zeker niet lijkt me.. we kennen allemaal gepureerde aardappel... zogenaamde aardappelpuree , ik vind het heerlijk
Aardappelpuree krijg je door te knijpen, prakken of stampen. In een blender wordt aardappel behangplaksel! Pasta pureren lijkt me ook echt bleghh, gewoon een beetje zachter koken, het glibbert zo naar binnen en is ideaal zelfpak eten!
Waar baseer je dit op? Ik heb beide gepureerd en dat gaat prima. Niks geen deegbal en lijm. Overigens pureer ik met een staafmixer, geen idee hoe het gaat in een blender. Denk dat je juist een probleem krijgt als je de pasta te gaar kookt. Dan gaat het stuk en plakken.
Ik heb vanaf 7 maanden gewone macaroni gegeven zonder te pureren. Wat ik wel deed is de saus met groente pureren (niet te lang maar wel dat het wat fijner was) en dan de saus gewoon door de macaroni. De lasagne die maak ik ook met verse groente en saus van verse tomaten en die snijd ik nadat het uit de oven komt gewoon fijn met een mes. Ging prima en hij vind het heerlijk. Ik kookte wel de pasta de langste tijd op de verpakking. Dus niet te gaar maar wel gaar genoeg.
Inderdaad, ze kijkt er ook zo trots bij: kijk wat ik kan Het wordt geen deegbal in mijn ervaring, en als je het niet te klein maakt zal ze er niet in stikken hoor. Juist een gaar gekookt stukje penne is ideaal om af te happen.
Hier word aardappel geen lijm in de blender, je moet er wel wat kookvocht bij doen ja. Ik heb ook aardappel geprakt, word ook droog, moet je ook wat olie bij doen of water. Ik blend overigens niet zo lang, zitten ook wel stukjes in. Ik ga de macaroni gewoon prakken en de saus wat pureren! Dankjewel dames.
Het kan wel maar lijkt mij heel erg vies. Wat ik zelf altijd doe bij spagetti is de saus maken zoals je wilt voor je kindje, eerst idd alleen courgette, wortel, pompoen, broccoli oid. Later tomatensaus, kruiden en gehakt. Dat fijn maken met de staafmixer. Dan de spagetti er heel fijn doorheen snijden. Smaakt dan ook gewoon echt lekker. De spagetti zelf pureren heb ik nooit gedaan, ik gruwel op mn werk altijd al van die 'gepureerde maaltijden' voor de bejaarden.