Ik zou botercreme nemen. 250 gram boter 250 gram suiker 2 lepels water 2 lepels vanillearoma En mixen maar tot een romige massa (ca 10 minuten)
Oei dan ist wel een suikerbom ja. Dun in de chocolade dopen en dan in muisjes?? Of jam maar weet niet of dat gaat omdat de muisjes dan misschien smelten door het vocht. Ik heb ook een vraagje. Mijn taartjes zijn nooit zo hoog dat ik ze twee laagjes vulling kan geven. Tot nu toe altijd jam gebruikt maar als ik nu bijvoorbeeld fudge of bokkenpootjes wil doen of wat dan ook kan dat ook met een laag? En gebruiken jullie dan ook gewone botercreme voor het afsmeren?
Hey dit recept kenik niet. Ik doe altijd 150 gram roomboter 150 gram gezeefde poeder suiker en dat mixen.
Is dat stevig genoeg met chocosticks? Moet het taartje wat langer van te voren opzetten namelijk en ook nog 20 minuten in de auto vervoeren..... Dowels zijn houten sticks.
Okay. Eigenlijk hetzelfde dus zonder de aroma en water. Heb het op internet gevonden. Ligt aan het merk boter anders laat ik de water er soms uit en doe ik een lepel aroma extra.
Ja maar jij hebt suiker en ik gebruik poedersuiker of bedoelde je dat met suiker? Het is gewoon 1:1 om af te smeren gebruik ik dit recept eigenlijk altijd.
Ik had de smurfen choco stickjes. Ja die zijn stevig genoeg. Mocht je ze er niet uit kunnen trekken dan zijn ze tenminste lekker om op te eten. Ik denk dat ze ook wel 2 uurtjes door kunnen. Spannend dat jij hem zo vervoerd. Ik heb hem afgemaakt op de locatie. Botercreme mee om de randen weg te spuiten.
Of je met boter smeert of met botercreme. Beide even slecht. Waarom niet een beetje slagroom anders en dan muisjes dippen? Maar als het op het kdv bewaard moet worden zou ik lekker botercreme nemen. Proeft lekkerder dan gewone boter margarine. Ik heb een baby taart gemaakt en de muisjes aan de zijkant vastgeplakt op de botercreme.
muisjes gewoon plakken met een klein beetje boter voor op brood net zoals je op je boterham zou doen. door het zoete van het cake en de muisjes kan dat prima!
Mix je dan wel lang genoeg? Als je lang genoeg mixt dan moeten ze als het goed is wel hoog genoeg komen. Sommige doen ook met bakpapier verhogen, maar mij is dat eerlijk gezegd nog nooit gelukt. ik smeer altijd af met 1:1 botercreme. Je kan hem gewoon vullen met bokkenpootjes of iets anders. Bastognevulling was hier ook altijd een hit. Of vers fruit.
Wat ik vaak gebruik als ik tractatie voor kraamgezun maak (word wel eens gevraagd) is van die zakjes chocoglazuur van drie oetker cakje ff soppen muisjes erover en klaar Doe ik ook vaker met nijntjes koekjes en dan broekje in chocogluzuur soppen
Ik heb pas lettervormpjes gekregen van de xenos van iemand. Dat zijn van die plastic 'bakjes' waar je dan marsepein of fondant in kunt doen. Wie weet hoe die dingen werken want bij de b bijvoorbeeld zit het gaatje er wel ingedrukt maar niet dat je erdoor kan kijken zegmaar.
Hoi, morgen ga ik EINDELIJK de taart maken voor mijn dochters eerste verjaardag. Na hier al vele uren te hebben gelezen en ook af en toe al gevraagd, wil ik nog een paar laatste vragen stellen over de vulling. Ik wilde eigenlijk sowieso slagroom erin doen, gewoon omdat ik dat lekker vind. Ik heb gister gelezen over de bonbonbloc vulling, en die lijkt mij ook erg lekker. Aan één kant lees ik dat hij makkelijk te maken is, aan de andere kant ook dat hij vaak nog wel mislukt... Ik heb voorheen de taart gevuld met 1 laag slagroom en 1 laag zelfgemaakte banketbakkersroom. Zal ik dat maar gewoon doen, veilig omdat ik het al eens eerder gedaan heb? Of is de bonbonblocvulling evt wel lekker met slagroom of veel te zoet? (ik bekleed met fondant). Ik zie veel lekkere vullingen maar die zijn mij voor zo'n eerste keer te ingewikkeld, ik bewaar dat liever voor later. Nog 1 ding. Ik heb de vorige keer botercreme (voor dijkjes en afsmeren) gemaakt van 1:1 poedersuiker/roomboter. Ik heb nu een pakje botercreme gekocht bij de Xenos, vanille botercreme, alleen boter toevoegen. Kent iemand dit? Is dit wat? Of is dit ook als vulling te gebruiken?