Wel of niet inenten?

Discussie in 'Verzorging' gestart door Debbebbie, 30 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ja, de BCG (Bactérie Calmet-Guémin). Heeft mijn oudste al in de kraamweek gehad. Beschermt ongeveer 50%, en als je in een land woont waar TBC nog veel voorkomt is dat best wel handig.

    Dat krasje is tegenwoordig een prikje, de Mantouxtest. Het geeft niet aan of je TBC hebt, maar of je met de bacterie in contact geweest bent (en dus antistoffen hebt).
     
  2. Mukkie11

    Mukkie11 Fanatiek lid

    13 dec 2009
    3.378
    2
    0
    Even een vraagje over tbc: mocht je antistoffen hebben omdat je ziekte hebt doorgemaakt, dan ben je toch ook beschermd, of is dat bij tbc anders?
     
  3. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Nee, antistoffen geven aan dat je in contact geweest bent met de tuberkelbacil. Als je antistoffen hebt en je hebt geen BCG gehad dan kun je op enig moment van je leven tuberculose krijgen in de zieke vorm.

    De Mantouxtest geeft niet aan of je contact met de bacterie was in de vorm van de BCG-vaccinatie of in de vorm van levende bacterieen die ernstiger vormen van tuberculose kunnen veroorzaken.
    Als je met BCG in contact geweest bent raak je meestal als je in contact komt met levende tuberculose niet meer geinfecteerd, omdat je immuunsysteem de bacterie herkent en aanpakt. Als je in contact bent geweest met levende bacterieen dan kunnen die zich ergens in je lichaam genesteld hebben om op een moment van zwakte ziek te worden. Antistoffen maken je dus niet immuun, ze geven alleen aan dat je lichaam een besmetting sneller te lijf kan gaan.
    Wereldwijd is ongeveer een derde van de mensheid besmet met tbc, meestal in de latente vorm (dus niet ziek, vergelijk het met HIV-positief zijn of AIDS hebben).
     
  4. Bri

    Bri Niet meer actief

    Ik ken iemand die haar hele leven lang maar één arm heeft kunnen gebruiken, als gevolg van polio.

    Ik ken iemand die nooit kinderen zal krijgen, omdat ze baarmoederhalskanker kreeg en daar bijna aan doodging. Dit kon alleen nog worden voorkomen door haar baarmoeder in z'n geheel te verwijderen. Daarna heeft ze nog vele hersteloperaties gehad om haar blaas en darmen weer in het gareel te krijgen.

    Ik ken iemand die vroeger een zusje had, maar dat is doodgegaan aan meningitis in een vorm waartegen nu ingeënt kan worden.

    Ik ken heel veel mensen die vroeger met kinkhoest in het ziekenhuis hebben gelegen, en daar ook vandaag nog de gevolgen van ondervinden.

    En dan zijn er ook nog heel veel mensen die ik niet ken, maar die kinderen zijn verloren aan mazelen, of die een gehandicapt kind hebben gekregen door rode hond, of die nooit kinderen hebben gekregen door de bof.

    Niet alleen vaccinaties hebben nare gevolgen die je de rest van je leven met je meedraagt. Vrije keus, prima, maar wees je bewust van de risico's die je neemt met je kinderen (en die van anderen, want die kunnen ook zomaar besmet raken als de vaccinatiegraad te ver daalt).
     
  5. jada08

    jada08 VIP lid

    14 jan 2009
    7.567
    332
    83
    Ja en jij hebt dit soort dingen gelezen, gehoord in je omgeving. En zo heb ik andere dingen gehoord/gelezen in mijn omgeving waardoor wij hebben besloten om niet te vaccineren.
     
  6. Bri

    Bri Niet meer actief

    Juist om een tegenwicht te bieden aan al die vreselijke verhalen over kinderen die mogelijk iets ellendigs hebben opgelopen door een vaccinatie, denk ik dat mensen zich dondersgoed moeten realiseren dat die vaccinaties niet gericht zijn tegen onschuldige snotneuzen en kriebeltjes, maar tegen aandoeningen die heel diepe sporen hebben achtergelaten.
     
  7. Mukkie11

    Mukkie11 Fanatiek lid

    13 dec 2009
    3.378
    2
    0
    Zelf heb ik hpv gehad en in bijna alle gevallen zullen vrouwen dit virus dat vermoedelijk baarmoederhalskanker kan veroorzaken, zelf 'opruimen'.nog sterker: velen van ons zullen het virus hebben of hebben gehad zonder het ooit te merken.naar schatting meer dan 80% van de vrouwen!ik heb het door simpele ingreep kunnen bestrijden en ben al jaren vrij van het virus.

    Bovendien, en dit is door verschillende reguliere artsen aan mij bevestigd, zal je pas bij een hpv besmetting kans op baarmoederhalskanker hebben wanneer je het virus onbehandeld in actieve vorm laat zitten voor tien tot 15 jaar.vandaar uitstrijkjes elke vijf jaar...

    Het vaccin beschermt vijf jaar...

    Het is niet zo dat ik kinderziektes onderschat.zelf heb ik de bof en waterpokken gehad.waterpokken nooit gemerkt maar in mijn bloed zijn antistoffen gevonden op 30 jarige leeftijd...ik ben veelvuldig met waterpokken in aanraking geweest.de bof was ik ziek van maar niet echt erg.al mijn leeftijdsgenoten vrienden en familie hetzelfde, geen complicaties.een kinkhoestgeval volledig gevaccineerd, en heeeeeel erg ziek!en nog steeds vaak erg ziek...

    Ik ben niet gevaccineerd tegen de bof, menc, Hib of hep b.ik leef en ben erg gezond, nooit ook een geval van hersenvliesontsteking in mijn omgeving meegemaakt die veroorzaakt was door de C versie.voornamelijk de b versie van de kokken is de veroorzaker en daar is geen vaccin voor op de markt...

    Ik zeg niet dat de ziektes niet ernstig kunnen zijn...maar ik heb mijn grote bedenkingen bij de vaccins en alle hulpstoffen die erin zitten en het gevolg op langere termijn waar nauwelijks onderzoek naar gedaan is en wordt.onafhankelijk onderzoek zonder belangenverstrengeling!
     
  8. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Sinds wanneer spoor je HPV op met een uitstrijkje?
    En sinds wanneer krijgen vrouwen in Nederland vanaf het moment dat ze sexueel actief zijn uitstrijkjes?
     
  9. Bri

    Bri Niet meer actief

    Het mooie is dat hier op ZP alleen vrouwen zitten die mazelen en de hele riedel hebben overleefd. Degenen die niet zo gelukkig waren zijn al tientallen jaren niet meer onder ons. Om een eerlijk beeld te krijgen van wat deze ziektes kunnen aanrichten, moet je een tijdsbeeld vormen uit de periode dat er niet werd ingeënt en deze infectieziektes volop rondgingen.
    Dan kun je pas een echt eerlijke vergelijking maken. Iedereen mag z'n eigen afweging maken hoor, maar ik pleit ervoor om een goed feitelijk beeld te vormen en je niet uitsluitend te laten leiden door anekdotes van nu.
     
  10. Bri

    Bri Niet meer actief


    Niet dus (maar dat wist je natuurlijk allang).
    Uitstrijkjes krijg je vanaf je 30e, de gemiddelde NL vrouw is dan al 10-15 jaar seksueel actief. En hoe je HPV opspoort, ik denk via bloedonderzoek. Geen idee op wat voor indicatie je daarvoor in aanmerking komt. Zou ik ook wel willen. Wat voor symptomen krijg je als je een 'actieve vorm' van HPV hebt? En wat voor behandelingen zijn er mogelijk? Ik heb er veel voor over om zo'n lijdensweg als die van mijn vriendin bespaard te blijven.
     
  11. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.522
    3.770
    113
    Wat voor gevolgen op langere termijn dan?
     
  12. Mukkie11

    Mukkie11 Fanatiek lid

    13 dec 2009
    3.378
    2
    0
    #152 Mukkie11, 16 mrt 2013
    Laatst bewerkt: 16 mrt 2013
    Je krijgt een uitslag van de pap test dames.sorry maar ik heb hpv gehad dus ga me niet vertellen dat het niet is opgespoord met uitstrijkje!ik had abnormale cellen en dat was reden tot nader onderzoek.

    op basis vande uitslag wordt het na een paar maanden nog eens gedaan of je krijgt een colposcopie en er wordt een bioptie gedaan.ik woonde in Griekenland.daar doen ze elk jaar een uitstrijkje enal veel vroeger.ik ben behandeld met stikstof en laser en het was een paar maanden later volledig schoon.op de echo zag ik allemaal witte blaasjes in baarmoederhals.die waren na behandeling weg.
     
  13. Mukkie11

    Mukkie11 Fanatiek lid

    13 dec 2009
    3.378
    2
    0
    Even ter info wat ik al zei:

    Een infectie met HPV komt net zo vaak voor als een verkoudheid. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft gemeld dat tot ongeveer 80 procent van de vrouwen en mannen op enig moment een bepaalde vorm van genitale HPV krijgen. De meeste van deze infecties verdwijnen echter of worden door het lichaam binnen een of twee jaar onderdrukt, zonder problemen te veroorzaken waarvoor behandeling nodig is.

    Genitale HPV-infecties komen zeer veel voor. Op 50-jarige leeftijd is 80% van de vrouwen besmet (geweest).
    HPV is op zichzelf geen ziekte. De meeste infecties verdwijnen of worden door het lichaam onderdrukt, zonder symptomen of gevolgen voor de gezondheid.
    Er is geen behandeling tegen HPV zelf, alleen tegen abnormale cellen die zich kunnen vormen bij langdurige infectie.
    Er is op dit moment geen HPV-test voor mannen, en het is onmogelijk om te weten wanneer of door wie u besmet bent.
    Medisch onderzoek wijst in de richting dat men na infectie met een bepaald type HPV immuun wordt voor dat type, en er niet opnieuw mee kan worden geïnfecteerd.

    Meestal veroorzaken genitale HPV typen geen symptomen. Vaak gaat de infectie weg of wordt hij onderdrukt door het lichaam, voordat er problemen optreden. Soms blijft de infectie echter bestaan, waardoor er zich abnormale cellen kunnen vormen. In het geval van 'hoog risico' (potentieel kankerverwekkende) HPV typen is de enige manier om te weten of u het virus heeft voordat baarmoederhalskanker zich mogelijk ontwikkelt, een uitstrijkje en (als u 30 jaar of ouder bent) de HPV-test. Door het opsporen van voortdurende infecties relatief vroeg in hun ontwikkeling, kan de celontwikkeling in de gaten worden gehouden en zo kunnen abnormale cellen worden gevonden en verwijderd voordat ze kankercellen worden. Daarom is de 5 jaarlijkse deelname aan het Bevolkingsonderzoek en testen op HPV zo belangrijk.


    Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is het mogelijk dat het virus wordt overgedragen van moeder op kind bij de geboorte, maar "zeldzaam". Volgens een schatting van dit agentschap gebeurt het niet vaker dan 1,1 keer per 100.000 kinderen.

    Dysplasie heeft meestal geen symptomen. Daarom is het belangrijk dat diagnose plaatsvindt op basis van periodieke screening (5 jaarlijks vanaf 30 jaar) op baarmoederhalskanker met een uitstrijkje, en het aanvragen van de HPV-test. Als uw uitstrijkje duidelijk abnormaal is, of als de test uitwijst dat u een voortdurende HPV-infectie heeft (dit wordt bepaald door de HPV-test een jaar later te herhalen), moet uw arts een onderzoek uitvoeren genaamd colposcopie om de baarmoederhals beter te bekijken. Tijdens de colposcopie wordt vaak een biopsie gedaan, daarbij wordt een weefselmonster van de baarmoederhals verwijderd voor analyse. Dit helpt bij het vaststellen of het gaat om dysplasie en of behandeling nodig is.

    Colposcopie is echter geen waterdichte methode. Dus als de baarmoederhals er bij de colposcopie normaal uitziet, wordt aanbevolen om na 12 maanden opnieuw te testen met een HPV-test (of met een uitstrijkje na zes en 12 maanden). Als HPV nog steeds aanwezig is of als het uitstrijkje abnormaal blijft, is een nieuwe colposcopie een goed idee.
     
  14. Mukkie11

    Mukkie11 Fanatiek lid

    13 dec 2009
    3.378
    2
    0
    HPV kan nauwkeurig worden opgespoord met op DNA gebaseerde tests. HPV-tests spelen een cruciale rol bij screenen op baarmoederhalskanker voor vrouwen boven de 30, wanneer het risico op baarmoederhalskanker het grootst is. Hoewel via cytologie vaak veranderingen in cellen gevonden worden nadat de ziekte zich ontwikkelt, detecteert een 'hoog risico' HPV-test de genetische 'voetafdruk' van het virus dat CIN 2/3 en kanker veroorzaakt. Gelukkig raken veel vrouwen het virus op eigen kracht weer kwijt. Alleen vrouwen met een voortdurende 'hoog risico' HPV-infectie lopen het risico CIN 2/3 of kanker te krijgen. Vroege opsporing van aandoeningen van de baarmoederhals van hoge gradatie, en juiste vervolgmaatregelen voor HPV-positieve vrouwen kunnen de overgrote meerderheid van invasieve baarmoederhalskanker voorkomen.
     
  15. Mukkie11

    Mukkie11 Fanatiek lid

    13 dec 2009
    3.378
    2
    0
    #155 Mukkie11, 16 mrt 2013
    Laatst bewerkt: 16 mrt 2013
    Mijn toenmalige man is onderzocht met bepaalde vloeistof om te kijken of hij het virus ook had.dus er kan weldegelijk bij mannen worden nagegaan of ze hpv hebben maar dat is van buiten in de vorm van genitale wratten.

    Het vaccin zou bescherming bieden tegen een aantal vormen van hpv
    En voor 5 jaar...

    Inenting werkt alleen wanneer je het virus nog niet hebt opgelopen. Wanneer je wel sexueel contact hebt gehad dan is er een kans dat je besmet bent met het virus. Het vaccin helpt alleen wanneer je het HPV 16 of 18 virus niet hebt. Heb je 1 van de 2 vormen wel, dan helpt het vaccin bijvoorbeeld nog maar voor de helft.
    Wanneer je het virus al hebt wordt er ook gesproken over een grotere kans op baarmoederhalskanker wanneer je gevaccineerd wordt.

    Lijkt me dus niet ongevaarlijk...

    Er wordt gespeculeerd dat het virus geen baarmoederhalskanker veroorzaakt, maar dat de langdurige infectie de kans op kanker groter maakt.

    Het blijft noodzakelijk om regelmatig een uitstrijkje te laten maken.

    Men weet nog niet of en hoe lang het vaccin bescherming biedt. Hier loopt onderzoek naar.

    Baarmoederhalskanker ontwikkelt zich in 10 tot 15 jaar. Zolang is het vaccin nog niet op de markt. De daadwerkelijke effectiviteit moet nog blijken.

    Wie heeft er belang bij dit vaccinatieprogramma? Er zijn zelfs gevallen bekend (Apeldoorn) van het krijgen van een IPOD wanneer je alle injecties hebt gekregen.

    Er zijn alleen resultaten van het inenten van meisjes en vrouwen tussen de 15 en 25 jaar. Over het inenten van jongere meiden is weinig bekend. Risico's kunnen hoger, gelijk of minder zijn.

    In Amerika is eerder een vaccin op de markt gekomen. De resultaten waren niet zo goed, en er waren meer bijwerkingen.

    Het vaccin is nog betrekkelijk nieuw. In Amerika komen de eerste resultaten van de middellange termijn (6 jaar) nu binnen.
    Er zijn bijwerkingen waarvan men vermoedt dat het komt door dit vaccin. Zeker weten doen ze het niet. Het gaat dan om een aantal sterfgevallen en verlammingsverschijnselen, als extremen. Ook zijn er meiden na het inenten op de intencive care binnen gebracht en is er sprake van onvruchtbaarheid. Het kan zijn dat dit niks te maken heeft met het inenten. Men weet het eenvoudig weg nog niet.
     
  16. Mukkie11

    Mukkie11 Fanatiek lid

    13 dec 2009
    3.378
    2
    0
    #156 Mukkie11, 16 mrt 2013
    Laatst bewerkt: 16 mrt 2013
    Symptomen kunnen zijn abnormale afscheiding (dat had ik maar ik had een infectie die nog niet lang in actieve vorm aanwezig was en dus een laag risico vormde) buikpijn.soms ook helemaal niets.daarom is het zaak je elke vijf jaar te laten controleren.ik pleit ook voor uitstrijkjes vanaf 20 jaar of zelfs eerder zoals bv in Griekenland.goede voorlichting is ook erg belangrijk.

    Verder zijn er goede behandelingsmogelijkheden zoals ik al schreef.
     
  17. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Om die reden willen ze ook heel jonge meisjes vaccineren, voor ze sexueel actief zijn. Persoonlijk is die HPV-vaccinatie er eentje waar ik grote vraagtekens bij heb. Het virus wordt verspreid door mannen, dus waarom dan vrouwen vaccineren en niet de mannen? Vooral omdat het vaccin voor vrouwen die al besmet zijn een risico vormt, terwijl er voor mannen helemaal geen risico's bekend zijn. Plus dat gemiddeld gezien mannen nu eenmaal meer sexuele partners in hun leven schijnen te hebben dan vrouwen.

    Ik snap die Nederlandse manier van uitstrijkjes ook niet. Maar om de 5 jaar en pas relatief laat. Ik weet van andere landen dat daar het advies is om het elk jaar te doen vanaf het moment dat je sexueel actief bent. Lijkt mij logischer en veiliger.
     

Deel Deze Pagina