Hoi meiden wat een leuk topic is dit!!!! Lees en kijk vaak mee met jullie mooie creaties. Maar heb nu zelf een vraag. Ik heb een spiderman van fondant geboetseerd. Hoe krijg ik de zwarte lijnen op zijn kop en romp??? Kan iemand mij een tip geven? Alvast bedankt
Met een eetbare stift of hele dunne sliertjes fondant die kun je rollen met de palmen van je hand of beter met een sugar gun of gewoon met een knoflook pers.
Dat zou ik met zwarte icing doen. Die heb je kant en klaar van Wilton, waar je het mondje op kan schroeven. Erg handig.
Dag, dit wordt mijn puzzelplaatje. Ik vraag mij af of het mooi is om zwarte randen te tekenen bij elke grens (waar 2 kleuren elkaar afwisselen)... En bijvoorbeeld de lijntjes in de pootjes die ik nu alleen erin gedrukt heb, zou dat mooier zijn met zwarte strepen? Of zou het dan juist te druk/nep worden? Wat denken jullie?
Ik ga van t weekend een taart voor mijn nichtje maken van 30x40 cm dus die vul ik ook simpel met aangevette slagroom (slagroom met mascarpone) en aardbeienjam (gepureerd). Anders word het wel een heeeele dure taart. Laatst cupcakes gevuld met botercreme 1:1 en daar doorheen paar lepels jm. Mensen vonden t superlekker en is ook heel makkelijk te maken
even kijken of het lukt om mijn spiderman te plaatsen. Bedankt voor jullie reacties!! Ik zal er eens naar kijken. Voor nu heb ik zelf een oplossing bedacht met een chocoladestift van dr oetker. Had geen tijd om naar de stad te gaan, dus moest even iets anders bedenken. Bedankt voor de tips!!
pfff vanavond gevochten met koekjes glaceren voor de bumba sweet table zaterdag, niet echt mijn ding.. maar dit zijn ze geworden (geef mij maar een taart, cakepops of cupcakes!!!)
mooie creaties meiden! @nikske: mooie koekjes hoor! van het weekend ga ik een varken in modder taart maken voor mn dochter die zondag 1 word
Pff mijn derde taartje is ook weer klaar. Geinspipikt van internet dus als je het herkent: bedankt voor het idee.
Zal het eind resultaat nog even showen. Hij zat al wel in de doos. Onderlangs gewoon een simpel golvend randjes!
Hoe krijgen jullie die plooien uit de fondant/marsepein? Als ik de lap over de taart leg dan gaat het goed maar als ik dan de zijkant glad wil maken lukt dat voor de helft. De andere helft zit dan vol met dikke plooien die ik ook niet glad krijg met de smoother. Net alsof de plooien van de gladde zijkant meeschuiven naar de andere kant enndaar allemaal samen komen. Als ik het glad probeer te maken scheurt de marsepein.