O ja, stom, dat we daar niet aan hebben gedacht! Onze zoon kreeg destijds ook diepvries groente (spinazie en andijvie). Kan natuurlijk ook met doperwten. Daar zit geen zout en al in (neem ik aan) Sila, thanks voor de tip!
Hier gebruik ik veel diepvriesgroenten, merk eigenlijk zelf geen verschil met verse groenten. Scheelt qua vitaminen enzo ook nauwelijks tov verse groenten, mits je ze niet te lang laat koken maar dat geldt ook voor verse groenten
Als ik vaak de verse groenten in supermarkt zie, kies ik liever diepvries.. zien vaak helemaal niet goed uit.. al verkleurd of zo uitgedroogd..
Diepvries is nog verser en gezonder dan de groentes die je in de schappen ziet liggen, de groentes die ingevroren worden komen direct van het land af zo hopla de diepvries in, Joost mag weten hoe lang de groentes er in die schappen al liggen.
Haha ja inderdaad. Daarom was ik de groente altijd als ik verse groente haal. Hier een combi van beiden. Ga voornamelijk op aanbiedingen af. Ben dol op groente
nu ik dit lees , ik drnk dat ik morgen weer naar c1000 ga voor bonduelle diepvries groentes , lekker inslaan
Vind het vleesaanbod in de actiekrantjes beperkt. Darnaast ben ik niet zo inspriratievol om nu een weekmenu te bedenken voor volgende week. Gelukig heb ik voor maandag en dinsdag al eten thuis liggen.
klinkt erg lekker! ik ga het eens proberen. Leuk al die kooktips hier! Overigens hebben we nu 1 van de twee vriezers leeggemaakt en ik ga morgen de andere vriezer ontdooien.
dat vind ik ook, maar volgens het voedingscentrum (daar volg ik momenteel een voedingscursus) is `vers` beter dan ingevroren, met als reden dat het is bewerkt. Maar ik ben het er toch niet mee eens (dus wel met jou eens)
af en toe tweede gratis en dan slaan we groot in. De bloemkoolroosjes zijn wel lekker, franse spersiboontjes ook. Altijd handig om in de vriezer te hebben.
Super goedkope pastasaus voor 4 personen: Een paar tomaatjes in 4en snijden en aanbakken in olijfolie met 2 tenen knoflook. Wat baslicumblaadjes erbij. Beetje peper (uit de molen) en zout erbij. Vuur zacht zetten en even laten garen. 2 blikjes gepelde tomaten (a 0, 28 cent bij AH) prakken en bij het mengsel van tomaat basilicum en knoflook doen. 1 pakje gezeefde tomaten erbij en klaar! Het lekkerst is als je verse parmezaan over de spaghetti strooit, vind je dit te duur dan voldoet de geraspte grana padano van de lidl ook.
C100 folder nog niet gezien hier , nou hebben we nog groente ! maar met de maand boodschapen is het niet verkeerd daar wat van te hallen . licht ook aan de prijs natuurlijk.
Nog een vrij goedkoop gerecht: Aardappeltjes met creme fraiche, gepaneerde kip met citroen, worteltjes. Schaaf de worteltjes in dunne plakjes en bak ze in olijfolie met peterselie en knoflook. Zet het vuur zacht en laat rustig garen. Naar wens zout toevoegen. Snij de aardappelen (met schil) in stukjes en kook deze even voor. Bak de aardappeltjes dan in olijfolie met gedroogde of verse rozemarijn, knoflook. Voeg als laatste de creme fraiche toe. Voeg naar wens zout toe. Snij de kipfilet in dunne plakken. Panneer deze en bak ze dan in half olijfolie half margarine goudbruin. Leg alles op het bord en pers een beetje citroen uit over de kipfilet. Wij eten dit altijd met kropsla. Je kunt dan een dressing maken met olijfolie, paar druppels balsamico azijn, peper, zout en citroensap. Heerlijk fris gerecht!