wouw, prachtig!! Begin je bij deze rozen eerst met een kegeltje, en dan de blaadje tussen folie "uitrolt"?
Leuk dat je een cursus samen met je moeder gaat doen! Ik zelf heb nog nooit een workshop gedaan, maar zou het mezelf niet makkelijk maken. Juist omdat je begeleiding hebt, en je meteen vragen kunt stellen en zij mee kan kijken als iets niet lukt
Hoi hoi, Heeft er iemand wel.eens chocobisquit bekleed met marsepein en zo ja, is dat lekker? En smelt de marsepein niet als je wat chocopasta door de botercreme doet om af te smeren?
Macy: mooie bloem!!!!! Mamootje: Dankjewel voor het compliment Leuk hoor dat je een workshop gaat volgen.. Ik zou gewoon eens zoeken op google naar verschillende puzzeltaartjes en daar iets leuks uitzoeken.. Blike: Leuke versie van de varkentjes taart, ik ga hem voor 2e paasdag maken denk ik.. Macy: Prachtige bloem Donderdagavond kan ik weer een taartje showen want vrijdag word er een bobo taartje opgehaald voor een manneke dat 2 wordt!! Spannend
ja hoor dat gaat heel goed!! En erg lekker! Je kan gewoon chocopasta door je botercreme doen hoor, wat nog lekkerder is als je er gesmolten chocolade door doet! Maar is met bekleden en smelten van marsepein geen probleem! Ik maak zelf al een jaar of 2 taarten, en lees regelmatig mee hier. Deze week het project van mijn dochters taart voor der 2e verjaardag! Daarna cupcakes voor pasen(opdracht) Cupcakes voor babyshower, en daarna nog taartjes voor vriendlief een schoonmoeders verjaardag! Zal wel meer mee gaan kletsen hier, vind ik wel gezellig!
Dank je, Ik begin met de buitensta bladeren en dan juist als laatste het knopje met wat blaadjes eromheen gevouwen. De blaadjes zijn een zijn geheel een bloemvorm waar ik de randen met een "bolletje" op foam uitrol om wat leven in te brengen.
Heey meiden.. Ik heb even een vraagje. Heeft iemand wel eens van die chocolade lava cakejes gemaakt? Zo'n cakeje wat even in de oven gaat en als je het gaat eten, de binnenkant nog gesmolten chocola is? Ik wil dit erg graag maken met Pasen, maar ik ben zelf zwanger. Zou dat kwaad kunnen? Vanwege de eieren en de korte baktijd in de oven? Hopelijk kunnen jullie mij helpen, anders word het een ander toetje.
Na zoveel mooie taarten gezien te hebben wou ik het zelf ook eens proberen....en ja ben best trots op mezelf Haha! Afijn oefening baart kunst toch?? ik blijf vooral kijken hier! en oefenen!
Ja weet ik niet. Ik at tijdens zwangerschap ook restjes beslag en zacht gekookte eieren. Denk dat het voldoende verwarmd wordt. Moet toch iets van 20 minuten op 180 toch? Dan is ei echt wel gaar alleen blijft het zacht door de andere ingredienten.
Bij het recept wat ik heb, is van Rudolph van Veen, moet het 13 minuten op 170 graden.. Het lijkt me zo lekker!
een wat oudere... maar wel een receptje waar ze steeds naar vragen om te maken hier als er bezoek komt simpele koffie/mokka cake cake bakken of kopen Oploskoffie Water roomboter margarine heel veel poedersuiker spuitzak met mondje druiprekje en een mes borden en bakjes een cake bakken (of kant en klaar) die doormidden snijden en nog eens 2 lagen er in snijden botercreme maken 200 roomboter 200 margarine 200 gram poedersuiker dat mixen tot een luchtige massa en dan een schepje oploskoffie poeder oplossen in een beetje water en dat er doorheen gooien en lekker luchtig mixen. dan ga je je cake in 2 laagjes vullen met een niet te dikke laag boter mokka creme dan zet je hem op een rekje en ga je hem overgieten met glazuur dat je maakt van poedersuiker met een beetje water en oploskoffie dan een sierlijk randje er op spuiten en evt chocolatjes er op doen eventjes in de koelkast om goed droog te worden en smullen maar
weten jullie een lekker recept voor een M&M taart (evt botercreme met M&M's ofzo erin) wil ik wat mee doen, klinkt lekker!! en zag pas wat op internet alleen nu kan ik het niet terugvinden (irri!!)
Kun je niet als alternatief gewone chococupcakes maken, en die dan vullen met een groter brok chocolade? Dus dat in het midden doen van iedere cupcake? Dan heb je dus wel een gesmolten gedeelte? Rauw ei eten is niet goed geloof ik- ik heb het in ieder geval vermeden.
Ik ben van plan met mijn dochters verjaardag een kitkat/m&m taart te maken. Chocobiscuit vullen met chocomouse, afsmeren met chocoladebotercreme, kitkatreepjes langs de zijkanten met een lint eromheen en dan een lading m&ms eroverheen. Zag een foto hiervan en ziet er zo kleurrijk leuk en lekker uit!
Bedankt voor de tips.. ik ga denk ik toch maar wat anders maken voor de zekerheid. CVM..Leuke taart zeg, lekker vrolijk
Mooi hoor! Leuk dat je ook begint, ik heb ook net mijn eerste taarten gemaakt en degene waar het om ging (voor mijn dochters 1e verjaardag) staat een paar pagina's terug! Ik ga met pasen weer één maken om weer een beetje te oefenen. Ik vind je taart erg mooi geworden!