Dank je wel! Leuk dat je reageert! Hoe vond je dochter haar taart?zag je een reactie van herkenning bij haar?mijn dochtertje is begin mei jarig, dan wordt ze ook 1. ff bedenken wat ik dan wil gaan maken. Ik vind al die boetseer figuren altijd geweldig, maar dat lijkt me erg moeilijk. Dus ik vermoed ' gewoon' marsepeinen taart met iets fleurigs. Knal kleur met fleurige bloemetjes en haar naam of zoiets dergelijks.
Hallo, ik heb weer eens een vraag: Ik wil vandaag bisquits bakken die ik zaterdag wil versieren (zondag worden ze gegeten). Dus moet ik ze invriezen , maar wanneer moet ik ze dan uit de vriezer halen en moet ik ze in de koelkast laten ontdooien of erbuiten? Word de bisquit niet nattig van het invriezen?
ik haal hem 3uur van te voren uit de vriezer en laat hem in de zak op het aanrecht ontdooien.. gaat perfect en het bisquit word er zelfs nog lekkerder van zeggen de meeste!
Super! Ik ben plannen aan het smeden voor de taart van m'n moeder. Ze wordt 4 april 50. en ik ben van plan iets heeeel moois te maken. Alleen zijn het allemaal nieuwe technieken. dus ik ben nu vast aan het oefenen Ik was ook even benieuwd hoe de worteltjestaart geworden was!!
oh en nog een vraag daarvoor haha hoelang is het houdbaar/nog lekker nadat je het uit de vriezer hebt gehaald. Bijvoorbeeld zaterdagochtend uit vriezer, zaterdag bekleden zondag eten?
Jep, kan prima. In principe is een bevroren geweest biscuit net zo lang houdbaar als een gewone. Invriezen kan gewoon in een plastic zak, ik gebruik gewoon pedaalemmerzakjes
Deze staat nu in de oven! Recept De Lekkerder Bestaat Niet Appeltaart | Smulweb.nl Veel over gelezen, dus kon mezelf niet bedwingen. Met een kleine aanpassing van mezelf: wat amandelaroma in deeg. En een zakje extra vanille suiker en een ei in de puddingroom. Nog 15 minuutjes... Morgen foto!
Wat een mooie taarten allemaal. Ik lees altijd mee en had ook een vraagje misschien dat iemand hier advies in heeft. Voor mijn kleine zijn verjaardag wil ik cakepops maken met chocolade erom heen. Ook een varkens in de modder taart wil ik maken. Ik maak het de avond van te voren maar heb geen idee waar ik het moet bewaren. Vooral voor de cakepops heb ik geen idee. Neerleggen kan denk ik niet ivm met de chocola. Ik heb wel een soort van toren waar ik ze in kan steken als ze klaar zijn maar het lijkt mij dat ze dan uitdrogen als ze vanaf savonds tot de volgende dag zo staan. Iemand een idee hiervoor? Kan de varkens in modder taart in de koeling of juist droog, donker en afgedekt bewaren ? Alvast bedankt voor het meedenken
Een taart die niet in de koelkast kan bewaar ik in de koelste kamer (een soort van moderne serre op de eerste verdieping,daar is het 15 gr) in een afgesloten plastic bak. Cakepops in een stuk piepschuim prikken (ik zag bij de blokken leuke houders van doorzichtig plastic in neon groen!). Ook in een afgesloten doos in een koele ruimte. Heb je geen schuur waar je het van de grond af kan bewaren. Eventueel iets zwaar op de deksel dat er geen hongerige muizen de varkens aanvallen.
Ik doe een los biscuit in een grote plastic afsluitbare zak.. Als de taart al bekleed is dan kun je hem in een taartdoos met daaromheen een plasticzak invriezen..
Ze vond hem mooi maar weet niet of ze de poes herkende. Ze vind alles mooi haha! Wel gegraaid eventjes in de kliedertaart maar niet enorm, ik ben niet zo van enorme bende maken van het eten... Misschien wel streng maar ik wil graag dat ze goed eet (wat ze ook echt doet) en ''spelen met je eten'' vind ik dus niet goed... Het figuurtje ''puzzelen'' is mij meegevallen hoor. Uitknippen de losse stukjes en dan papiertje op je gekleurde fondant leggen en met een plastic mesje uitsnijden. Ik vind dat juist het leukste haha! Leuk dat je ook zelf een taart gaat maken voor je dochter. En ik reageerde juist op jouw taart omdat op de supermooie taarten (van de ervaren baksters soms wel 20 reacties komen) en op onze ''beginnelingen'' bijna niks! En die taarten zijn ook mooi en de moeite om dat dat even te vermelden toch? Succes met bakken!
Ik vraag me af hoe je ''trempeervloeistof'' maakt? Moet je daar echt speciaal trempeervloeistof voor halen of is het ook te maken met ''simpele'' dingen die je thuis hebt? En ik wil een paastaart maken met voor het eerst een chocoladevulling, chocolademousse of de bonbonblocvulling. Welke 2e vulling is daar lekker bij? (en ik weet dat kersen vaak genoemd wordt met chocola, maar er zijn anti-fruit eters bij) dus het moet eigenlijk geen fruit zijn...
hoi dames, ik volg het topic al een tijdje, maar heb even een vraagje. Mijn taart krijgt altijd een bolletje bovenop. Hebben jullie tips dit plat te houden?
Ik kreeg gisteren een tip daar over toevallig. Stel je taart moet 50 min op 175 graden. Dan was de tip om 10 min 135 10 min 145 10 min 155 10 min 165 en 10 min 175 te doen. Dan wordt het binnenste niet pas op het laatst gaar- dat schijnt de bobbel te maken in het midden met zo'n slotgrachtje er omheen! Ik weet niet of het werkt, ik ga het deze week uit proberen. Maar de taartenmaakster van wie ik de tip kreeg zweert erbij.