Een topic voor iedereen die willen koken zonder pakjes en zakjes.

Discussie in 'De lounge' gestart door Eerised90, 20 mrt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mammietammie

    Mammietammie Fanatiek lid

    18 jan 2012
    1.567
    0
    36
    Zuid-Holland
    Pasta pesto 2 pers

    Groene pesto (ik gebruik 1 klein potje, je kunt het ook zelf maken)
    250 gr Romaatjes of cherrytomaatjes doormidden gesneden
    1 bakje ricotta
    2 uien in ringen
    200-300 Gr. Kipfilet
    Peper en zout
    75 gr p.p. Pasta naar keuze (ik gebruik meestal penne of tagliatelle)

    Oven voorverwarmen 200 graden. Kipfilet in blokjes bakken in olijfolie. Hoeven niet gaar te zijn maar wel rondom wit. Uien mee fruiten. Op smaak brengen met peper en zout. Potje pesto erdoor roeren, ricotta erdoor en tomaten. Alles in ovenschaal doen en 25-30 min in de oven zetten. Pasta koken en klaar! Lekker met parmezaanse kaassnippers en pijnboompitten.
     
  2. TmvD

    TmvD Bekend lid

    10 jan 2013
    795
    1
    18
    NULL
    NULL
    Wat een goed topic. Ik kook nog niet helemaal zonder pakjes en zakjes maar ik wil dit wel meer gaan doen.
    Dus abbo:D
     
  3. Leona

    Leona Fanatiek lid

    30 mei 2012
    1.195
    0
    0
    Leuk topic, ga ik eens even volgen!
     
  4. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    29 jun 2011
    4.092
    2.591
    113
    Limburg
    Het officiële recept (heb t van smulweb, waar ik trouwens veel vandaan haal) wordt met paprika gemaakt. Dat zou dus een optie zijn. Ik lust geen paprika, vandaar dat het bij mijn recept er niet bij zit, meestal maak ik er een salade bij, of boontjes.
     
  5. zwangerevrouw

    zwangerevrouw Fanatiek lid

    22 jul 2011
    2.115
    222
    63
    Lekkerste Penne ever


    1 doosje cherrytomaatjes
    3 bosuitjes (van groot belang voor de smaak)

    200 gram boerenmetworst (droge worst, plakjes)
    1 zak penne (350 gr)

    1 bakje mascarpone (kaasvak)

    1 snufje peper en zout
    2 eetlepels olijfolie
    1 zakje geraspte kaas 125 gr.




    De cherrytomaatjes halveren. Penne beetgaar koken volgens aanwijzingen pak. De mascarpone erdoor roeren totdat het geheel is opgenomen. Dan alles gesneden erdoorheen mengen met een lepel, ook de geraspte kaas mengen als laatst.
    Klein beetje peper en zout er door heen roeren. In een ingevette ovenschaal doen en 20 min 180 C tot het bovenste penne een beetje bruin ziet.
     
  6. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    22 jun 2012
    1.423
    125
    63
    Bedankt. Dan doen we er boontjes bij.
     
  7. Pickle

    Pickle Fanatiek lid

    7 mei 2010
    1.293
    5
    38
    Budget wraps:

    200 gram bloem
    125 ml water
    1 eetlepel olijfolie
    snufje zout

    Kneed bovenstaande ingrediënten vijf minuten door. Laat het deeg een half uur rusten onder een theedoek. Verdeel het deeg in vier of zes balletjes en rol ze heel dun uit op een met bloem bestoven aanrecht. Verhit een grote koekenpan. Geen olie of boter gebruiken! Bak de wraps 1 minuut aan beide zijden.

    Vulling kun je natuurlijk eindeloos mee variëren, wij doen meestal dit:

    1 blik kidneybonen
    1 blik mais
    half bakje champignons, kleingesneden
    rode en groene paprika, kleingesneden
    1 ui, gesnipperd

    Fruit de ui een paar minuutjes, doe dan de paprika en champignons erbij en bak een paar minuten mee. Op het laatst de mais en kidneybonen erbij. Kruiden met chilipoeder, paprikapoeder en komijn naar smaak.
    Wat je er verder bij kunt doen:
    - kipblokjes of gehakt
    - creme fraiche
    - ontvelde tomaten
     
  8. Maxellera

    Maxellera Fanatiek lid

    14 mei 2012
    2.092
    82
    48
    NL
    Klinkt lekker! Draai je het gehakt ook een keer om voor de aardappel etc. er op komt of wordt het gaar vanaf beneden? Want ik neem aan dat de kant met aardappel boven blijft toch?
     
  9. kirst78

    kirst78 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    4.760
    0
    0
    Abbo! Leuk topic! Heb zelf nog geen recepten!
     
  10. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Leuk topic dit, hou m in de gaten!
     
  11. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Leuk topic :)

    Gebruik zelf regelmatig recepten van de AH, maar ook uit kookboeken. Zijn inmiddels bijna helemaal van de pakjes en zakjes af.
     
  12. fidel2010

    fidel2010 VIP lid

    26 aug 2010
    6.659
    212
    63
    Abbo wil ook van de zakjes en pakjes af, voordat ons meisje echt gaat mee eten:D, mijn kruidentuin is in aanplanting;)
     
  13. SDonya

    SDonya Niet meer actief


    Nee ik draai het niet om. Door de deksel die op de pan zit word het helemaal gaar van binnen! Aardappel inderdaad bovenop op het tomatenpuree leggen! :)
     
  14. Vrouw1982

    Vrouw1982 Fanatiek lid

    17 mei 2012
    2.195
    464
    83
    Vrouw
    Spaghetti alla puttanesca

    Nodig voor de tomatensaus:
    - 1 kg tomaten (vers, ontdaan van het velletje of gepelde uit blik)
    - 1 blikje tomatenpuree
    - 2 uien
    - basilicum naar smaak
    - olijfolie
    - knoflook naar smaak

    Voor de spagetti
    - pasta (spagetti, maar kan ook met andere soorten)
    - blikje tonijn, uitgelekt
    - blikje ansjovis in olie
    - kappertjes
    - zwarte olijven zonder pit
    - citroensap
    - knoflook
    - parmezaanse kaas.

    Maak eerst de tomatensaus. Deze kun je in grote hoeveelheden maken, invriezen en voor diverse pasta's gebruiken. Fruit de in stukjes gesneden ui en knoflook aan in olijfolie. Voeg de tomaten toe en bak even mee. Voeg daarna een glas water, basilicum en de tomatenpuree toe en laat 15-30 minuten inkoken. Daarna de saus pureren met een staafmixer.

    Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en laat uitlekken. Haal de ansjovis uit het bakje, en snijd deze in stukjes. Bak in de olie uit het blikje de ansjovis, kappertjes en knoflook even aan. Voeg de in partjes gesneden olijven en klein gemaakte tonijn toe en bak even mee. Voeg daarna de tomatensaus en de uitgelekte pasta toe. Besprenkel met wat citroensap en olijfolie en roer voorzichtig door. Even verwarmen en daarna opdienen. Lekker met een beetje parmezaanse kaas.

    De meeste hoeveelheden zijn naar eigen invulling van smaak. Als je de tomatensaus al hebt kost dit gerecht je ca. 15 min.
     
  15. Vrouw1982

    Vrouw1982 Fanatiek lid

    17 mei 2012
    2.195
    464
    83
    Vrouw
    Groenekoolstamppot met kaas en rookworst

    Nodig: (4 personen)
    - 750 gr groene kool
    - 1 kg aardappelpuree
    - zout en peper naar smaak
    - 1 rookworst (naar keuze)
    - 1,5 eetlepel mosterd
    - melk
    - boter
    - 100 gr belegen kaas

    Kook de rookworst volgens aanwijzing op de verpakking. Kook de aardappels. Giet ze af en maak samen met de melk en de boter en zout er aardappelpuree van. Snijd de rookworst in plakjes en de kaas in kleine stukjes. Roer dit door de puree.

    Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook en blancheer hierin de groene kool ongeveer 5 min. Voeg de kool na uitlekken aan de puree toe. Maak af met zout en peper.
     
  16. MamaG

    MamaG Fanatiek lid

    24 mei 2008
    1.298
    0
    36
    Omg Nijmegen
    Romige varkensreepjes

    Varkensreepjes
    250gr champignons
    Provencaalse kruiden (naar smaak)
    Bekertje creme fraiche
    Honing (naar smaak)
    peper en zout (naar smaak)

    Varkensreepjes bakken, provencaalse kruiden toevoegen.
    Champignons meebakken, ik doe er nog wat provencaalse kruiden bij dan.
    Creme fraiche en honing toevoegen, even laten koken.
    Naar smaak wat peper, zout en eventueel nog wat provencaalse kruiden toevoegen.

    Lekker met tagliatelle of op brood (kampioentje)
    Je kunt natuurlijk ook ander vlees gebruiken.

    --------------------------------------------------

    Zuurkool schotel.

    Aardappelen
    Zuurkool
    Gehakt
    Ui
    Paneermeel

    Aardappelen koken, daarna pureren.
    Gehakt rullen, ui meebakken.
    Ovenschaal invetten.
    Beginnen met laag gehakt.
    Daar bovenop de zuurkool.
    Eindigen met de puree.
    Wat paneermeel er overheen strooien.

    Weet zo even niet hoe lang hij in de oven gaat, doe het altijd een beetje op gevoel. Volgens mij op 180gr
     
  17. Blemma

    Blemma Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    2.472
    16
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige in de wijk
    Wat leuk zeg dit forum! Wij zijn sinds een jaar ook steeds meer aan het minderen van pakjes.

    Mijn recept voor de lekkerste cupcakes:
    125gr zachte roomboter
    125 gr suiker
    125 gr zelfrijzendbakmeel
    2 middel eieren
    Zakje vanillesuiker
    Halve tl zout

    Boter romig kloppen en dat de suiker beetje bij beetje toevoegen totdat de boter de suiker helemaal opgenomen heeft.
    De eieren een voor een toevoegen en romig kloppen.
    Dan het zelfrijzendbakmeel, zout en vanillesuiker toevoegen en goed door mixen. Verdelen over de vormpjes en 20 minuten op 180 bakken.
     
  18. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.811
    4.453
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Abbo!!

    Ik gebruik ook geen zakjes en pakjes meer.... Behalve als ik uiensoep wil... Dat is mijn quilty pleasure ;)
    Honig, vol met slechte meuk maar ohhh zo lekker!!

    Kom maar op dus met een gezond alternatief!!
     
  19. gien

    gien Fanatiek lid

    30 jan 2008
    1.876
    2
    38
    huismoedertje ;)
    ergens!
    abbo! ik wil me er ook eens in gaan verdiepen... jullie hebben al veel goede tips gegeven!
     
  20. maartjev

    maartjev Fanatiek lid

    9 mrt 2009
    1.534
    0
    0
    pas lekkere krokamte kip gemaakt, was een beetje een per ongeluk recept want ik had niet veel meer in huis... maar het bleek een succes bij man en zoontje (ikzelf eet vega)..

    Kip in blokjes snijden, formaat grote dobbelsteen
    kip marineren naar smaak, ik heb er alleen olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, peper, zout, suiker doorheen gedaan en toen afgedekt uur in koelkast laten staan.
    mengsel maken van vers geraspte parmezaanse kaas, beschuitkruimels, peper, zout in een kom.
    Twee eitjes loskloppen in een kom.
    kip door ei halen, door beschuit/kaasmengsel, weer door ei en weer door beschuit/kaasmengsel. in een kom doen, afdekken en weer even in koelkast zetten.
    daarna de kip in ruim plantaardige olie bakken of frituren.
     

Deel Deze Pagina