Pasta pesto 2 pers Groene pesto (ik gebruik 1 klein potje, je kunt het ook zelf maken) 250 gr Romaatjes of cherrytomaatjes doormidden gesneden 1 bakje ricotta 2 uien in ringen 200-300 Gr. Kipfilet Peper en zout 75 gr p.p. Pasta naar keuze (ik gebruik meestal penne of tagliatelle) Oven voorverwarmen 200 graden. Kipfilet in blokjes bakken in olijfolie. Hoeven niet gaar te zijn maar wel rondom wit. Uien mee fruiten. Op smaak brengen met peper en zout. Potje pesto erdoor roeren, ricotta erdoor en tomaten. Alles in ovenschaal doen en 25-30 min in de oven zetten. Pasta koken en klaar! Lekker met parmezaanse kaassnippers en pijnboompitten.
Wat een goed topic. Ik kook nog niet helemaal zonder pakjes en zakjes maar ik wil dit wel meer gaan doen. Dus abbo
Het officiële recept (heb t van smulweb, waar ik trouwens veel vandaan haal) wordt met paprika gemaakt. Dat zou dus een optie zijn. Ik lust geen paprika, vandaar dat het bij mijn recept er niet bij zit, meestal maak ik er een salade bij, of boontjes.
Lekkerste Penne ever 1 doosje cherrytomaatjes 3 bosuitjes (van groot belang voor de smaak) 200 gram boerenmetworst (droge worst, plakjes) 1 zak penne (350 gr) 1 bakje mascarpone (kaasvak) 1 snufje peper en zout 2 eetlepels olijfolie 1 zakje geraspte kaas 125 gr. De cherrytomaatjes halveren. Penne beetgaar koken volgens aanwijzingen pak. De mascarpone erdoor roeren totdat het geheel is opgenomen. Dan alles gesneden erdoorheen mengen met een lepel, ook de geraspte kaas mengen als laatst. Klein beetje peper en zout er door heen roeren. In een ingevette ovenschaal doen en 20 min 180 C tot het bovenste penne een beetje bruin ziet.
Budget wraps: 200 gram bloem 125 ml water 1 eetlepel olijfolie snufje zout Kneed bovenstaande ingrediënten vijf minuten door. Laat het deeg een half uur rusten onder een theedoek. Verdeel het deeg in vier of zes balletjes en rol ze heel dun uit op een met bloem bestoven aanrecht. Verhit een grote koekenpan. Geen olie of boter gebruiken! Bak de wraps 1 minuut aan beide zijden. Vulling kun je natuurlijk eindeloos mee variëren, wij doen meestal dit: 1 blik kidneybonen 1 blik mais half bakje champignons, kleingesneden rode en groene paprika, kleingesneden 1 ui, gesnipperd Fruit de ui een paar minuutjes, doe dan de paprika en champignons erbij en bak een paar minuten mee. Op het laatst de mais en kidneybonen erbij. Kruiden met chilipoeder, paprikapoeder en komijn naar smaak. Wat je er verder bij kunt doen: - kipblokjes of gehakt - creme fraiche - ontvelde tomaten
Klinkt lekker! Draai je het gehakt ook een keer om voor de aardappel etc. er op komt of wordt het gaar vanaf beneden? Want ik neem aan dat de kant met aardappel boven blijft toch?
Leuk topic Gebruik zelf regelmatig recepten van de AH, maar ook uit kookboeken. Zijn inmiddels bijna helemaal van de pakjes en zakjes af.
Abbo wil ook van de zakjes en pakjes af, voordat ons meisje echt gaat mee eten, mijn kruidentuin is in aanplanting
Nee ik draai het niet om. Door de deksel die op de pan zit word het helemaal gaar van binnen! Aardappel inderdaad bovenop op het tomatenpuree leggen!
Spaghetti alla puttanesca Nodig voor de tomatensaus: - 1 kg tomaten (vers, ontdaan van het velletje of gepelde uit blik) - 1 blikje tomatenpuree - 2 uien - basilicum naar smaak - olijfolie - knoflook naar smaak Voor de spagetti - pasta (spagetti, maar kan ook met andere soorten) - blikje tonijn, uitgelekt - blikje ansjovis in olie - kappertjes - zwarte olijven zonder pit - citroensap - knoflook - parmezaanse kaas. Maak eerst de tomatensaus. Deze kun je in grote hoeveelheden maken, invriezen en voor diverse pasta's gebruiken. Fruit de in stukjes gesneden ui en knoflook aan in olijfolie. Voeg de tomaten toe en bak even mee. Voeg daarna een glas water, basilicum en de tomatenpuree toe en laat 15-30 minuten inkoken. Daarna de saus pureren met een staafmixer. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en laat uitlekken. Haal de ansjovis uit het bakje, en snijd deze in stukjes. Bak in de olie uit het blikje de ansjovis, kappertjes en knoflook even aan. Voeg de in partjes gesneden olijven en klein gemaakte tonijn toe en bak even mee. Voeg daarna de tomatensaus en de uitgelekte pasta toe. Besprenkel met wat citroensap en olijfolie en roer voorzichtig door. Even verwarmen en daarna opdienen. Lekker met een beetje parmezaanse kaas. De meeste hoeveelheden zijn naar eigen invulling van smaak. Als je de tomatensaus al hebt kost dit gerecht je ca. 15 min.
Groenekoolstamppot met kaas en rookworst Nodig: (4 personen) - 750 gr groene kool - 1 kg aardappelpuree - zout en peper naar smaak - 1 rookworst (naar keuze) - 1,5 eetlepel mosterd - melk - boter - 100 gr belegen kaas Kook de rookworst volgens aanwijzing op de verpakking. Kook de aardappels. Giet ze af en maak samen met de melk en de boter en zout er aardappelpuree van. Snijd de rookworst in plakjes en de kaas in kleine stukjes. Roer dit door de puree. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook en blancheer hierin de groene kool ongeveer 5 min. Voeg de kool na uitlekken aan de puree toe. Maak af met zout en peper.
Romige varkensreepjes Varkensreepjes 250gr champignons Provencaalse kruiden (naar smaak) Bekertje creme fraiche Honing (naar smaak) peper en zout (naar smaak) Varkensreepjes bakken, provencaalse kruiden toevoegen. Champignons meebakken, ik doe er nog wat provencaalse kruiden bij dan. Creme fraiche en honing toevoegen, even laten koken. Naar smaak wat peper, zout en eventueel nog wat provencaalse kruiden toevoegen. Lekker met tagliatelle of op brood (kampioentje) Je kunt natuurlijk ook ander vlees gebruiken. -------------------------------------------------- Zuurkool schotel. Aardappelen Zuurkool Gehakt Ui Paneermeel Aardappelen koken, daarna pureren. Gehakt rullen, ui meebakken. Ovenschaal invetten. Beginnen met laag gehakt. Daar bovenop de zuurkool. Eindigen met de puree. Wat paneermeel er overheen strooien. Weet zo even niet hoe lang hij in de oven gaat, doe het altijd een beetje op gevoel. Volgens mij op 180gr
Wat leuk zeg dit forum! Wij zijn sinds een jaar ook steeds meer aan het minderen van pakjes. Mijn recept voor de lekkerste cupcakes: 125gr zachte roomboter 125 gr suiker 125 gr zelfrijzendbakmeel 2 middel eieren Zakje vanillesuiker Halve tl zout Boter romig kloppen en dat de suiker beetje bij beetje toevoegen totdat de boter de suiker helemaal opgenomen heeft. De eieren een voor een toevoegen en romig kloppen. Dan het zelfrijzendbakmeel, zout en vanillesuiker toevoegen en goed door mixen. Verdelen over de vormpjes en 20 minuten op 180 bakken.
Abbo!! Ik gebruik ook geen zakjes en pakjes meer.... Behalve als ik uiensoep wil... Dat is mijn quilty pleasure Honig, vol met slechte meuk maar ohhh zo lekker!! Kom maar op dus met een gezond alternatief!!
pas lekkere krokamte kip gemaakt, was een beetje een per ongeluk recept want ik had niet veel meer in huis... maar het bleek een succes bij man en zoontje (ikzelf eet vega).. Kip in blokjes snijden, formaat grote dobbelsteen kip marineren naar smaak, ik heb er alleen olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, peper, zout, suiker doorheen gedaan en toen afgedekt uur in koelkast laten staan. mengsel maken van vers geraspte parmezaanse kaas, beschuitkruimels, peper, zout in een kom. Twee eitjes loskloppen in een kom. kip door ei halen, door beschuit/kaasmengsel, weer door ei en weer door beschuit/kaasmengsel. in een kom doen, afdekken en weer even in koelkast zetten. daarna de kip in ruim plantaardige olie bakken of frituren.