Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussion in 'De lounge' started by Esmaralda, Nov 16, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    Mar 3, 2009
    6,374
    0
    36
    Female
    Doktersassistente
    Limburg
    pff gister werd mijn boefje opgenomen met het rota virus en uitdrogingg.. hij kreeg een neussonde en moest blijven, maar voor vandaag stond de bobo opdracht..

    gelukkig mocht hij vanmiddag mee naar huis en heb ik met mijn laatste energie de taart afgemaakt.. ik hoop dat de moeder en de jarige er dalijk blij mee zijn!
     
  2. mw21

    mw21 VIP lid

    Oct 24, 2010
    5,173
    168
    63
    Zorg
    't Westen
    Agh wat sneu!

    Leuke taart!!!

    Ik heb alles uitgestald op tafel boekjes erbij en een lege portemonnee haha
    Begin vanaaf met bloemen oefenen gumpaste
     
  3. Bloem2

    Bloem2 Niet meer actief

    Hij staat hier NU in de oven!
     
  4. Ana leigh

    Ana leigh Fanatiek lid

    Feb 11, 2013
    1,753
    9
    38
    Female
    x
    Ik lees net pas mee in dit topic, maar wil hier wel graag even op reageren!

    Ik had dat met cupcakes altijd, maar nu doe ik als ze uit de oven komen, dus nog in het blik/silliconevorm een grote houten broodplank eroverheen leggen, dan worden ze mooi plat. (eventueel nog een stapel zware borden erop, voor als de broodplank niet zwaar genoeg is.) :D

    Liefs,
     
  5. xBLOEMPJE

    xBLOEMPJE Bekend lid

    Mar 15, 2013
    896
    1
    0
    Zuid Holland
    Ik zie me toch lekkere dingen voorbij komen. Misschien dan toch morgen op mn vrije dag een taart maken, nu best trek in.
     
  6. mw21

    mw21 VIP lid

    Oct 24, 2010
    5,173
    168
    63
    Zorg
    't Westen
    Vraagje:

    Als jullie de fondant of marsepein (wat doen jullie meestal? ) over de taart doen. Doen jullie daar dan iets onder waardoor het plakt of gaat dat vanzelf?

    Ik ga er stevig opgeklopte slagroom en jam tussen doen. Kan ik dat al morgen doen tot zondag bewaren? Dan zkr inde koelkast? Maar als die al bekleed is gaat de fondant in de kou dan nie scheuren?

    T liefst doe ik verse schijfjes aarbei op de slagroom maar of dat lang lkkr blijft?

    Hopelijk kunnen jullie me verder helpen :)
     
  7. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    Mar 3, 2009
    6,374
    0
    36
    Female
    Doktersassistente
    Limburg
    ik kan je niet met alles helpen maar ga het proberen..

    ik strijk mijn taart na het vullen af met botercreme (kan ook met genache) laat dit opstijven in de koelkast opstijven (1 nacht) en beleed het de dag erna met marsefond (50/50 marsepein/fondant) en zet hem dan weer in de koeling totdat hij opgehaald word, hierdoor gaat de bekleding niet scheuren!
     
  8. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    En dan nog een nachtje in de koelkast... Ben benieuwd wat je er van vind!

    Nikske, gelukkig heb je nog, ondanks erg vervelende omstandigheden, een mooie taart af kunnen leveren! Respect hoor!
    Hopeijk gaat het al wat beter met kindjelief!
     
  9. Maia

    Maia Niet meer actief

    na een half jaartje pauze i.v.m. geboorte Tim heb ik een paar weken geleden weer eens een taartje gemaakt voor mijn zus.
     
  10. vlavlip83

    vlavlip83 Bekend lid

    Jul 31, 2010
    795
    13
    18
    Gouda
    Wauw wat maken jullie mooie puzzelplaatjes zeg!
    Hoe krijg je dat zo mooi voor elkaar...

    Hier vandaag aan de slag voor mijn dochters verjaardag, idee heb ik van hier gepikt geloof ik..
     
  11. Milujem

    Milujem Niet meer actief

    Hoi dames,

    Ik lees al echt een hele poos mee, maar het begon gisteren toch te kriebelen. Had alleen fondant en poedersuiker in huis, maar toch heb ik dit ervan weten te maken. En trots dat ik er op ben :D
    Vanavond wordt hij aangesneden, nu hopen dat hij ook smaakt!

    View attachment 313992
     
  12. mw21

    mw21 VIP lid

    Oct 24, 2010
    5,173
    168
    63
    Zorg
    't Westen
    Leuk!!!

    Dames smeren jullie wel eens af met chocopasta?
     
  13. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    Mar 3, 2009
    6,374
    0
    36
    Female
    Doktersassistente
    Limburg
    Maia: wat een sprookjesachtige taart!! mooi

    Milujem: leuk gedaan :) gewaagd dat zwart met wit..

    Mw21: nee nog nooit gedaan eigenlijk.. Zou wel goed moeten kunnen, maar dan wel lang genoeg laten opstijven in de koeling voordat de fondanr eroverheen gaat
     
  14. giraf

    giraf Niet meer actief

    Vraagje aan de pro's hier: :)

    Ik wil voor mijn verlof cakes trakteren met muisjes erop.
    Dus gewoon cupcakes en dan roze/blauwe muisjes erop, maar hoe "plak" ik die muisjes het beste vast op de cakejes?


    Ik vind van die glazuur uit zo'n pakje altijd zo'n geklieder :)


    Hebben jullie tips?
     
  15. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    Apr 25, 2011
    6,046
    2,913
    113
    't Gezellige Brabant
    Ja, laatst gedaan met de witte chocopasta van AH. Deze moet je zelfs een klein beetje verwarmen om ´m goed smeerbaar te maken (20 seconden ofzo, niet heel lang). Ik had de tussenlagen er ook mee gedaan en er verse frambozen tussen gedaan. De biscuit was een chocolade biscuit. Ik heb 'm niet eens meer gekoeld. Een paar uurtjes later hebben we er heerlijk van gesmuld! Nu zijn we hier wel echte zoetekauwen hoor!
     
  16. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    Aug 2, 2010
    3,692
    32
    48
    Mooie taarten weer!!!

    Ik smeer altijd af en.laat m maar heel even.in de koelkast voor ik.m verder bekleed. Maak vaak op zaterdag en dan.ziet er zondag nog perfect uit.

    Net een taartje voor neefje gemaakt. Vanavond/morgenochtend nog een taart maken voor nichtje. Morgen vieren ze hun 2e en 3e verjaardag.
    Treintjes zijn echt haha, boetseren kan ik niet.
     
  17. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    Mar 3, 2009
    6,374
    0
    36
    Female
    Doktersassistente
    Limburg
    cvm leuk gedaan! wou al gaan zeggen dat je koning bent in boetseren, maar had het de eerste keer verkeerd gelezen :) .. je neefje zal er heel blij mee zijn!
     
  18. Elleinad

    Elleinad Fanatiek lid

    Aug 22, 2012
    1,361
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hay allemaal!

    Ik lees al een tijdje mee en jullie hebben me geinspireerd om eens aan de bak te gaan.. Helaas ben ik echt totaal geen held in en zit nu met een probleem..
    Ik heb de basis net uit de over gehaald.. Even af laten koelen en wilde m uit de vorm halen. Toen ik dat deed kwam ik erachter dat de onderkant nog helemaal soppig was :S echt heel vies!! T gekke is dat mn sateprikker wel gewoon schoon druit kwam toen ik die getest had.. Ik heb nu mn taart terug in de oven gedaan met een aluminiumfolietje drover maar gaat dit nog werken of gaat ie nu helemaal uitdrogen??

    En dan nog een vraag.. Wat is afsmeren en wanneer moet je dat doen?:)

    Hoop dat jullie me kunnen helpen! Ook als de taart niet meer te redden is zou ik heeelll graag tips willen hoe ik dit de volgende keer kan voorkomen..:cool:
     
  19. Bloem2

    Bloem2 Niet meer actief

    Ja, ik heb keurig een nachtje gewacht ;).
    En inderdaad, super lekker! Maar ik vond hem ook best machtig!
    Wel zeker voor herhaling vatbaar. Zelfs mijn man vond hem lekker :)
     
  20. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    Mar 3, 2009
    6,374
    0
    36
    Female
    Doktersassistente
    Limburg
    meiden ik heb jullie hilp nodig...

    het zoontje van mijn baas is 4 en 2jaar geleden kregen ze te horen dat hij leukemie had, aankomende week is zijn laatste chemo...

    Nou zou ik graag een taart voor hem en de rest van het gezin willen maken, maar weet niet goed wat... ik wil het echt als verrassing doen dus wil mijn baas niet vragen waar hij fan ofzo van is...

    dussss wat zouden jullie maken?
     

Share This Page