Hier een lekker 'Kip Kerrie' recept, gekregen van mijn lieve vriendin! Weet niet of die al voorbij is gekomen? Nodig voor 2 personen: * 300 gram kip * Gele paprika * Bosui (3 stengels) * kipkruiden * 2 tenen knoflook * 1 maggiblokje * Kerriepoeder * Mix groentesaus milde kerrie (honig) Bereiding: * Kip in stukjes snijden en bakken in olijfolie. Kipkruiden toevoegen. * Geperste of fijn gesneden knoflook en in blokjes gesneden paprika toevoegen, even fruiten. * 2 theelepels kerriepoeder erbij doen. * 250 a 300 ml water + maggiblokje aan het mengsel toevoegen. * Wanneer het blokje opgelost is, wat mix voor groentesaus erbij doen tot de saus de gewenste dikte heeft. * In ringetjes gesneden bosui erbij doen. * 20 minuten op laag vuur laten sudderen. Lekkerrrrr!!
Heerlijk recept van mijn tante uit Canada, spinazietaart. Deeg: 350 gram bloem, ong 150 gram boter, paar eetlepels water en twee eetlepels azijn. Mengen en kneden, water voorzichtig toevoegen tot deeg de juiste dikte heeft. Een taartvorm beboteren en met bloem bestuiven, bekleden met 3/4e van het deeg. Een uitje snipperen en fruiten in een beetje olie, dan een grote zak bladspinazie roerbakken, beetje peper en zout en twee eetlepels azijn. Het deeg beleggen met plakken ham en daarover plakken kaas, dan helft van de spinazie erover, weer plakken ham en dan plakken kaas, de rest van de spinazie. 4 eieren klutsen en eroverheen gieten. Klein beetje overhouden om toplaag deeg mee te bestrijken. 1/4e van het deeg uitrollen en op de taart leggen. Randjes aandrukken en bestrijken met ei. Kan evt ook met een klein beetje melk als je geen ei meer over hebt. Dan kleine drie kwartier in de oven op 200 graden.
Wat maaltijdsalades die ik vooral in de zomer lekker vind. Lekker fris en snel klaar, want je hoeft de groenten niet te koken/bakken. Pastasalade: - Penne (na het koken ff apart zetten en beetje af laten koelen, scheutje olijfolie erdoor om te zorgen dat het niet aan elkaar plakt) - Komkommer - Rucola - Tomaat - Mais - Brie - Eventueel hamblokjes (doe ik zelf nooit, vegetarisch) Pastasalade 2: - Macaroni - Rode pesto - Pijnboompitjes - Ui, klein gesneden - Rode paprika - Eventueel geitenkaas Couscous salade: - Couscous - Verse koriander - Beetje verse munt eventueel - Bieslook of bosui - Kaneel - Paprika - Tomaat - Komkommer - Mango - Feta of geitenkaas
????? Vervang dat blokje nou gewoon door zout en peper! En een mix groentesaus gewoon door maizenapapje en verse tuinkruiden!
Mijn lasagne: Gehakt rul bakken, 1-2 grote uien fijnsnijden en mee bakken, rode paprika in stukken snijden en meebakken, knoflook erboven uitpersen (4 teentjes ongeveer), naar smaak gedroogde oregano toevoegen. Dan 1 blikje tomatenpuree toevoegen en even meebakken. Blik gepelde tomaten toevoegen. Op smaak brengen met peper (evt zout, doe ik zelf niet). 1 bakje verse champignons in plakjes snijden en laten meesudderen gedurende tien minuten. Van boter, bloem en melk een roux maken. Als deze vloeibaar genoeg is geraspte kaas (pak meestal oude kaas) toevoegen en op smaak brengen met peper nootmuskaat (zout). In ovenschaal verdelen. Hier gaat ie 45 min in de oven op 180 graden.
Pasta recept: Rundergehakt Italiaanse groenten (diepvries AH) Tomatenpuree Gepelde tomaten Oregano of Italiaanse kruiden Veel pesto Parmezaanse kaas Peper (zout) Ik laat ook wel eens het gehakt weg en maak er een vegetarische saus van.
Pasta met spinazie Spekreepjes (mager) Ui Champignons Spinazie (Slagroom) kan ook er zonder Ui, spekreepjes en champignons aanbakken, daarna spinazie erbij evt op smaak maken met slagroom. Pasta koken en klaar.
Hongaarse zuurkool: Gehakt rul bakken met Italiaanse kruiden en een ui, rode paprika fijnsnijden en erbij doen. Aardappelen koken en zuurkool koken volgens aanwijzingen. Van aardappelen een puree maken met melk (en evt boter). Als zuurkool gaar is deze bij gehakt. Aardappelpuree erbij en goed doorroeren.
Ook maar even een populair receptje van ons posten. Ingrediënten 500 gram pasta (ik maak altijd zelf, maar dat moet je natuurlijk wel willen en kan volgens mij ook prima uit een "pak") Circa halve liter groentebouillon Klein scheutje melk 1 Courgette in stukjes 3 paprika's in stukjes 200 gram champignons in plakjes 3 uien in stukjes 200 gram jong belegen kaas Zout Peper Kerrie 1 eetlepel grove zaanse mosterd 15 gram boter 15 gram bloem In één pan de groente (muv champignons) met een klein scheutje olijfolie roerbakken. Na ongeveer 5 min. champignons, peper en zout toevoegen. In een andere pan de boter smelten. Bloem toevoegen. Dan ongeveer 1/3 van de bouillon en een klein scheutje melk toevoegen en goed roeren. Kerrie en mosterd toevoegen en het sausje verdunnen met zoveel bouillon, tot de saus ongeveer "dik" van de lepel afloopt. Ondertussen de pasta koken. De saus toevoegen aan het groentemengsel. Kaas erbij en goed laten smelten. De gekookte pasta hier doorheen roeren. Eventueel serveren met verse sla ofzo. Is hier altijd een zeer gewild gerecht
Niet goed om dit topic voor etenstijd te bekijken. Hier vanavond e nummer vrije pasta of zit het ook in de fusili enzo? Mag ik een verzoekje plaatsen? Iemand een lekker recept voor Turkse durum? Wij aten altijd die van knorr wereldgerechten maar ik wil die zonder pakje maken.
Onze pompoensoep. Supersimpel Pompoen halveren, pitten er uit halen en apart houden. Met snijkant naar boven in ovenschaal leggen. In holtes teen knoflook en in parten gesneden ui leggen. Wat olijfolie er over druppelen. In oven van 125-150 graden laten gaarroosteren. Duurt ruim een uur. Pompoen uit oven halen als ie helemaal zacht is en beetje laten afkoelen. Zachte pompoenmassa uit pompoen in pan lepelen. Je houdt een heel dun velletje over (bij sommige soorten zoals butternut zo dun dat een deel ook in de pan belandt...prima). Wil je een grove soep dan stamp je de massa met een stamppotstamper, wil je een fijne doep dan zet je de staafmixer er op. Heet water erbij tot soep gewenste dikte heeft en op smaak brengen met peper en zout. Je kunt bij het roosteren halverwege wat verse groene kruiden op de pompoen doen, of je kunt wat verse kruiden over de soep strooien. Andere lekkere smaakmakers en vulling: Gemberwortel Kokosmelk Appel Wortel Zelfgemaakte bouillon
Rode curry 1/2 Zak Mexicaanse groente (diepvries ah) 2 blikken tomaten blokjes Ui Knoflook Kerriepoeder. Klein blikje tomaten puree Bouillion 200 cc (van de bio winkel zonder e nummers) Snipper het uitje en pers de knoflook fijn. Bak dit even en doe er een eetlepel kerriepoeder bij. Gooi daar vervolgens de tomaten en boullion bij. Goed roeren en dan een halve zak groente erbij. Half uurtje laten prutelen en serveren met rijst.
Ik kookte al zonder al te veel pakjes maar tegenwoordig let ik er nog beter op.... wat ik wel gebruik is HERBAMARE, dit is ook vrij van toevoegingen {ik doe het gok dieet} ik heb ook een aantal receptjes; Groente risotto met brie -risotto rijst -italiaanse groente {evt mix} -brie -italiaanse kruiden Groente kruiden met italiaanse kruiden en roerbakken. Risooto met herbamare 20min laten koken. Brie in blokjes snijden en dan alles mengen. ------------- couscous maroc -pak couscous maroc -gehakt 200gr -gembersiroop -ketjap -groente: tauge, ui, courgette, paksoi, aubergine {naar keuze} Couscous volgens gebruiksaanwijzing. Gehakt in wok, gesneden groente wokken, scheut gembersiroop en scheut ketjap ------------- `Risotto met spek en prei -2 speklappen in reepjes -1 eetl oregano -300 gr risottorijst -700ml water {officieel boulion maar met zout of herbamare kan ook} -2 prei in reepjes -100 gr parmazaansekaas Oregano, zout en peper op spek en goudbruikbakken. Risotto en beetje bij beetje 700ml heet water met kruiden er bij. Als alle water erbij is en rijst beetgaar is dan prei toevoegen. Als laatste de kaas toevoegen. -------- spinazie schotel 1.5kg aardappelen -olijfolie -kerriepoeder -100ml melk 900gr spinazie 200gr kaas 8eieren kook aardappelen gaar fruit knoflook in olie, spinazie er 5-7 min bij. Aardappels fijn stampen met 1 eetl. olijfolie, kerrie zout peper en melk. Schep puree in een overnschaat, helft van de kaas erover en de spinazie, maak 8 kuiltjes en hierin het ei. bestrooi met de rest van de kaas. ------------- zomer gratin 400gr rundergekt, kruiden en paneermeel 2teen knoflook 1eetl oregano 1 ei losgeklopt 125ml kookroom 2 grote tomaten 1 courgette 100 gr ger. kaas 450 gr aardappelschijfjes {totaal ongeveer 6.50} Balletjes maken van het gehakt. Zet aardappelschijfjes met room op, zout en peper, knoflook en oregano toevoegen, ongeveer 3 min. Verdeel courgette en tomaat hieroverheen de balletjes en bestrooi met kaas. PLaats dit ongeveer 30 min in een overn bij 175 graden ---------- spruitjes stampot 1kg aardappelen 750gr spruitjes spekreepjes 2ei 200 gr roomkaas 200 ml warme melk Kook aardappelen 20 min en spruitjes 15 min bak spekjes klop de eieren los met de roomkaas {bv monchou} Verwarm de grill voor. Meng de puree met de helft van de spekjes en het helft roommengsel. Schep alles in een ovenschotel en doe de rest van het mengsel erover. Zet voor ongeveer 5 min onder de gril. schep als het klaar is uit de oven de rest van het spek erover. -> het kunnen spek blokjes zijn maar bijvoorbeeld bacon ---- ok ok ik kom erachter dan bijna alles zonder pakjes is in mijn eigen boekje.... ik heb nog in de aanbieding; -spaghettie met pestoroom -kaassoep -macaroni ham kaas -tonijnsoesjes -bloemkool ovenschotel -macaroni met verse spinazie -koude kip macaroni -aardappelkoekjes van puree -tripoli -maaltijd salade met kip -quesadilla's -heerlijke kipmacaroni -brocolie stamp met feta
Lees lekkere dingen! Vraagje ; lees in veel recepten dat er een bouillon blokje gebruikt wordt of geen verse kruiden. Hoe doen jullie dat met je kleine kinderen en het zout gehalte van de maaltijd?