Een topic voor iedereen die willen koken zonder pakjes en zakjes.

Discussie in 'De lounge' gestart door Eerised90, 20 mrt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SuuuuuS

    SuuuuuS Actief lid

    23 aug 2012
    358
    0
    0
    Verzorgende IG op een PG-afdeling
    Gelderland
    Hier een lekker 'Kip Kerrie' recept, gekregen van mijn lieve vriendin! ;)
    Weet niet of die al voorbij is gekomen? :D

    Nodig voor 2 personen:
    * 300 gram kip
    * Gele paprika
    * Bosui (3 stengels)
    * kipkruiden
    * 2 tenen knoflook
    * 1 maggiblokje
    * Kerriepoeder
    * Mix groentesaus milde kerrie (honig)

    Bereiding:

    * Kip in stukjes snijden en bakken in olijfolie. Kipkruiden toevoegen.
    * Geperste of fijn gesneden knoflook en in blokjes gesneden paprika toevoegen, even fruiten.
    * 2 theelepels kerriepoeder erbij doen.
    * 250 a 300 ml water + maggiblokje aan het mengsel toevoegen.
    * Wanneer het blokje opgelost is, wat mix voor groentesaus erbij doen tot de saus de gewenste dikte heeft.
    * In ringetjes gesneden bosui erbij doen.
    * 20 minuten op laag vuur laten sudderen.


    Lekkerrrrr!!
     
  2. henkie24

    henkie24 Niet meer actief

    zal idd heerlijk zijn maar een maggiblokje en de mix van maggi zijn bij mijn toch echt pakjes/zakjes;)
     
  3. SuuuuuS

    SuuuuuS Actief lid

    23 aug 2012
    358
    0
    0
    Verzorgende IG op een PG-afdeling
    Gelderland

    Hihi! Sorry iets vals spelen! ;)
     
  4. Fairy Tale

    Fairy Tale Fanatiek lid

    23 mei 2007
    2.486
    7
    38
    Heerlijk recept van mijn tante uit Canada, spinazietaart.

    Deeg:
    350 gram bloem, ong 150 gram boter, paar eetlepels water en twee eetlepels azijn. Mengen en kneden, water voorzichtig toevoegen tot deeg de juiste dikte heeft. Een taartvorm beboteren en met bloem bestuiven, bekleden met 3/4e van het deeg.

    Een uitje snipperen en fruiten in een beetje olie, dan een grote zak bladspinazie roerbakken, beetje peper en zout en twee eetlepels azijn.

    Het deeg beleggen met plakken ham en daarover plakken kaas, dan helft van de spinazie erover, weer plakken ham en dan plakken kaas, de rest van de spinazie. 4 eieren klutsen en eroverheen gieten. Klein beetje overhouden om toplaag deeg mee te bestrijken.

    1/4e van het deeg uitrollen en op de taart leggen. Randjes aandrukken en bestrijken met ei. Kan evt ook met een klein beetje melk als je geen ei meer over hebt.

    Dan kleine drie kwartier in de oven op 200 graden.
     
  5. Snaud

    Snaud Actief lid

    17 nov 2012
    432
    0
    16
    NULL
    NULL
    Wat maaltijdsalades die ik vooral in de zomer lekker vind. Lekker fris en snel klaar, want je hoeft de groenten niet te koken/bakken.

    Pastasalade:
    - Penne (na het koken ff apart zetten en beetje af laten koelen, scheutje olijfolie erdoor om te zorgen dat het niet aan elkaar plakt)
    - Komkommer
    - Rucola
    - Tomaat
    - Mais
    - Brie
    - Eventueel hamblokjes (doe ik zelf nooit, vegetarisch)

    Pastasalade 2:
    - Macaroni
    - Rode pesto
    - Pijnboompitjes
    - Ui, klein gesneden
    - Rode paprika
    - Eventueel geitenkaas

    Couscous salade:
    - Couscous
    - Verse koriander
    - Beetje verse munt eventueel
    - Bieslook of bosui
    - Kaneel
    - Paprika
    - Tomaat
    - Komkommer
    - Mango
    - Feta of geitenkaas
     
  6. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    ?????
    Vervang dat blokje nou gewoon door zout en peper!
    En een mix groentesaus gewoon door maizenapapje en verse tuinkruiden!
     
  7. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Mijn lasagne:

    Gehakt rul bakken, 1-2 grote uien fijnsnijden en mee bakken, rode paprika in stukken snijden en meebakken, knoflook erboven uitpersen (4 teentjes ongeveer), naar smaak gedroogde oregano toevoegen. Dan 1 blikje tomatenpuree toevoegen en even meebakken. Blik gepelde tomaten toevoegen. Op smaak brengen met peper (evt zout, doe ik zelf niet). 1 bakje verse champignons in plakjes snijden en laten meesudderen gedurende tien minuten.

    Van boter, bloem en melk een roux maken. Als deze vloeibaar genoeg is geraspte kaas (pak meestal oude kaas) toevoegen en op smaak brengen met peper nootmuskaat (zout).

    In ovenschaal verdelen. Hier gaat ie 45 min in de oven op 180 graden.
     
  8. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Pasta recept:

    Rundergehakt
    Italiaanse groenten (diepvries AH)
    Tomatenpuree
    Gepelde tomaten
    Oregano of Italiaanse kruiden
    Veel pesto
    Parmezaanse kaas
    Peper (zout)

    Ik laat ook wel eens het gehakt weg en maak er een vegetarische saus van.
     
  9. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Pasta met spinazie

    Spekreepjes (mager)
    Ui
    Champignons
    Spinazie
    (Slagroom) kan ook er zonder

    Ui, spekreepjes en champignons aanbakken, daarna spinazie erbij evt op smaak maken met slagroom.

    Pasta koken en klaar.
     
  10. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Hongaarse zuurkool:

    Gehakt rul bakken met Italiaanse kruiden en een ui, rode paprika fijnsnijden en erbij doen. Aardappelen koken en zuurkool koken volgens aanwijzingen. Van aardappelen een puree maken met melk (en evt boter). Als zuurkool gaar is deze bij gehakt. Aardappelpuree erbij en goed doorroeren.
     
  11. Hopefultimes

    Hopefultimes Fanatiek lid

    5 sep 2012
    2.209
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ook maar even een populair receptje van ons posten.

    Ingrediënten
    500 gram pasta (ik maak altijd zelf, maar dat moet je natuurlijk wel willen en kan volgens mij ook prima uit een "pak")
    Circa halve liter groentebouillon
    Klein scheutje melk
    1 Courgette in stukjes
    3 paprika's in stukjes
    200 gram champignons in plakjes
    3 uien in stukjes
    200 gram jong belegen kaas
    Zout
    Peper
    Kerrie
    1 eetlepel grove zaanse mosterd
    15 gram boter
    15 gram bloem

    In één pan de groente (muv champignons) met een klein scheutje olijfolie roerbakken. Na ongeveer 5 min. champignons, peper en zout toevoegen.
    In een andere pan de boter smelten. Bloem toevoegen.
    Dan ongeveer 1/3 van de bouillon en een klein scheutje melk toevoegen en goed roeren.
    Kerrie en mosterd toevoegen en het sausje verdunnen met zoveel bouillon, tot de saus ongeveer "dik" van de lepel afloopt.
    Ondertussen de pasta koken.
    De saus toevoegen aan het groentemengsel.
    Kaas erbij en goed laten smelten.
    De gekookte pasta hier doorheen roeren.

    Eventueel serveren met verse sla ofzo.
    Is hier altijd een zeer gewild gerecht;)
     
  12. mart

    mart Fanatiek lid

    2 jun 2012
    2.201
    0
    36
    NULL
    NULL
    Niet goed om dit topic voor etenstijd te bekijken. ;)
    Hier vanavond e nummer vrije pasta :) of zit het ook in de fusili enzo?

    Mag ik een verzoekje plaatsen? Iemand een lekker recept voor Turkse durum? Wij aten altijd die van knorr wereldgerechten maar ik wil die zonder pakje maken.
     
  13. vgg

    vgg Bekend lid

    8 okt 2010
    522
    21
    18
    NULL
    NULL
    Klassieke Franse uiensoep | Koken voor mijn dochter

    Janken geblazen met het snijden, maar jummie!
     
  14. zwangerevrouw

    zwangerevrouw Fanatiek lid

    22 jul 2011
    2.115
    222
    63
    iemand mn penne mascarpone al geprobeerd??
     
  15. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Onze pompoensoep. Supersimpel

    Pompoen halveren, pitten er uit halen en apart houden.
    Met snijkant naar boven in ovenschaal leggen. In holtes teen knoflook en in parten gesneden ui leggen. Wat olijfolie er over druppelen.
    In oven van 125-150 graden laten gaarroosteren. Duurt ruim een uur.
    Pompoen uit oven halen als ie helemaal zacht is en beetje laten afkoelen. Zachte pompoenmassa uit pompoen in pan lepelen. Je houdt een heel dun velletje over (bij sommige soorten zoals butternut zo dun dat een deel ook in de pan belandt...prima). Wil je een grove soep dan stamp je de massa met een stamppotstamper, wil je een fijne doep dan zet je de staafmixer er op. Heet water erbij tot soep gewenste dikte heeft en op smaak brengen met peper en zout.

    Je kunt bij het roosteren halverwege wat verse groene kruiden op de pompoen doen, of je kunt wat verse kruiden over de soep strooien.

    Andere lekkere smaakmakers en vulling:
    Gemberwortel
    Kokosmelk
    Appel
    Wortel
    Zelfgemaakte bouillon
     
  16. Merryl

    Merryl Fanatiek lid

    25 jun 2012
    4.368
    192
    63
    Rode curry

    1/2 Zak Mexicaanse groente (diepvries ah)
    2 blikken tomaten blokjes
    Ui
    Knoflook
    Kerriepoeder.
    Klein blikje tomaten puree
    Bouillion 200 cc (van de bio winkel zonder e nummers)

    Snipper het uitje en pers de knoflook fijn. Bak dit even en doe er een eetlepel kerriepoeder bij. Gooi daar vervolgens de tomaten en boullion bij. Goed roeren en dan een halve zak groente erbij. Half uurtje laten prutelen en serveren met rijst.
     
  17. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    Ik kookte al zonder al te veel pakjes maar tegenwoordig let ik er nog beter op....

    wat ik wel gebruik is HERBAMARE, dit is ook vrij van toevoegingen {ik doe het gok dieet}

    ik heb ook een aantal receptjes;

    Groente risotto met brie
    -risotto rijst
    -italiaanse groente {evt mix}
    -brie
    -italiaanse kruiden

    Groente kruiden met italiaanse kruiden en roerbakken.
    Risooto met herbamare 20min laten koken.
    Brie in blokjes snijden en dan alles mengen.

    -------------
    couscous maroc
    -pak couscous maroc
    -gehakt 200gr
    -gembersiroop
    -ketjap
    -groente: tauge, ui, courgette, paksoi, aubergine {naar keuze}

    Couscous volgens gebruiksaanwijzing.
    Gehakt in wok, gesneden groente wokken, scheut gembersiroop en scheut ketjap

    -------------

    `Risotto met spek en prei

    -2 speklappen in reepjes
    -1 eetl oregano
    -300 gr risottorijst
    -700ml water {officieel boulion maar met zout of herbamare kan ook}
    -2 prei in reepjes
    -100 gr parmazaansekaas

    Oregano, zout en peper op spek en goudbruikbakken.
    Risotto en beetje bij beetje 700ml heet water met kruiden er bij.
    Als alle water erbij is en rijst beetgaar is dan prei toevoegen. Als laatste de kaas toevoegen.

    --------
    spinazie schotel

    1.5kg aardappelen
    -olijfolie
    -kerriepoeder
    -100ml melk
    900gr spinazie
    200gr kaas
    8eieren

    kook aardappelen gaar
    fruit knoflook in olie, spinazie er 5-7 min bij.
    Aardappels fijn stampen met 1 eetl. olijfolie, kerrie zout peper en melk.
    Schep puree in een overnschaat, helft van de kaas erover en de spinazie, maak 8 kuiltjes en hierin het ei. bestrooi met de rest van de kaas.

    -------------

    zomer gratin
    400gr rundergekt, kruiden en paneermeel
    2teen knoflook
    1eetl oregano
    1 ei losgeklopt
    125ml kookroom
    2 grote tomaten
    1 courgette
    100 gr ger. kaas
    450 gr aardappelschijfjes

    {totaal ongeveer €6.50}

    Balletjes maken van het gehakt.
    Zet aardappelschijfjes met room op, zout en peper, knoflook en oregano toevoegen, ongeveer 3 min.
    Verdeel courgette en tomaat hieroverheen de balletjes en bestrooi met kaas.
    PLaats dit ongeveer 30 min in een overn bij 175 graden

    ----------

    spruitjes stampot

    1kg aardappelen
    750gr spruitjes
    spekreepjes
    2ei
    200 gr roomkaas
    200 ml warme melk

    Kook aardappelen 20 min en spruitjes 15 min
    bak spekjes
    klop de eieren los met de roomkaas {bv monchou}
    Verwarm de grill voor.
    Meng de puree met de helft van de spekjes en het helft roommengsel.
    Schep alles in een ovenschotel en doe de rest van het mengsel erover.
    Zet voor ongeveer 5 min onder de gril. schep als het klaar is uit de oven de rest van het spek erover.
    -> het kunnen spek blokjes zijn maar bijvoorbeeld bacon

    ----

    ok ok ik kom erachter dan bijna alles zonder pakjes is in mijn eigen boekje....
    ik heb nog in de aanbieding;
    -spaghettie met pestoroom
    -kaassoep
    -macaroni ham kaas
    -tonijnsoesjes
    -bloemkool ovenschotel
    -macaroni met verse spinazie
    -koude kip macaroni
    -aardappelkoekjes van puree
    -tripoli
    -maaltijd salade met kip
    -quesadilla's
    -heerlijke kipmacaroni
    -brocolie stamp met feta
     
  18. enjoyce

    enjoyce Bekend lid

    15 dec 2011
    712
    0
    16
    Vrouw
    Anniek:
    Ik heb wel interesse in het recept van de heerlijke kipmacaroni en de bloemkool ovenschotel!
     
  19. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.745
    1.073
    113
    Lees lekkere dingen!
    Vraagje ; lees in veel recepten dat er een bouillon blokje gebruikt wordt of geen verse kruiden. Hoe doen jullie dat met je kleine kinderen en het zout gehalte van de maaltijd?
     
  20. mixje

    mixje Actief lid

    5 aug 2012
    475
    64
    28
    Neem even een abbo.
     

Deel Deze Pagina