Een topic voor iedereen die willen koken zonder pakjes en zakjes.

Discussie in 'De lounge' gestart door Eerised90, 20 mrt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Inge88

    Inge88 Fanatiek lid

    22 mrt 2011
    2.264
    0
    0
    Ja dat vraag ik me dus ook af. Ik ben ook bezig om de zakjes en pakjes te verminderen maar soms kom je dan toch idd in recepten bouillion blokjes tegen. Lijkt me te zout, of kan het dan toch geen kwaad 1 of 2x in de week of zo voor een dreumes?

    Ik heb een abbo genomen op dit topic, ben al veel nuttige dingen tegen gekomen. Vooral de basis voor rode en witte sausen, erg makkelijk.

    Iemand toevallig recepten voor zelf gemaakte woksauzen?
     
  2. Inge88

    Inge88 Fanatiek lid

    22 mrt 2011
    2.264
    0
    0
    Anniek: Al je recepten klinken goed, wil je ze niet allemaal delen toevallig :D
     
  3. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    29 jun 2011
    4.093
    2.591
    113
    Limburg
    Als ik al een bouillonblokje gebruik dan gebruik ik natruimarme van zonnatura.

    Weet trouwens ook iemand een vervanger van suiker? Ik wil namelijk die couscous gaan maken die ik hier eerder geplaatst heb. Die maak ik nu voor het eerst sinds onze zoon mee eet met ons, en aangezien er 4 eetlepels suiker in moeten (voor een 4-persoonsgerecht), vind ik dat voor de kleine man weer wat te veel van het goede, dus als iemand een gezonde zoetstof weet, ik hoor het graag!!
     
  4. 2jees

    2jees Niet meer actief

  5. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    29 jun 2011
    4.093
    2.591
    113
    Limburg
    Hm, moest ff googlen, nooit van gehoord maar ik ga eens kijken of het hier ergens te krijgen is, dankje:)
     
  6. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    14.903
    9.427
    113
    Gelderland
    Peetje, ik gebruik een siroop van een agave plant. Te koop bij de Ah staat bij de suikervrije producten. Ik doe het vooral in de koffie maar kan volgens mij overal in gebruikt worden. Is een flesje met een dikkere inhoud.
     
  7. Jetje76

    Jetje76 Bekend lid

    15 feb 2009
    617
    0
    0
    de quesadilla's please! :)
     
  8. 2jees

    2jees Niet meer actief

    kaassoep en bloemkoolschotel please? ;)
     
  9. yem

    yem Niet meer actief

    @Anniek, de aardappelkoekjes van puree, lijken me erg lekker voor de kids :D
     
  10. angel229

    angel229 Niet meer actief

    @ Anniek: De kipmacaroni
     
  11. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Ik gebruik voor dochter geen bouillonblokjes, zout ed. en voor ons heel minimaal. Mis het niet meer.
     
  12. Leona

    Leona Fanatiek lid

    30 mei 2012
    1.195
    0
    0
  13. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.092
    7.843
    113
  14. henkie24

    henkie24 Niet meer actief

  15. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
  16. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Gezondste oplossing lijkt me om het hele recept gewoon minder zoet te maken. Je krijgt vanzelf weer wat zoet terug als je er bijvoorbeeld wat rozijnen door doet.
     
  17. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    1
    0
    Nasi;

    Ui
    Prei
    Taugé
    Spelblokjes
    Trassi
    Knoflook
    Rijst (lekkerst als je die de dag ervoor hebt gemaakt)

    Spekjes bakken. Dan ui, prei en knoflook erbij doen en even wokken. Wanneer de prei is geslonken flinke theelepel trassi erbij. En dan de (koude) rijst erbij. Op het allerlaatste moment wat taugé erdoor scheppen.

    Lekker met wat plakjes komkommer in wat azijn en suiker
     
  18. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    1
    0

    Wellicht wat rozijntjes? Zowieso lekker in couscous
     
  19. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    hallo lieve dames....

    ik reageer straks even met recepten, zoonlief kijkt even filmpjes op de comp en met de foon tikt het niet zo fijn :)
     
  20. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    SPAGHETTIE MET PESTOROOM
    -400gr kipblokjes
    -500gr broccolie
    -400gr spaghetti
    -1rode paprika
    3-5 eetlepels groene pesto
    -200ml creme fraiche

    Kook broccoli 4 min {of 2 min in magnetron}
    kook spaghetti
    bak de kipfilet evt gekruid met de paprika
    meng pesto met cremefraiche en schep alles door elkaar.

    -------------

    KAASSOEP
    -40gr boter
    -40gr bloem
    -1liter boulion {getrokken van vlees of illigaal van een blokje}
    -1laurierblaadje
    -125gr begelen {geraspte} kaas
    -nootmuskaat

    smelt boter, bloem erbij en 1 minuut laten kleuren. Beetje bij beetje de boulion erbij.
    5 minuten met het laurierblaadje laten koken.
    Kaas erin en laten smelten.
    Op smaak maken met nootmuskaat

    -----------------------

    BLOEMKOOL OVENSCHOTEL

    -300gr bloemkool
    -300gr aardappelen
    -400gr gehakt
    -kruiden; zout peper enz
    -3 ei
    -creme fraiche
    -kaas
    -knoflook
    -kerrie

    Aardappelen voorkoken
    rul het gehakt en kruid het zoals je wenst en de knoflook
    Kook de bloemkool
    In een overnschaal:
    1laagje aardappelen, laag gehakt, laag bloemkool, laag aardappelen.
    hieroverheen het 'sausje' wat je maakt van de cremefraiche met losgeklopt ei en kerrie
    Bestrooi met kaas

    erg lekker om erover heen te doen zijn blokjes kruiden boter.

    Zet het geheel zo'n 40 min. in de overn bij 175-200 graden.

    ---------

    AARDAPPELKOEKJES VAN PUREE

    -purre {van 6 grote aardappelen}
    5 eidooiers
    olijfolie
    bloem
    3 eetlepels gehakte biesloon
    zout en peper
    200 gr boter

    Roer olie ei en bieslook door de puree, maak op smaakt met zout en peper. Let even op dat het niet te dun word want dan mislukt het.
    Maak er koekjes van en bestrooi ze met bloem.
    Smelt de boter en bak de koekjes.


    -----------

    Quesadilla's

    Wraps
    1bol mozzarella
    fetakaas
    tomaten puree
    oregano
    verse spinazie
    evt zongedroogde tomaatjes

    -mozzarella in plakjes snijden
    feta verkruimelen
    Smeer 1 wrap half in met tomaten puree, hieroverheen de spinazie, tomaatjes, mozzarella en feta bestrooi met oregano.
    Bak de wrap open in een koekepan ongeveer 2 minuten, vou dubbel en bak 1 minuut, draai om en dan nog 3 minuten. Evt warm houden in de oven

    ------------

    KIPMACARONI

    kipfilet, kruiden en in blokjes
    Macaroni
    Grote pak smeerkaas of 2 kleine
    champignons
    2 teen knoflook
    evt pijnboom pitjes geroosterd

    kook macaroni
    Bak de kipfilet met de knoflook
    snij de bosuitjes en de champignons. Bak de champignons mee en voeg op het laatst de bosuitjes toe. Als alles bijelkaar is en warm/gaar dan voeg je de smeerkaas toe.

    Serveer met pijnboompitjes
     

Deel Deze Pagina