Ja dat vraag ik me dus ook af. Ik ben ook bezig om de zakjes en pakjes te verminderen maar soms kom je dan toch idd in recepten bouillion blokjes tegen. Lijkt me te zout, of kan het dan toch geen kwaad 1 of 2x in de week of zo voor een dreumes? Ik heb een abbo genomen op dit topic, ben al veel nuttige dingen tegen gekomen. Vooral de basis voor rode en witte sausen, erg makkelijk. Iemand toevallig recepten voor zelf gemaakte woksauzen?
Als ik al een bouillonblokje gebruik dan gebruik ik natruimarme van zonnatura. Weet trouwens ook iemand een vervanger van suiker? Ik wil namelijk die couscous gaan maken die ik hier eerder geplaatst heb. Die maak ik nu voor het eerst sinds onze zoon mee eet met ons, en aangezien er 4 eetlepels suiker in moeten (voor een 4-persoonsgerecht), vind ik dat voor de kleine man weer wat te veel van het goede, dus als iemand een gezonde zoetstof weet, ik hoor het graag!!
Hm, moest ff googlen, nooit van gehoord maar ik ga eens kijken of het hier ergens te krijgen is, dankje
Peetje, ik gebruik een siroop van een agave plant. Te koop bij de Ah staat bij de suikervrije producten. Ik doe het vooral in de koffie maar kan volgens mij overal in gebruikt worden. Is een flesje met een dikkere inhoud.
Kip Toscana - Volkskeuken - VK Dit eten we vandaag, en van wat ik tot nu toe geproefd heb... smaakt het erg lekker!
He dames! Ik heb een tijdje geleden ook zo'n topic geopend en daar zijn ook veel lekkere recepten op gekomen. Ik voeg de link even bij ipv alles over te typen http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/331696-koken-zonder-pakjes.html
Agave siroop is HEEL slecht voor je, nog erger dan glucose-fructose siroop! Is Agave Healthful? 5 Health Risks of Madhava Agave Nectar / Nutrition / Healthy Eating
Gezondste oplossing lijkt me om het hele recept gewoon minder zoet te maken. Je krijgt vanzelf weer wat zoet terug als je er bijvoorbeeld wat rozijnen door doet.
Nasi; Ui Prei Taugé Spelblokjes Trassi Knoflook Rijst (lekkerst als je die de dag ervoor hebt gemaakt) Spekjes bakken. Dan ui, prei en knoflook erbij doen en even wokken. Wanneer de prei is geslonken flinke theelepel trassi erbij. En dan de (koude) rijst erbij. Op het allerlaatste moment wat taugé erdoor scheppen. Lekker met wat plakjes komkommer in wat azijn en suiker
hallo lieve dames.... ik reageer straks even met recepten, zoonlief kijkt even filmpjes op de comp en met de foon tikt het niet zo fijn
SPAGHETTIE MET PESTOROOM -400gr kipblokjes -500gr broccolie -400gr spaghetti -1rode paprika 3-5 eetlepels groene pesto -200ml creme fraiche Kook broccoli 4 min {of 2 min in magnetron} kook spaghetti bak de kipfilet evt gekruid met de paprika meng pesto met cremefraiche en schep alles door elkaar. ------------- KAASSOEP -40gr boter -40gr bloem -1liter boulion {getrokken van vlees of illigaal van een blokje} -1laurierblaadje -125gr begelen {geraspte} kaas -nootmuskaat smelt boter, bloem erbij en 1 minuut laten kleuren. Beetje bij beetje de boulion erbij. 5 minuten met het laurierblaadje laten koken. Kaas erin en laten smelten. Op smaak maken met nootmuskaat ----------------------- BLOEMKOOL OVENSCHOTEL -300gr bloemkool -300gr aardappelen -400gr gehakt -kruiden; zout peper enz -3 ei -creme fraiche -kaas -knoflook -kerrie Aardappelen voorkoken rul het gehakt en kruid het zoals je wenst en de knoflook Kook de bloemkool In een overnschaal: 1laagje aardappelen, laag gehakt, laag bloemkool, laag aardappelen. hieroverheen het 'sausje' wat je maakt van de cremefraiche met losgeklopt ei en kerrie Bestrooi met kaas erg lekker om erover heen te doen zijn blokjes kruiden boter. Zet het geheel zo'n 40 min. in de overn bij 175-200 graden. --------- AARDAPPELKOEKJES VAN PUREE -purre {van 6 grote aardappelen} 5 eidooiers olijfolie bloem 3 eetlepels gehakte biesloon zout en peper 200 gr boter Roer olie ei en bieslook door de puree, maak op smaakt met zout en peper. Let even op dat het niet te dun word want dan mislukt het. Maak er koekjes van en bestrooi ze met bloem. Smelt de boter en bak de koekjes. ----------- Quesadilla's Wraps 1bol mozzarella fetakaas tomaten puree oregano verse spinazie evt zongedroogde tomaatjes -mozzarella in plakjes snijden feta verkruimelen Smeer 1 wrap half in met tomaten puree, hieroverheen de spinazie, tomaatjes, mozzarella en feta bestrooi met oregano. Bak de wrap open in een koekepan ongeveer 2 minuten, vou dubbel en bak 1 minuut, draai om en dan nog 3 minuten. Evt warm houden in de oven ------------ KIPMACARONI kipfilet, kruiden en in blokjes Macaroni Grote pak smeerkaas of 2 kleine champignons 2 teen knoflook evt pijnboom pitjes geroosterd kook macaroni Bak de kipfilet met de knoflook snij de bosuitjes en de champignons. Bak de champignons mee en voeg op het laatst de bosuitjes toe. Als alles bijelkaar is en warm/gaar dan voeg je de smeerkaas toe. Serveer met pijnboompitjes