@ mw21: Van te voren de fondant/marsepein goed kneden, en misschien wat dikker uitrollen... @ladyXochi: Hmmmz heb je een hapje over, heb ooit eens red velvet cupcakes gemaakt, die waren overheerlijk. Heb jij het recept voor mij?
Wie heeft er tips/ ideeën voor mij. Ik moet ren leeuwenkoning taart gaan maken!!! Iemand zelf misschien al eens zo'n taart gemaakt en een vb er van?
Even een spoed vraagje... Ik wilde vast een biscuit bakken omdat ik over 2 weken 3 taarten moet maken in 1 wkd. Heb dus net mijn beslag gemaakt wil ik mijn springvorm pakken ligt de bodem nog bij een vriendin die aan het werk is. Kan ik mijn beslag 3 uur laten staan en dan in de oven doen? Of wordt de biscuit daar niet lekkerder van?
Sukke: google het eens en er komen best veel leuke voorbeelden, Bijvoorbeeld: http://www.mijnalbum.nl/Foto-YQ384ZZB.jpg of puzzelen als je boetseren moeilijk vind http://www.freebits.nl/images/261The_Lion_King.jpg Wat betreft je beslag kan ik je geen antwoord geven.. dat is mij nog nooit gebeurd
Ik ben van plan om 1e paasdag de varkentjes in modder taart te maken, makkelijke vulling botercreme en 4vruchten jam 2e paasdag wil ik een lente taart maken met bloemen en hem dan vullen met werthers echte vulling, maar het zal voor het eerst zijn dat ik die maak.. Iemand tips en is het lekker???
De buurvrouw kwam net thuis dus heb die van haar geleend! Haha. Boetseren ben ik (nog) niet zo goed in. Heb nog niet heel veel taarten gemaakt. Boetseren jullie trouwens met handschoentjes aan??? Ik stoor me altijd aan mijn vingerafdrukken. Puzzelen wil ik idd gaan proberen. Heb ik ook nog nooit gedaan!
nee ik boetseer niet met handschoenen aan, vind het vervelend werken.. Ik smeer mijn handen in met crisco dan krijg je ook geen vinger afdrukken
Ik heb ook weer even een vraagje, ben nog maar een beginneling haha op dit gebied. Ik wil onderhand een slagroomtaart zelf maken, met een foto print erop. Nu heb ik even geinformeerd hierbij de bakker en zij kunnen printen op ouwel. Nu vroeg ik of dat wel zou kunnen op een slagroomtaart, zij raadde mij aan het dan net voor het opdienen op de taart te doen. Stel dat ik de taart vul en afsmeer op zaterdag, kan ik de overige slagroom (samen met de klopfix en vanillesuiker) in de koelkast bewaren en op zondag de ouwel op de taart leggen, om vervolgens nog wat toeven slagroom erop te spuiten? En moet er nog wat onder de ouwel, of kan het rechtstreeks op slagroom? Las iets van een dun laagje poedersuiker die je er onder moet doen? Klopt dat? Alvast bedankt voor de antwoorden
Zou je slagroom met klopfix doen en ja je plaatje pas net voor het opdienen erop. Anders trekt hij vocht aan en gaat slap.
sorry ik krijg zonder mal niet zo'n mooie narcis als op de taart! je krijgt wel een narcis maar toch anders
Hoi! Tjonge jullie blijven aan het bakken. Leuk leuk. Na de regenboogtaart einf februari staat er nu weer 1 op de planning. Namelijk 1 voor mezelf.hihi. Vrijdag ben ik jarig en ik wou een leuk taartje maken voor mijn verjaardag. Tis een leuk knalroze biscuit geworden en nu wil ik hem bekleden met ivoorkleurig marsepein. Maar die wilton kleurtjes, krijg ik daar ivoorkleirig mee? Morgen maar even marsepein halen en hem afsmeren en bekleden. Ook deze wordt gevuld met lemoncurd en citroenkwarttaarttoetje. Zal mijn resultaat morgen showen.
Hoi dames, Als ik een puzzelplaatje maak dan plakt de marsepein altijd heel erg aan het papier vast. Hoe lossen jullie dat op? Als ik het plaatje lamineer plakt dat niet??
toekomstigemam: leuke taart nijntje1990: nooit op papier puzzelen maar het blaadje in een plastic hoesje en je fondant op het plastic puzzelen