Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. vlavlip83

    vlavlip83 Bekend lid

    31 jul 2010
    795
    13
    18
    Gouda
    @ mw21: Van te voren de fondant/marsepein goed kneden, en misschien wat dikker uitrollen...

    @ladyXochi: Hmmmz heb je een hapje over, heb ooit eens red velvet cupcakes gemaakt, die waren overheerlijk.
    Heb jij het recept voor mij?
     
  2. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Wie heeft er tips/ ideeën voor mij. Ik moet ren leeuwenkoning taart gaan maken!!!
    Iemand zelf misschien al eens zo'n taart gemaakt en een vb er van?
     
  3. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Even een spoed vraagje...

    Ik wilde vast een biscuit bakken omdat ik over 2 weken 3 taarten moet maken in 1 wkd. Heb dus net mijn beslag gemaakt wil ik mijn springvorm pakken ligt de bodem nog bij een vriendin die aan het werk is. Kan ik mijn beslag 3 uur laten staan en dan in de oven doen? Of wordt de biscuit daar niet lekkerder van?
     
  4. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
  5. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
    Ik ben van plan om 1e paasdag de varkentjes in modder taart te maken, makkelijke vulling botercreme en 4vruchten jam

    2e paasdag wil ik een lente taart maken met bloemen en hem dan vullen met werthers echte vulling, maar het zal voor het eerst zijn dat ik die maak.. Iemand tips en is het lekker???
     
  6. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    De buurvrouw kwam net thuis dus heb die van haar geleend! Haha.

    Boetseren ben ik (nog) niet zo goed in. Heb nog niet heel veel taarten gemaakt.
    Boetseren jullie trouwens met handschoentjes aan??? Ik stoor me altijd aan mijn vingerafdrukken.
    Puzzelen wil ik idd gaan proberen. Heb ik ook nog nooit gedaan!
     
  7. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
    nee ik boetseer niet met handschoenen aan, vind het vervelend werken.. Ik smeer mijn handen in met crisco dan krijg je ook geen vinger afdrukken
     
  8. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Ow dat is een goede, dank je wel!
     
  9. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    14 jun 2011
    2.954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb ook weer even een vraagje, ben nog maar een beginneling haha op dit gebied.

    Ik wil onderhand een slagroomtaart zelf maken, met een foto print erop. Nu heb ik even geinformeerd hierbij de bakker en zij kunnen printen op ouwel. Nu vroeg ik of dat wel zou kunnen op een slagroomtaart, zij raadde mij aan het dan net voor het opdienen op de taart te doen.

    Stel dat ik de taart vul en afsmeer op zaterdag, kan ik de overige slagroom (samen met de klopfix en vanillesuiker) in de koelkast bewaren en op zondag de ouwel op de taart leggen, om vervolgens nog wat toeven slagroom erop te spuiten?

    En moet er nog wat onder de ouwel, of kan het rechtstreeks op slagroom? Las iets van een dun laagje poedersuiker die je er onder moet doen? Klopt dat?

    Alvast bedankt voor de antwoorden:)
     
  10. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    Zou je slagroom met klopfix doen en ja je plaatje pas net voor het opdienen erop. Anders trekt hij vocht aan en gaat slap.
     
  11. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    Volgens mij kan je gewoon de rest van de slagroom de volgende dag opspuiten hoor.
     
  12. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
    sorry ik krijg zonder mal niet zo'n mooie narcis als op de taart! je krijgt wel een narcis maar toch anders
     
  13. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    8 dec 2011
    3.556
    2.023
    113
    Hoi!
    Tjonge jullie blijven aan het bakken. Leuk leuk.

    Na de regenboogtaart einf februari staat er nu weer 1 op de planning. Namelijk 1 voor mezelf.hihi. Vrijdag ben ik jarig en ik wou een leuk taartje maken voor mijn verjaardag.
    Tis een leuk knalroze biscuit geworden en nu wil ik hem bekleden met ivoorkleurig marsepein. Maar die wilton kleurtjes, krijg ik daar ivoorkleirig mee?
    Morgen maar even marsepein halen en hem afsmeren en bekleden. Ook deze wordt gevuld met lemoncurd en citroenkwarttaarttoetje.
    Zal mijn resultaat morgen showen.
     
  14. toekomstigemam

    toekomstigemam Fanatiek lid

    7 mrt 2011
    1.792
    0
    0
    overijssel
    Hier ook een taart gemaakt
     
  15. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dan kun je beter blanke marsepein kopen.
     
  16. minon

    minon Niet meer actief

    Hoi dames,
    Als ik een puzzelplaatje maak dan plakt de marsepein altijd heel erg aan het papier vast. Hoe lossen jullie dat op? Als ik het plaatje lamineer plakt dat niet??
     
  17. toekomstigemam

    toekomstigemam Fanatiek lid

    7 mrt 2011
    1.792
    0
    0
    overijssel
    Heel even in de vriezer
     
  18. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    8 dec 2011
    3.556
    2.023
    113
    Evi ik haal altijd blanke marsepein.
     
  19. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
    toekomstigemam: leuke taart :D

    nijntje1990: nooit op papier puzzelen maar het blaadje in een plastic hoesje en je fondant op het plastic puzzelen
     
  20. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    Verveelde me. Maar cakepops zijn nare dingen. Krijg het candymelt niet netjes.
     

    Bijgevoegde bestanden:

Deel Deze Pagina