Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. minon

    minon Niet meer actief

    Dat is ook den idee maar vind het altijd fijn om het plaatje uit te knippen en dan alle onderdeeltjes uit te snijden langs het papier op. Dat gaat dus niet in zn hoesje... Hoe los je dat op dan? Sorry maar weet echt geen andere manier voor het mooi uitsnijden.

    Wat bedoel je met even in de vriezer? Plaatje lamineren, uitknippen, en dan uitsnijden op marsepein en in de vriezer leggen zodat het gelamineerde papier loslaat van de marsepein??
     
  2. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
    de kuikentjes zijn leuk..

    wat ik doe met de candymelts is ze eroverheen scheppen met een lepel, dus niet onderdompelenmaar het eroverheen gieten met een lepel
     
  3. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
    ohzo bedoel je.. fondant goed insmeren met crisco, dan plakt het papier er niet aan vast
     
  4. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    Heb ik ook geprobeerd maar ik baal van die lek pieken erin.
     
  5. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.566
    601
    113
    Geeft niet, toch erg bedankt voor de moeite. Ik zal morgenavond zelf ook eens aan het knutselen slaan!
     
  6. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.566
    601
    113
    Wat ik me afvraag he, gewoon uit nieuwsgierigheid, ik zie vaak van die supermooie taarten met geboetseerde figuren erop (net een foto met een paashaas gezien > mooie taart)
    Ik ben beginneling en mijn laag fondant om de taart mee af te dekken, is nog een beetje te dik. Geeft niet, maar zelf vind ik dat niet zo lekker, zo'n dikke laag eroverheen.
    Wat ik me dan ook afvraag, wat doen jullie met die geboetseerde figuurtjes bij het aansnijden van de taart? Wordt dat echt opgegeten (puur fondant of puur marsepein)? Of is het meer voor de mooi en haal je het eraf en leg je het opzij...

    Ik vind fondant/marsepein puur eten echt niet lekker, maar misschien zijn er ook genoeg mensen die dat wel vinden en dan kan het wel natuurlijk...
     
  7. toekomstigemam

    toekomstigemam Fanatiek lid

    7 mrt 2011
    1.792
    0
    0
    overijssel
    Ligt eraan de ene keer bewaar ik ze zoals de bert er ernnie van de verjaardagstaart van mijn zoontje en een andere keer als ik hem niet zo mooi vindt er is vaak wel iemand die het wil opeten..
     
  8. minon

    minon Niet meer actief

    Ik eet het met liefde op hoor. Moet het wel marsepein zijn maar mjum wat is dat lekker!!!
     
  9. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Nee ik maak ook altijd 'platte' figuren zeg maar. Vind het heel leuk die hoge maar niet lekker.

    hier ook met cakepops bezig geweest, chocola met een lepel gedaan inderdaad maar blijft dik en piekerig. Het smaakt wel lekker ;) En met van die balletjes erop zie je het minder. marsepein er op is ook lastig hoor!
     
  10. wasmachine

    wasmachine Niet meer actief

    Echt prachtig en zo leuk bedacht!
     
  11. Dunc1984

    Dunc1984 Bekend lid

    15 jun 2011
    532
    0
    0
    Noord-Brabant
    Ik ben nog maar een beginneling en ga dit weekend mijn eerste taart maken.. Hoeveel fondant heb ik ongeveer nodig voor het bekleden van een taart van 25 cm (rond)?!
     
  12. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    14 jun 2011
    2.954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ben zo onderhand ook verslaafd geraakt aan het bakken en had een idee ook met Pasen voor de familie eierdoosjes (kartonnen) te vullen met iets van koekjes. Nu heb ik vreselijk veel zin in boterkoek (zullen de hormonen wel zijn haha) maar kan ik van dat deeg ook kleine paaseitjes draaien? In plaats van een hele koek te bakken? Of is dat een stom idee? Vraag me niet hoe ik aan het idee kom, sinds ik zwanger ben heb ik zin in rare dingen merk ik haha
     
  13. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
    600gram, je hebt dan wel wat over na het wegsnijden van de randen..
    maar zo heb je voldoende om uit te rollen zonder scheuren
     
  14. Dunc1984

    Dunc1984 Bekend lid

    15 jun 2011
    532
    0
    0
    Noord-Brabant
    Oké, dank je. Dan heb ik genoeg in huis! Ik zal het resultaat dit weekend hier showen (als hij lukt!!)
     
  15. Papaver

    Papaver Niet meer actief

    Lees al tijden mee, maar show nu maar eens mijn eerste baksels

    Wintertaart
     
  16. Papaver

    Papaver Niet meer actief

    En verjaardagstaart
     
  17. Triskele

    Triskele Niet meer actief

    ik ben echt een slechte taartenbakker maar vind het wel leuk dus toch even showen (deze is van mijn zoontje zijn 5e verjaardag)
     
  18. Triskele

    Triskele Niet meer actief

    Deze is voor mijn dochter haar 3e verjaardag, simpel maar mijn mama was net een weekje overleden dus alles behalve zin in, toch mijn best gedaan om wat leuks te maken voor mijn meisje en ze vond hem geweldig (zoals je kon zien mochten we hem niet afpakken LOL)
     
  19. Triskele

    Triskele Niet meer actief

    deze vond ik ook gaaf maar niet zelf gemaakt (moet eerlijk zijn he :) ) was voor haar tweede verjaardag
     
  20. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    14 jun 2011
    2.954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Triskele.. Nou ik vind je taarten heel leuk hoor:D:D
     

Deel Deze Pagina