Dat is ook den idee maar vind het altijd fijn om het plaatje uit te knippen en dan alle onderdeeltjes uit te snijden langs het papier op. Dat gaat dus niet in zn hoesje... Hoe los je dat op dan? Sorry maar weet echt geen andere manier voor het mooi uitsnijden. Wat bedoel je met even in de vriezer? Plaatje lamineren, uitknippen, en dan uitsnijden op marsepein en in de vriezer leggen zodat het gelamineerde papier loslaat van de marsepein??
de kuikentjes zijn leuk.. wat ik doe met de candymelts is ze eroverheen scheppen met een lepel, dus niet onderdompelenmaar het eroverheen gieten met een lepel
Geeft niet, toch erg bedankt voor de moeite. Ik zal morgenavond zelf ook eens aan het knutselen slaan!
Wat ik me afvraag he, gewoon uit nieuwsgierigheid, ik zie vaak van die supermooie taarten met geboetseerde figuren erop (net een foto met een paashaas gezien > mooie taart) Ik ben beginneling en mijn laag fondant om de taart mee af te dekken, is nog een beetje te dik. Geeft niet, maar zelf vind ik dat niet zo lekker, zo'n dikke laag eroverheen. Wat ik me dan ook afvraag, wat doen jullie met die geboetseerde figuurtjes bij het aansnijden van de taart? Wordt dat echt opgegeten (puur fondant of puur marsepein)? Of is het meer voor de mooi en haal je het eraf en leg je het opzij... Ik vind fondant/marsepein puur eten echt niet lekker, maar misschien zijn er ook genoeg mensen die dat wel vinden en dan kan het wel natuurlijk...
Ligt eraan de ene keer bewaar ik ze zoals de bert er ernnie van de verjaardagstaart van mijn zoontje en een andere keer als ik hem niet zo mooi vindt er is vaak wel iemand die het wil opeten..
Nee ik maak ook altijd 'platte' figuren zeg maar. Vind het heel leuk die hoge maar niet lekker. hier ook met cakepops bezig geweest, chocola met een lepel gedaan inderdaad maar blijft dik en piekerig. Het smaakt wel lekker En met van die balletjes erop zie je het minder. marsepein er op is ook lastig hoor!
Ik ben nog maar een beginneling en ga dit weekend mijn eerste taart maken.. Hoeveel fondant heb ik ongeveer nodig voor het bekleden van een taart van 25 cm (rond)?!
Ik ben zo onderhand ook verslaafd geraakt aan het bakken en had een idee ook met Pasen voor de familie eierdoosjes (kartonnen) te vullen met iets van koekjes. Nu heb ik vreselijk veel zin in boterkoek (zullen de hormonen wel zijn haha) maar kan ik van dat deeg ook kleine paaseitjes draaien? In plaats van een hele koek te bakken? Of is dat een stom idee? Vraag me niet hoe ik aan het idee kom, sinds ik zwanger ben heb ik zin in rare dingen merk ik haha
600gram, je hebt dan wel wat over na het wegsnijden van de randen.. maar zo heb je voldoende om uit te rollen zonder scheuren
Oké, dank je. Dan heb ik genoeg in huis! Ik zal het resultaat dit weekend hier showen (als hij lukt!!)
ik ben echt een slechte taartenbakker maar vind het wel leuk dus toch even showen (deze is van mijn zoontje zijn 5e verjaardag)
Deze is voor mijn dochter haar 3e verjaardag, simpel maar mijn mama was net een weekje overleden dus alles behalve zin in, toch mijn best gedaan om wat leuks te maken voor mijn meisje en ze vond hem geweldig (zoals je kon zien mochten we hem niet afpakken LOL)