Dat is wel heel verstandig ja, dat bloedonderzoek. Epileptie kan veroorzaakt worden door een stofwisselingsstoornis, een tumor, een hartafwijking, een infectie, EEN VERWONDING (denk aan het glas, kan best heel pijnlijk zijn geweest) of ouderdom. Mocht deze dierenarts niets vinden zou ik zeker een second-opinion aanvragen bij een andere dierenarts. Je wil niet weten hoe vaak dierenartsen ernaast zitten.. Wij hebben al 3 dieren bijna een spuitje moeten laten geven, terwijl ze na een second-opinion helemaal opknapte.
Uit het bloed kwam niks naar voren, ze is kerngezond. Was een heel uitgebreid onderzoek heb het formulier gezien. Ik vertrouw mijn dierenarts volledig dus ik zie geen reden om een second opinion aan te vragen. Heb gister ochtend nog met die vrouw gebeld en ze heeft alle tijd voor me genomen. Ze adviseerde me om komende tijd een schrift bij te houden met de dagelijkse dingen van de hond, eten, uit laten, spelen etc. Zij kunnen daar erg veel uithalen
Heeft naar mijn idee niet zoveel met vertrouwen te maken hoor. Alle dierenartsen hebben hun eigen ervaringen en hebben daar weer van geleerd. Wij hebben veel dieren en 3 verschillende dierenartsen. Als de één me niet verder kan helpen bel ik altijd voor de zekerheid nog een andere. Heeft hier al drie levens gered, dus ik vond het wel een goede tip! Fijn dat ze in ieder geval gewoon gezond is verder. Hopelijk komt het niet veel vaker voor en kunnen jullie nog heel wat jaartjes van haar genieten!
o, ik vermeld wel altijd dat het over een second-opinion gaat hoor. Het is niet nodig om het bloedonderzoek nog eens over te doen bijvoorbeeld.
Ik vind het ook lief hoor dat je dit als tip geeft. En kan me voorstellen dat je die geeft omdat je zelf daar 3 honden mee gered hebt.
haha, geen idee... Bij ons was het iedere keer echt een hopeloze situatie. Zo hadden wij een keer ragdollkittens en ééntje was op de bank geklommen toen ze nog heel klein was en er weer afgevallen. Vervolgens leek het net of ze zat en blind was. liep de hele tijd wankelend tegen de muur aan. De dierenarts kon echt niks vinden en zei dat het kitten nog echt te klein was om uitgebreider onderzoek aan te kunnen, dus we moesten het maar even afkijken... Diezelfde avond nog naar een andere dierenarts gegaan en die kon ook niks vinden, maar had het wel een keer eerder gezien, dat gedrag, bij een volwassen kat. Die had een bloedpropje in zijn hersenen o.i.d. We kregen bloedverdunners mee en de volgende dag was er niks meer aan te merken. We durfden haar niet meer te verkopen, dus nu loopt ze hier nog steeds rond. Niets meer aan te zien.
Er zijn ook dierenartsen die gespecialiseerd zijn in Epileptie volgens mij.. zal ik eens voor je zoeken? ik heb een Atjo westerhuis gevonden op de veluwe... weet niet of dat ver is voor je?
of Wagenrenk - Veterinair Specialistisch Centrum dat is een specialistisch centrum, ook voor epileptie. Altijd de moeite van een belletje waard lijkt me bij zo'n heftige epileptie. Want iedere aanval levert een beetje schade in de hersenen op en meestal blijft het niet bij 1 aanval.
Dank je voor de tip, en al moet ik 300 km rijden niks is te ver de hond. Ik zal de site eens bekijken. zal het sowieso even opschrijven, mocht ze vaker een aanval krijgen dan is het toch beter dat er goed nagekeken word.